Trailer: American Crime Story: Impeachment dolazi za mjesec dana na FX – serijala.com
Trenutno čitaš
Trailer: American Crime Story: Impeachment dolazi za mjesec dana na FX

Trailer: American Crime Story: Impeachment dolazi za mjesec dana na FX

Iako je isprva planirana za rujan 2020. godine, svima dobro poznate okolnosti su utjecale na to da treća sezona proslavljene antologije American Crime Story Ryana Murphyja stigne na male ekrane godinu dana kasnije. Premijera novih epizoda je zakazana za 7. rujna, a mreža je nedavno predstavila i prvi trailer za treću sezonu.

Prve dvije sezone obuhvaćale su tzv. “suđenje stoljeća” O. J. Simpsonu i atentat na dizajnera Giannija Versacea te pokupile vrhunske kritike i prestižne nagrade. Murphyjeva fascinacija Amerikom 1990-tih je tada već postala očita pa nije bilo teško za pretpostaviti da će i treća sezona antologije biti smještena u isti period. Nakon dugo promišljanja odlučeno je da će to biti upravo Clinton-Lewinsky skandal, pod nazivom Impeachment.

Bill Clinton je na poziciju predsjednika SAD-a došao 1993. godine te za vrijeme svoja dva mandata varao Hillary sa zaposlenicom Bijele kuće Monicom Lewinsky. U međuvremenu, Clinton je optužen za seksualno zlostavljanje od strane Paule Jones te je cijeli slučaj otišao na sud gdje je Lewinsky pod zakletvom tvrdila da nije u vezi s tadašnjim predsjednikom. No, detalje o skrivenoj vezi je Monica povjerila svojoj kolegici Lindi Tripp koja je naposljetku sa svime izašla u javnost, a Bill i Monica uhvaćeni u laganju pod zakletvom. Cijeli skandal je na kraju doveo do glasanja za opoziv predsjednika u donjem i gornjem domu Kongresa 1998. godine, no Clinton ipak nije smijenjen.

Glavnu ulogu Monice Lewinsky preuzima Beanie Feldstein (What We Do in the Shadows), dok će prava Monica zasjesti u producentski stolac kako bi se što točnije ispričala njena strana priče. Sveprisutna Sarah Paulson će u ovom Murphyjevom projektu postati Linda Tripp (iako su je neki već zamišljali kao Hillary), Annaleigh Ashford (Masters of Sex) će utjeloviti Paulu Jones, dok će Clive Owen (The Knick) i Edie Falco (The Sopranos) ući u cipele Billa i Hillary Clinton. U ostalim ulogama moći ćemo vidjeti karakternu glumicu Margo Martindale (The Americans), kao i Cobie Smulders (How I Met Your Mother).

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861