Najbolje serije 2013. godine: ono što nije stalo – serijala.com

Naš tradicionalni izbor najboljih serija godine započinjemo proširenom listom kandidata koji nisu stali među konačnih trideset.

 1. Mario Katušić says:

  Neću komentirati ovu listu dok ne vidim TOP 30, ali nekako imam filing da se Da Vincis Demons tamo neće nači, a nekako sam skeptičan i sa Justified… Iznenadite me :)

  • Slaven says:

   Justified će ti sigurno biti, vjerojatno u top 20

  • Joker says:

   Da Vincis Demons? Pa to je poprilicno losa serija, eventualno prolazi kao campy zabava kao i sve te Starzove seksualizirane i holivudizirane ekranizacije povijesti.

   • Mario Katušić says:

    Jesi gledao? Puno je to kvalitetnije od npr Spartacusa i sl. serija, seksa ima puno manje nego npr u GOT , a priča je odlična…

    • Joker says:

     Jesam, gledao sam. Sori, ali meni je to poprilicno glupo. Mozda da imam
     15 godina da me takve jednostavne i naivne stvari vesele, ali serija je
     poprilicno glupasta i nehoticno smijesna. Ne smeta me previse to
     silovanje povijesti sa debelim karikiranjem i pretjerivanjem, ali nije
     to baš dobra serija.

 2. stipest says:

  Stvarno ne volite Tatianu,ali kad dobije Globus,možda će Vam ipak biti barem malo krivo. Ili ipak neće?!

 3. Sarabi says:

  Slažem se sa izborom, ako izuzmemo poslednje tri serije (Person of Interest, Scandal, The League).
  Izgleda da ću definitivno morati da bacim pogled na nove projekte Chrisa O’Dowda, nema više odugovlačenja.

  • MislavZ says:

   A gle, sto ljudi, tristo ćudi. kod mene baš obrnuto i posljednih pet na ovoj listi bi bilo na mojoj listi od 30 najboljih. mora da se ekipa serijale poubijala radeći ove liste…
   evo i ideja za još jednu listu. 10 najgorih serija ove godine, nešto tipa zlatna malina kod filmova. e tu bi tek nastao rat u komentarima:)))

   • Krešo says:

    Imali smo to jedne godine. Pretprosle, mislim. Palo mi je na pamet, mozda uspijemo :) Ali jako je tesko sloziti takvu listu kad je televizija u pitanju. Lose serije u startu zaobilazimo i ne gledamo nakon pilota, kao i vecina ljudi…

 4. leonida says:

  Pristojan izbor i radujem se toj top 30 listi. Mada mislim da je u njoj bilo mesta za Orphan Black, ali dobro.

 5. gormar says:

  Sjajan post…logičan,niti jedna od gore navedenih serija nema mjesta u top 30 a mnoge od njih su vrijedne gledanja….samo ova francuska vrijedi puno više a za Scandal ne znam jer ju fakat ne mogu gledati,meni je to rang Falling skiesa..serija bez okusa i mirisa.

  • jeff says:

   Takodje, to za Scandal. Shvatam zasto se nekim ljudima svidja, radnja je brza i storylineovi su ludi skroz, zbog cega sam odgledao kratku prvu i drugu sezonu da vidim sta to svi hvale, ali takvim serijama kad izgubis taj momentum izgubi se i zainteresovanost. Ali meni to nije dobra serija, vise je guilty pleasure sa soap opera momentima, preglumljavanjem itd, i mislim da serija nece izdrzati test vremena – ljude ce smoriti radnja ma koliko brza, jer su likovi losi (sto ne znaci da je Keri losa glumica, nego Sonda Rajms pise pateticne dijaloge). Inace dobra lista, gledao sam sve sem Person of interest od cega sam odustao nakon pilota, ali vidim da moram nastaviti. Za glavnu listu idu sigurno Justified, Mad Men, Breaking Bad, The Americans, Rectify, Archer, Good Wife, Enlightened (zasto je otkazana?!), a nadam se da ce se setiti i Bob’s Burgersa i Happy Endingsa (iako je HE mogla biti i na ovoj listi, kao i Parks koji su i dalje dobri, ali ne sjajni kao u sezonama 2-4). Najvise me zanima da li su se Girls 2 i Homeland 3 nasle na listi, jer nisu bile dobre kao ono sto im je predhodilo. Sve u svemu, dobra godina za serije.

 6. šefica says:

  Protestiram. Kako je moguće da Doctor Who nije u Top 30?
  Vaša lista ništa ne valja!!!111

 7. Gattaca! says:

  Meni se prvenstveno sviđa što sam 9/15 pogledao, a ostalih 6 probao ili barem ne čitam sad prvi put o njima. Veselim se top 30 izboru, siguran sam da su se lomila koplja. Kod mene bi League i Philly uvijek bili u top izboru, B99 je prekratko na ekranima da bi odmah ušao (ali vjerujem da će ući u izbor najboljih nove sezone), Mrtvaci i Broadchurch su vrhunske, ali tehnikalije su učinile svoje. HBO je uvijek super sa svojim kratkim sezonama pa navalite ljudi, pogledaju se obje u dan-dva :)

  Samo 2 subjektivne (kao postoje drugačije) opaskice – meni je epizoda Leaguea s ovom dvojicom bila među gorima. Obožavam ta 2 lika, pogotovo Rafija (hello, Gattaca!), ali super su mi upravo zato jer ih doziraju, pa kad uleti u scenu/epizodu, automatski se kesim. Ovako mi je bio overkill.
  Druga opaska mi je vezana za Winstona u NG. Iako Schmidt preuzima primat, Winston mi je prekul. Malo ga iskorištavaju, ali kad govori, onda je to uvijek neko dobacivanje “u bradu” ili totalno uvrnuta njegova priča (puzzle, mačka).

 8. Darió Łucić says:

  Broadchurch je sigurno zaslužio ući u top30.
  Po meni je bolji od The Fall-a :/

 9. govnojed says:

  gdje je peep show?

 10. Sova says:

  Nema Sinova anarhije ? Serija je zaslužila biti na listi -_-

  • Krešo says:

   Ta serija je praktički novi Dexter. Bila je odlična u prve dvije sezone, bez problema u najboljih deset tada. Ali Sutter je izgubio kompas zadnjih sezona i serija je postala čisto nabrajanje perverzija, šokova, nasilja i twistova bez neke logike i svrhe. Finale je posebice grozno, ti likovi su postali karikature. I još to silovanje sa predugim epizodama, iako nema baš nikakve potrebe za njima… Doduše, skoro pa se isplatilo istrpjeti sezonu zbog Waltona Gogginsa u dragu.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *