CBS-ov raspored: Kraj za Two and a Half Men, CSI nedjeljom i četiri nove drame – serijala.com
Trenutno čitaš
CBS-ov raspored: Kraj za Two and a Half Men, CSI nedjeljom i četiri nove drame

CBS-ov raspored: Kraj za Two and a Half Men, CSI nedjeljom i četiri nove drame

Svake godine, CBS predstavi raspored s minimalnim brojem promjena – rupe na rasporedu očekivano popune s dvije, tri nove dramske serije i kojim sitcomom. Čekaju pravi trenutak za kalkulirani rizik, koji se uglavnom pokaže kao pravi potez. Međutim, nakon niza očekivanih rasporeda od drugih mreža, CBS je učinio nešto čemu se nismo nadali – iznenadio nas je.

Mreža će tako već najesen predstaviti čak četiri nove dramske serije i jedan sitcom. Da, samo jedan sitcom – očekivalo se da će CBS smanjiti broj humorističnih serija na rasporedu, no malo tko je mogao predvidjeti da će žrtva biti dugogodišnji blok ponedjeljkom (prisutan još od ranih osamdesetih), a ne novosklopljeni blok četvrtkom. Tako će sitcomi Mike & Molly i novak The Odd Couple pričekati zimski dio sezone, dok će kompletna postava četvrtkom startati tek u studenom.

Razlog tome jest novosklopljeni ugovor mreže s NFL-om o pravima na emitiranje utakmice američkog nogometa od početka sezone do osmog kola regularne sezone. CBS tako planira iskoristiti svog ključnog igrača, megahit The Big Bang Theory, da udahne novi život u raspored ponedjeljkom, gdje će se emitirati prva dva mjeseca sezone.

Plan je da TBBT bude lead-in za sitcom Mom u 20.30, dok će u 21h na mreži po prvi put nakon tridesetak godina biti dramska serija – i to Scorpion. Problematični slot u 22h pripao je prvom NCIS spinoffu smještenom u Los Angelesu, čijim je pomakom otvoreno mjesto na rasporedu iza originalnog NCIS-a, gdje će uskočiti najnovija verzija iz New Orleansa. Kada utakmice NFL-a budu privedene kraju, Big Bang se vraća na četvrtak, gdje će i dalje biti u paru s Millersima, a Two and a Half Men će biti odskočna daska za novaka The McCarthys. Ponedjeljkom će pak, svoje staro mjesto u 20h preuzeti 2 Broke Girls.

Čelnici mreže potvrdili su da će nadolazeća, dvanaesta sezona Two and a Half Mena ujedno biti i posljednja. Autor serije, Chuck Lorre, priprema veliko finale serije, no ostaje upitno hoće li uspjeti nagovoriti svoju bivšu zvijezdu, a sada smrtnog neprijatelja, Charlieja Sheena, da se pojavi u završnici.

Još je jedna velika promjena na rasporedu nedjelja. Nakon dvije godine kombinacije Amazing Race/Good Wife/Mentalist, samo će The Good Wife ostati na svojoj poziciji. The Amazing Race seli na nepoželjni petak u 20h – gdje bi polako mogao odumrijeti, uzimajući u obzir da su čelnici mreže potvrdili da je naručen jedan ciklus za nadolazeću sezonu, a ne standardna dva. Također se očekuje i da Undercover Boss preuzme to mjesto na rasporedu u zimskom dijelu sezone. Umjesto Amazing Racea, na scenu stupa Madam Secretary, koja je na papiru savršena uvertira za The Good Wife.

Na posljetku, slot u 22h od Mentalista (koji ostaje u rezervi) preuzima veteranski CSI. Pomalo čudan potez – riskirati s premještajem serije u sezoni kada se lansira njezin novi spinoff. A taj spinoff, CSI: Cyber, stiže “kada CSI završi sa svojom sezonom”. Znači li to da će original imati skraćenu sezonu, da će imati manje repriza ili da će Cyber dijelom biti emitiran i preko ljeta – još se ne zna.

Mjesto koje je CSI ostavio srijedom preuzima Stalker Kevina Williamsona, koji se čini kao savršen priljepak uz Criminal Minds.

Osim već spomenutog CSI: Cybera, jedina dramska serija koja CBS-u preostaje za zimski dio sezone jest Battle Creek Vincea Gilligana te sitcom The Odd Couple s Matthewom Perryem u glavnoj ulozi, koji će nakon ABC-a i NBC-a, pokušati pronaći uspjeh na trećoj mreži zaredom.

A evo i kompletnog rasporeda:

Dan20.0020.3021.0021.3022.0022.30
PonedjeljakThe Big Bang Theory (2 Broke Girls)Mom*SCORPIONNCIS: Los Angeles*
UtorakNCISNCIS: NEW ORLEANSPerson of Interest
SrijedaSurvivorCriminal MindsSTALKER
ČetvrtakTHURSDAY NIGHT FOOTBALL
Četvrtak
(od 30. 10.)
The Big Bang TheoryThe MillersTwo and a Half MenTHE MCCARTHYSElementary
PetakThe Amazing Race*Hawaii Five-0Blue Bloods
NedjeljaMADAM SECRETARYThe Good WifeCSI* /
CSI: CYBER

VELIKIM su slovima ispisane nove serije, dok zvjezdica (*) označava novo mjesto na rasporedu.

Sutra: Još je samo CW preostao da predstavi svoj raspored.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861