I američki kritičari izabrali serije godine: American Crime Story predvodi liste – serijala.com
Trenutno čitaš
I američki kritičari izabrali serije godine: American Crime Story predvodi liste

I američki kritičari izabrali serije godine: American Crime Story predvodi liste

I dalje se bavimo izborom najboljih serija godine – prvo smo objavili svoju listu od 10 plus 30 najboljih serija godine, potom smo domaće kritičare i pop-kulturne portale pitali koje su im najdraže stvari koje su uspjeli pogledati u godini na isteku. Pogledamo sada kako su birali kritičari preo Bare.

Godišnje kritičarske liste agregirali su Metacritic, koji inače agregira televizijske, filmske i gaming recenzije, te Uproxx, koji je naviku preuzeo od nedavno apsorbiranog i ugašenog HitFixa. Rezultati su – manje-više isti. Metacritic je sakupio 62 liste, Uproxx dvije manje, a pobjednici su identični – prva iteracija antologije American Crime Story predvodi obje liste, a ostalih deset ‘vodećih’ uglavnom se razlikuje pozicijom. Tek je Halt and Catch Fire odsutan na Metacriticovoj (na 19. je mjestu trenutno), dok Stranger Things leži na 14. mjestu Uproxxove liste. Nijanse koje se mogu pripisati bodovanju.

Evo kako su birali američki kritičari:

Metacritic – najboljih 11 serija godine

 1. The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
 2. Atlanta
 3. The Americans
 4. BoJack Horseman
 5. 30 for 30 – O.J.: Made In America
 6. Game of Thrones
 7. Stranger Things
 8. Better Call Saul
 9. Full Frontal With Samantha Bee
 10. Rectify
 11. Veep

Uproxx – najboljih 11 serija godine

 1. The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
 2. The Americans
 3. Atlanta
 4. 30 for 30 – O.J.: Made In America
 5. Game of Thrones
 6. Veep
 7. BoJack Horseman
 8. Full Frontal With Samanta Bee
 9. Better Call Saul
 10. Rectify
 11. Halt and Catch Fire
2 komentara
 • neobrazovan sam do jajac kad je o tv serijama riječ, koristim ih isključivo kao kolski put do pašnjaka za mozak, ne primjećujem svjesno kameru (osim uistinu iznimnih), glazbu (osim uistinu iznimne) ne znam koje je kojoj glumici, glumcu ime, da ne govorimo o režiserima, showrunnerima (koji k… je to?!), best boy grip (ili kako se to već zove – ovako zvuči kao šampion discipline glancanja penisa, pa znam da sam ime ziher fulao), popis serija koje su mi baš drage mi je neugodno pred ovim učenim društvom uopće spominjati, pa zato molim da prihvatite moj komentar samo kao način da odgodim još bar kratko surovu realnost da me gomila posla još danas čeka i istovremeno ostavim i svoj (nevažan) biljeg na jedinom sajtu sa “našeg” govornog područja koji ima mjesto međ’ mojim bookmarkovljem.

  sve u svemu, jedino što meni ovdje valja jest stranger things, got (ponajviše zbog sjećanja na oduševljenje koje je u meni proizvelo prvih par knjiga) i americans. ostalo probao i pljunuo u salvetu.

  koji uvod za 7 riječi s temom u vezi… fakat mi se jako ne radi.

  svima koji slavite, sretan božić želim, ostalima lijep produljeni vikend. ekipi sajta… svaka čast. najčešće se ne slažem sa vecinom izbora, dosta vaših recenzija, ali mi se sviđa temeljitost i način. dabogda zaradili nešto od ovoga.

  • Hvala ti, cijenim(o) komentar – dabogda bilo više različitih komentara o tome što se ljudima i zašto sviđa, umjesto “nemas pojma”, “to je precijenjeno”.

   Radit ćeš sutra, danas gledaj serije.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861