Community preživio još jednu sezonu, obnovljen za petu – serijala.com
Trenutno čitaš
Community preživio još jednu sezonu, obnovljen za petu

Community preživio još jednu sezonu, obnovljen za petu

Mala, ali vjerna zajednica fanova još je jedne sezone izgurala obnovu Communityja. Šest sezona i film lani su bili iluzija, a danas sezonu i film bliže realnosti. NBC je sinoć obnovio Community za petu sezonu od 13 epizoda, što će seriju dogurati nadomak brojke od 100 epizoda — falit će im tek tri. Obnova dolazi nakon što je NBC otkazao sve svoje nove komedije, nakon što su veterani 30 Rock i The Office završili.

I to nakon što je sve upućivalo da će Community ove godine završiti. Prvo je njen autor i showrunner, Dan Harmon, potjedan sa serije, pa je smještena u termin petkom, kojeg nikad nije ni dočekala. NBC-jevi problemi prisilili su ih da vrate Community u stari termin, a nedugo potom Chevy Chase odlučio je otići usred snimanja završnih epizoda.

Kako su se novi showrunneri, David Guarascio i Moses Port, snašli u vođenju serije pitanje je otvoreno za debatu. Iako promjene showrunnera nisu rijetke na televiziji, obično se događaju iza kulisa i nerijetko se uopće ne primjete. Harmonov odlazak bio je prilično razglašen, a Community je bio njegova serija, ovisna o svom showrunneru više od ijedne druge na televiziji. S njime je otišla i većina dotadašnjih scenarista, a kao epilog svega… to jednostavno više nije bilo to. Nakon obnove, Deadline.com je jeftinim pokušajem privlačenja klikova plasirao vijest da NBC razmatra njegovo vraćanje, što je komični apsurd toliko van sfere realnosti da nije vrijedan spomena.

Hannibal ostaje jedina NBC-jeva serija — te uopće na broadcast mrežama — koja nije obnovljena, ni otkazana. Kako je do kraja sezone ostalo još šest epizoda, NBC vrlo vjerojatno neće donijeti odluku u narednim danima.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861