Odmah po završetku druge, Broadchurch obnovljen za treću sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Odmah po završetku druge, Broadchurch obnovljen za treću sezonu

Odmah po završetku druge, Broadchurch obnovljen za treću sezonu

Britanski ITV potvrdio je odmah nakon finalne scene druge sezone svoje kriminalističke drame Broadchurch da će serija dobiti novu sezonu. “Broadchurch će se vratiti” pisalo je, a mreža i autor serije potvrdili su da to podrazumijeva novu, treću sezonu.

Broadchurch je ITV-ov glavni hit uz Downton Abbey, a prosječnu gledanost od devet i nešto milijuna gledatelja zadržao je i u drugoj sezoni. Doduše, ona se spustila sa premijernih deset milijuna na duplo manje u prošlom tjednu David Tennant i Olivia Colman vraćaju se u novoj sezoni.

Naravno, ITV nije potvrdio kada će se Broadchurch vratiti novom sezonom — prošlog puta između dvije sezone čekalo se preko godinu i pol. S druge strane (Atlantika), Fox sigurno neće nastaviti svoju adaptaciju, Gracepoint, u kojoj je Tennant također imao ulogu, ovog puta uz Annu Gunn iz Breaking Bada. Loša gledanost i upitna svrha gotovo direktne adaptacije ostavit će seriju na jednoj sezoni.

6 komentara
 • jel druga sezona isto dobra i zanimljiva kao prva ili su pali ili? :D čisto da okvirno znam, ionako ću gledat :P

  • Ukusi su različiti, ali po mom ukusu, u drugoj sezoni su se srozali za 360 stepeni.
   I imali su prilike da isprave stvar sve do poslednje epizode, i nisu uspeli. Poslednjom epizodom su zaokružili sveukupno izgubljenu sezonu.
   Ali nemoj da te sputavam, svakako treba da pogledaš i sam kreiraš mišljenje.

  • Druga sezona je kombinacija court drame i procedurala… gledljiva je ali razvučena i vidno slabija od prve.

  • Sto ljudi, sto ćudi.
   Meni je ova sezona čak i bolja od prve. Dvojac detektiva me sa svojim quirkovima i posebnim odnosom malo podsjećaju na dvojac iz Killinga (US). Honestly, prve tri epizode su bile malo lošije, al ostalih pet je bilo vrh. Vrh. Definitivno, u rangu najdražih mi serija. Čistih 09/10 ako ne i više. Taj tugaljiv Islandski soundtrack, povezan sa prekrasnom, poetičnom kamerom stvara zaista posebnu atmosferu. Svako malo su prekrasni kadrovi klisure, plaže, valova, kuća, sve je baš onako, melankolično, kao i sama serija. A Olivia kao Ellie mi totalno rula. Em je odlično napisan lik, em ona u njega stvarno unaša posebnu kemiju.
   Bojao sam se da će sezona biti bezveze, prerazvodnjena i dosadna, ali stvarno nije. Baš jedna lijepo zaokružena cjelina. Jedino mi ne ostavlja materijala za treću sezonu. To bi moglo ispasti loše i nepotrebno, ali tako sam mislio i za ovu. We shall see.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861