NBC objavio raspored: Community petkom s Whitney, Smash tek na zimu – serijala.com
Trenutno čitaš
NBC objavio raspored: Community petkom s Whitney, Smash tek na zimu

NBC objavio raspored: Community petkom s Whitney, Smash tek na zimu

NBC je prvi pokazao svoje karte i objavio raspored za jesen 2012. te nam, kao i prošle godine, priuštio par (ne)ugodnih iznenađenja.

Dan20.0020.3021.0021.3022.0022.30
PonedjeljakThe VoiceRevolution
UtorakThe VoiceGo OnThe New NormalParenthood
SrijedaAnimal PracticeGuys With KidsLaw & Order: SVUChicago Fire
Četvrtak30 RockUp All NightThe OfficeParks & RecreationRock Center With Brian Williams
PetakWhitneyCommunityGrimmDateline
NedjeljaSunday Night Football

Glavna vijest je da Community seli na petak u 20.30h, gdje će biti sparen s iznimno nekompatibilnom Whitney. Sitcom blok četvrtkom ostaje praktički netaknut, s novim sezonama 30 Rocka, Officea, Parks and Recreationa i Up All Nighta. The Office je tako službeno obnovljen za devetu, ne nužno posljednju, sezonu koja će se sastojati od 22 epizode. Čelnik mreže, Bob Greenblatt, za Vulture je izjavio kako nije službeno niti da je iduća sezona 30 Rocka posljednja, iako su to javljali svi mediji sredinom tjedna.

Utorkom i srijedom mreža će lansirati četiri od sedam novih naručenih sitcoma – utorkom iza Voicea emitirat će se Go On i The New Normal, a srijedom u 20h Animal Practice i Guys With Kids.

Zanimljivo je da NBC nakon dugog niza godina odustaje od dramske serije četvrtkom u 22h, no bizarno je da će od najesen to mjesto okupirati Rock Center with Brian Williams, tjedni magazin koji ove sezone srijedom redovito bilježi rekordno nisku gledanost. Protekla tri desetljeća u tom terminu emitirale su se dugovječne drame Hill Street Blues, L.A. Law i Hitna služba, a samo ove sezone u tom terminu propale su tri drame — Prime Suspect, The Firm i Awake.

Smash će pričekati ili zimski dio sezone ili da neka od novih drama propadne, a ponedjeljkom u 22h emitirat će se Revolution J.J. Abramsa i Erica Kripkea. Parenthood ostaje u svom starom terminu utorkom, a Law & Order SVU će skliznuti sat vremena ranije kako bi pomogao u lansiranju još jedne serije Dicka Wolfa, Chicago Firea.

Nakon što završi sezona američkog nogometa, NBC će nedjelju popuniti novim sezonama reality showova Fashion Star i Celebrity Apprentice, a termin u 22h predviđen je za dramu Do No Harm.

Za zimski dio sezone preostaju nove drame Infamous, Hannibal i prethodno spomenut Do No Harm te sitcomi 1600 Penn, Save Me te Next Caller. Mreža je naručila i niz alternativnih programa, koji uključuju Stars Earn Stripes, Howie Mandel’s White Elephant, Ready For Love i Surprise with Jenny McCarthy, što god da to bilo.

The Voice će se također vratiti u zimskom dijelu sezone, a na mreži navodno traže nove suce za zimsku sezonu showa. Betty White’s Off Their Rockers također je obnovljen, kao i The Biggest Loser koji po prvi put nakon svog začetka neće biti na jesenskom rasporedu mreže.

17 komentara
 • Nije strašno. Community je jedna od onih serija koja ima privrženu publiku i najlakše će podnijeti selidbu. Sreća u nesreći – najbitnije je da kreće od jeseni, tako da može dobiti dodatnu narudžbu za punu sezonu, a miče se od TBBT-a te Idola / X-Factora.

  Sitcomovi srijedom su osuđeni na propast, 30 Rock nije siguran za nastavak nakon 13 epizoda… Naći će se mjesta ako gledanost bude dobra. Ako Whitney bude gledanija, onda u kurac život i sve.

  • Da, izgleda da petak postaje odredište za kultne serije (Fringe, Nikita, Chuck,…). Pritom mislim na Community, ne na Whitney, da se razumijemo. :D

   Rock Center mi NIKAKO ne ide u glavu. Pogotovo nakon što su benchali Biggest Losera. I zašto spariti Animal Practice sa Guys With Kids?

   Do No Harm je osuđen na propast u tom terminu…

 • Petak za Community deluje kao ozbiljan plan NBCa da ipak ugase seriju :(
  Nadajmo se da im nece dodatno past gledanost zbog ovoga.

 • Čini se da su odustali od četvrtka u 10 pa guraju najjeftiniju stvar.

  A izrabljivanje Voice-a će im se obit o glavu

  A što je s fullerovim munstersima?

 • Btw. danas slučajno šaltam kanale i Nova je čak stavila 2 ep Communitya u 11:15 -.- Kad su s tim krenuli?

 • Čudim se da još nitko nije napisao komentar: “Jao, već vidim u devetom mjesecu još jednu homofobnu recenziju onog uvrijeđenog Marina za The New Normal.”

  • Jao, već vidim u devetom mjesecu još jednu homofobnu recenziju onog uvrijeđenog Marina za The New Normal.

   • Doduše, meni se čini da uspjeh te serije više ovisi o kvaliteti lika Ellen Barkin, s obzirom na ton serija utorkom.

    • Ne znam sto bi covjek mogao reci o ijednoj seriji osim Revolution, obzirom da su sve to kratki clipovi iz epizoda. Mene interesira hoce li konacno Murphy napraviti dva normalna, ne-stereotipna homoseksualna lika. Pozitivno je sto unosi raznolikost na televiziju i sve to, ali covjek radi grozne stereotipne likove, ili šablone ili totalno over the top. Max iz Happy Endingsa i Ian iz Shamelessa su najbolji takvi likovi na televiziji trenutno. Murphy poznaje riječ suptilno koliko Ava Karabatic.

  • A Marin je inače homofoban i počasni dopredsjednik HČSP-a pa škropi čak i dugu na nebu sa svetom vodicom ili si to samo dežurni mladoborci Tijesne Pusić na Serijali zabrijavaju?? Ono, zamišljena uvreda koja ti u biti nije, ali ajmo se delat da je pa od ničega napravit nekaj..

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861