CBS miješa sitcome četvrtkom, najavio Bad Teacher za travanj – serijala.com
Trenutno čitaš
CBS miješa sitcome četvrtkom, najavio Bad Teacher za travanj

CBS miješa sitcome četvrtkom, najavio Bad Teacher za travanj

Zavrzlama među sitcomima na CBS-u se nastavlja. Uz veteranske serije na odlasku, novootvoreni blok na klimavim nogama, višak serija i dodatak američkog nogometa, mreža pred sobom ima teških nekoliko mjeseci.

A prvi je korak poduzet objavom datuma premijere sitcoma Bad Teacher – televizijska verzija istoimenog filma s Cameron Diaz u glavnoj ulozi stiže na male ekrane 24. travnja. Sitcom će se emitirati u 21.30h, gdje se trenutno emitira Two and a Half Men. Međutim, CBS će, počevši od 27. veljače, zamijeniti The Crazy Ones i Two and a Half Men i ispucati sve epizode Crazy Onesa (njih 22) do polovice travnja. Razlog za taj potez vrlo je vjerojatno CBS-ova želja da vidi može li se sitcom Robina Williamsa snaći u 21.30h i hoće li TAAHM u 21h doživjeti ikakav porast gledanosti. Raspored četvrtkom izgledat će ovako:

Od 27. veljače do 17. travnja:

 • 20h – The Big Bang Theory
 • 20.30h – The Millers
 • 21h – Two and a Half Men
 • 21.30h – The Crazy Ones

Od 27. travnja do kraja sezone:

 • 20h – The Big Bang Theory
 • 20.30h – The Millers
 • 21h – Two and a Half Men
 • 21.30h – Bad Teacher

TAAHM je sada već u jedanaestoj sezoni i bilježi rekordno nisku gledanost. Vrlo je upitno hoće li serija doživjeti iduću sezonu, no na CBS-u očito vjeruju da će poslužiti kao bolja odskočna daska za Bad Teacher nego The Crazy Ones. Premijera krajem travnja dat će čelnicima mreže tri kratka tjedna da analiziraju brojke i donesu odluku o sudbini serije, s obzirom da se početkom svibnja tradicionalno održavaju upfrontsi na kojima mreže predstavljaju svoje rasporede za iduću sezonu. No, upitno je i hoće li CBS dotada izjasniti – odluka može biti odgođena nekoliko tjedana/mjeseci, kao što je NBC lani učinio s Hannibalom.

The Millers, još jedan novak na rasporedu četvrtkom (20.30h), ostaje na mjestu do kraja sezone, a CBS se i dalje nastavlja hvalisati kako je riječ o najgledanijem sitcomu sezone, iako je taj uspjeh poprilično neimpresivan s obzirom da se serija emitira iza najgledanije serije na broadcast mrežama, megapopularnog Big Bang Theorya. Čak štoviše, Millersi zadržavaju slabih 50-60% publike Big Banga u traženoj demografiji, no The Crazy Ones gubi jednaki postotak gledanosti u 21h. To naizgled komplicira stvari za CBS oko donošenja odluka o budućnosti ovih serija, no činjenica da su Millersi “domaća” produkcija, a da iza Crazy Onesa stoji 20th Century FOX i da je produkcija znatno skuplja, jasno je tko će biti najslabija karika kada bude vrijeme za otkazivanje. Jedini spas za The Crazy Ones sada je stabilizacija gledanosti u terminu 21.30h.

CBS je prošli tjedan također objavio da je sklopio ugovor s NFL-om za prijenos osam primetime utakmica američkog nogometa. Utakmice četvrtkom, koje su se dosad emitirale isključivo na NFL Networku (premium kabelskoj mreži), sada će se emitirati paralelno i na CBS-u. Riječ je o utakmicama prvih osam kola američkog nogometa, čija sezona tradicionalno počinje prvog vikenda u rujnu. To znači da CBS neće imati svoj standardni raspored četvrtkom sve do studenog. Mreža je tako spriječila NBC, ABC i FOX (koji su također bili u igri za prijenose) da postanu opasna konkurencija četvrtkom, a sebi je osigurala visoku gledanost četvrtkom tijekom cijele sezone – jer uz start redovnog rasporeda u studenom, reprize će biti svedene na minimum. No, čelnik mreže, Les Moonves,  izjavio je kako The Big Bang Theory i Elementary ipak neće biti na klupi do studenog, već će biti relocirani na nova mjesta na rasporedu.

Kao očit izbor za obje serije čini se ponedjeljak, gdje mreža ovog ožujka gubi dugogodišnjeg igrača – How I Met Your Mother. Uz to, preostali sitcomi ponedjeljkom, posebice 2 Broke Girls, znatno su oslabili ove sezone, stoga je za očekivati da će CBS iskoristiti svoju najpopularniju seriju za lansiranje novog sitcoma ponedjeljkom. A ukoliko dobije zeleno svjetlo, taj bi sitcom vrlo vjerojatno mogao biti How I Met Your Dad. Ponedjeljak se čini kao realna opcija i za Elementary, jer je slot u 22h najslabija točka na CBS-ovom rasporedu, gdje Hostages i Intelligence bilježe iznimno lošu gledanost.

S mreže je stigla vijest i da će Unforgettable, otkazana pa oživljena proceduralna serija, od travnja zamijeniti Undercover Boss petkom u 20h kada reality show ispuca sve svoje epizode. Riječ je o nekolicini preostalih epizoda iz druge sezone, koja je emitirana ljetos, dok će se treća sezona naći na rasporedu kasnije u ljetnim mjesecima. CBS na klupi također ima i dramsku seriju Reckless, s Camom Gigandetom u glavnoj ulozi. Datuma premijere još uvijek nema, što znači da bi serija na raspored mogla doći tek na ljeto.

2 komentara
 • CBS je u velikim problemima. svi sitcomi osim TBBT dišu na škrge a sve drame im postaju prestare(ne računajući na elementary koji također diše na škrge, NCIS LA i TGW su im najmlađe serije a obadvije su u 5. sezoni). I još kao šlag na kraju, sve ovogodišnje drame su im propale.Još jedino ih footbal može spasiti…

 • Odlaskom HIMYM-a, CBS-ov komedijski program se konačno raspada. Tu više nema spasa, ma što oni radili. Osim ako ne proizvedu jedan super-hit, ali u to sumnjam jer im nije uspjelo još od TBBT-a.
  HIMYM im trenutno drži čitav program ponedjeljkom koji je vrlo solidan zahvaljujući gotovo isključivo HIMYM-u, i to će ostati dobro do finala HIMYM (još bi gledanost mogla rasti u ovih zadnjih nekoliko tjedana do finala serije, a samim time i povući ostale serije). Međutim, mislim da zatim slijedi neminovan raspad u kojem će ostati na razini ABC-a sa jednom komedijom odlične gledanosti i nizom propaliteta.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861