American Crime Story se vraća za godinu dana s Clinton-Lewinsky skandalom – serijala.com
Trenutno čitaš
American Crime Story se vraća za godinu dana s Clinton-Lewinsky skandalom

American Crime Story se vraća za godinu dana s Clinton-Lewinsky skandalom

Ryan Murphy si od 2016. daje po dvije pune godine za pripremu nove iteracije popularne i izvrsno odrađene American Crime Story. Inicijalno zamišljenja kao true crime spin-off Murphyjevog AHS-a, serija je svaku sezonu fokusirala na zločin, seriju zločina ili veliki događaj koji je obilježio i šokirao (ponajviše američku) javnost prethodnih tridesetak godina.

Tako su prve dvije sezone obuhvaćale tzv. “suđenje stoljeća” O. J. Simpsonu i atentat na dizajnera Giannija Versacea te pokupile vrhunske kritike i prestižne nagrade. Murphyjeva fascinacija Amerikom 1990-tih je tada već postala očita pa nije bilo teško za pretpostaviti da će i treća sezona antologije biti smještena u isti period, a nakon dugo promišljanja odlučeno je da će to biti upravo Clinton-Lewinsky skandal, pod nazivom Impeachment.

Bill Clinton je na poziciju predsjednika SAD-a došao 1993. godine te za vrijeme svoja dva mandata varao Hillary sa zaposlenicom Bijele kuće Monicom Lewinsky. U međuvremenu, Clinton je optužen za seksualno zlostavljanje od strane Paule Jones te je cijeli slučaj otišao na sud gdje je Lewinsky pod zakletvom tvrdila da nije u vezi s tadašnjim predsjednikom. No, detalje o skrivenoj vezi je Monica povjerila svojoj kolegici Lindi Tripp koja je naposljetku sa svime izašla u javnost, a Bill i Monica uhvaćeni u laganju pod zakletvom. Cijeli skandal je na kraju doveo do glasanja za opoziv predsjednika u donjem i gornjem domu Kongresa 1998. godine, no Clinton ipak nije smijenjen.

Glavnu ulogu Monice Lewinsky preuzima Beanie Feldstein (What We Do in the Shadows), dok će prava Monica zasjesti u producentski stolac kako bi se što točnije ispričala njena strana priče. Sveprisutna Sarah Paulson će u ovom Murphyjevom projektu postati Linda Tripp (iako su je neki već zamišljali kao Hillary), a Annaleigh Ashford (Masters of Sex) će utjeloviti Paulu Jones. Zasad nije poznato tko će glumiti Billa Clintona.

Snimanje treće sezone kreće u veljači iduće godine, a premijera je već precizno određena za 27. rujna 2020. godine.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861