Video: Blesava, bizarna scena kojom je završio Two and a Half Men – serijala.com
Trenutno čitaš
Video: Blesava, bizarna scena kojom je završio Two and a Half Men

Video: Blesava, bizarna scena kojom je završio Two and a Half Men

Ovog tjedna završio je, nakon dvanaest sezona, Two and a Half Men — serija koja je godinama bila dio televizijskog inventara, dobrim dijelom vijeka jedna od najgledanijih serija, ali često kritizirana i osporavana; povremeno u središtu pozornosti zbog golemog ega njene bivše zvijezde, Charlija Sheena, te njenog autora, Chucka Lorrea.

Zadnja scena referencira se na njihov sukob — i to prilično bedasto, bizarno i… Ma, pogledat ćete sami:

https://www.youtube.com/watch?v=amlr0QBTLYw

Pozadina je vjerojatno svima poznata — Charlie Sheen je sasvim opravdano izbačen sa serije nakon osme sezone zbog problema sa ovisnošću, ponašanjem i egom; dobili smo fantastične proljeve egotripa i idiotizma te poštapalice tipa “Winning!” i “tiger blood”, pa je je Sheen nekako uspio postati idol dijela publike, koja ga je gledala kao “frajera” i “facu”. Ashton Kutcher zamijenio je Sheena u posljednje četiri sezone, nakon čega su se mogli čuti komentari “kako nije to-to bez Sheena”, iako je i u najboljim Sheenovim danima serija bila puna jednostavnog i stereotipnog humora, često prozivana “najgorim sitcomom na televiziji”. Iako, realno, nije bila baš najgori, ali najgori popularni — vjerojatno.

Suludo je — bilo je i tada, ali posebice gledajući danas — da je serija tri puta bila nominirana za najbolju komediju godine, no srećom The Office i 30 Rock su tih godina odnosili nagrade. Charlie Sheen također je redovito bivao nominiran, zajedno sa Jonom Cryjerom, koji je Emmy za najboljeg glumca u komediji dobio 2009. godine — par mjeseci nakon što je Sheen nogiran — kao nagradu za PTSP koji je dobio preživjevši u pozadini sranja koje je Sheen izvodio.

Charlie je bio pozvan da se vrati u finalnoj epizodi, no taj je poziv — očito — odbio, pa su Lorre i kompanija morali posegnuti za računalnom animacijom da se još jednom nasmiju na njegov račun, te ga ubili klavirom u zadnjoj sceni. Sceni u kojoj tri sekunde kasnije isto završava i njen autor, Chuck Lorre, sceni koja je predstavljala… Nešto, možda? Šaljivi “oba smo kriva” komentar? Ili samo jednostavno glup kraj loše serije?

9 komentara
 • Jedva sam čekao da čujem vašu kritiku, još je od sinoć priželjkujem. Krešo nisam zadovoljan. Istina je da je Charlie usrao puno toga, ali po meni je Lorre ispao još veći levat. Da ne bih duljio, pročitaj na kraju finala onaj Lorre’s productions tekst, pa ćeš vrlo vjerovatno da zamrziš Chuck-a i sav njegov rad.

  • Procitao sam (sad), ali nije da sam ga sad nesto dodatno zamrzio. Jer ni nemam neko misljenje o njemu. Sitnicavo je i nisko, da, ali imao je puno glupljih vanity cardova, cini mi se.

   Smijesna mi je ta opsesija Sheenom, koji je kreten sam po sebi, toliko vremena nakon sto su ga otjerali.

   (doduse, Mom je vjerojatno najbolji multi-cam sitcom trenutno i sasvim dobra serija, a Lorre je potpisan na skoro svakoj epizodi – mada nemam pojma koliko ekšuli radi na njoj)

   • Moram priznati da sam seriju prestao gledati kada je Sheen izjuren. No ni do tada nisam bio redovni gledatelj. Serija je bila na niskom nivou sa ponekad sasvim solidnim scenama. Ashton je puno lošiji glumac, pa je bilo jasno da neće moći održati seriju. No u pravu ste dno dna su na kraju dosegnnuli.

 • ma cijelo finale je bilo bezveze, a i začudilo me da se jake pojavio, pogotovo nakon komentara kojima je častio seriju otkad se “produhovio”.

 • Od Sheenovog odlaska sam pogledao u 9. sezoni prvu epizodu i u 10-11 jedanput-dvaput nasumično i evo sad u 12. finale. Ovo prije bih popratio tu i tamo usputno na HRT-u i RTL2…

  Rekao bih čak da sam više pratio povijest sukoba Sheena i Lorrea te uvijek sam smatrao Charlia kao glavnog krivca i većeg egoista, a nakon ovog finala ne bih rekao da je Lorre nešto bolji. Ne znam koliko su istinit oni vanity cardovi, ali ako je, ne bih ni ja na Sheenovom mjestu se pojavio, čak mi je njegova ideja bolja nego Chuckova :)

  Sve u svemu, samo finale odrađeno je na “osobnoj razini”, a rekao bih da mi je ovo možda najgluplji kraj neke serije koji sam vidio. CBS se u zadnje vrijeme definitivno proslavio s krajevima svojih sitcomova.

 • Klimaks serije nesumnjivo je bio užasan (fuck you, Lorre), ali shvaćam Charliea zašto se nije vratio u seriju – od njega su već napravili kozojeba, biseksualca i teškog drogaša, sve to kao payback za ono otprije 4 god. Jeftino i jadno. Navodno je Sheen želio da finale bude srcu toplije ali naravno da je Lorre tip koji ne želi i ne zna napraviti takve scene (vidi Big Bang Theory).

  Općenito serija mi je uvijek bila super, čak i s Ashtonom kojeg inače ne podnosim. A na sve ove kojima je užasna kolutam očima – ipak je to jebeni sitcom, čija je jedina zadaća da nas nasmije. Menovi su u tome itekako uspijevali.

 • Nemate osvrt na daleko bolje finale daleko boljeg sitcoma (mockumentaryja tocnije) Parks and Rec?

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861