Chevy Chase (konačno) napušta Community – serijala.com
Trenutno čitaš
Chevy Chase (konačno) napušta Community

Chevy Chase (konačno) napušta Community

Nakon nebrojenih prijetnji odlaskom, psovanja na setovima, nepodnošljivosti sa autorom i (bivšim) showrunnerom te ostalim kolegama, kao i generalnog nepoštivanja serije čiji je dio bio preko tri godine, Chevy Chase napustio je Community. Deadline.com je prvi prenio vijest, a Alan Sepinwall sa HitFixa potvrdio ju je sa produkcijskim studijem Sony.

Epilog je očekivan, iako je tajming vrlo čudan. Chevy samoinicijativno i naprasno odlazi samo dvije epizode prije dovršetka snimanja trinaest epizoda četvrte sezone. Hoće li Community uspjeti popratiti odlazak mrzovoljnog djedice svojstvenim samoreferencirajućim humorom?

Chevy nikad nije bio u najboljem odnosu sa kolegama, često je izbjegavao zajedničke nastupe na press panelima, a potkraj prošle sezone poprilično ružan sukob sa autorom i showrunnerom Danom Harmonom počeo se potezati i u javnosti. Harmon je na kraju sezone dobio otkaz — koji je imao manje veze sa Chaseom, a više sa generalnim Harmonovim načinom vođenja serije.

Više puta javno govorio kako je nezadovoljan i pokazivao prilično nepoštivanje prema kolegama i autorima: u intervjuu za Huffington Post svojedobno je izjavio da Community “nije njegov tip humora”, dodajući da je to “sitcom, vjerojatno najniža televizijska forma”. Riječi koje gube težinu kada dolaze od tipa koji je prokurvao Clarka Griswolda do zadnjeg novćića. Uglavnom, Chevy se ponašao kao Pierce Hawthorne.

Serija ionako nije imala velike koristi od Chevyja, eventualno samo u prvoj sezoni kada se njegovo ime (a upitno je što je danas ostalo od toga) moglo staviti na početak generičke press najave ili službenog postera. Joel McHale od početka je bio prvo ime ansambla, a ostali glumci ubrzo su se mnogo više istaknuli. Ni autori serije nisu znali što točno raditi sa Chevyjem, pa je Pierce postao svojevrsni negativac, iako zapravo nikog nije bilo briga za njega.

Pročitaj još

Posljednji puta kada je Chevy napustio televizijsku ulogu na NBC-u, zamijenio ga je Bill Murray, a taj se program nastavio emitirati još tri i pol desetljeća te ide i danas. Bilo je to 1976. godine, a radi se o subotnjem skeč-showu Saturday Night Live. Chase je bio dio legendarne originalne postave čiji su članovi bili još Dan Aykroyd i John Belushi, no samo u prvoj sezoni.

Nakon odgođene premijere, Community se vraća 7. veljače, u svom standardnom terminu četvrtkom, a četvrta sezona imat će 13 epizoda. Zbog kasnog datuma premijere mogućnost produljenja sezone ne postoji, a nedavne izjave NBC-jevih čelnika upućuju na želju za rješavanjem etikete mreže “kritički hvaljenih, ali slabo gledanih komedija.” Svejedno, kraj loše gledanosti povratničkih sitcomova kao što su Whitney i Up All Night, završnih sezona 30 Rocka i The Oficea te izglednog otkazivanja novog sitcoma Guys With Kids… Nešto će morati biti i obnovljeno, ne? Ali, da ne brzamo…

12 komentara
 • nanjusia je Chevy Chase da serija ide u krivon smjeru, tesko ce community prezivit bez Harmona, osjetit ce se pad kvalitete

   • hahaha…dobar, ali odlazak kreatora i ajmo rec jedinog negatvica u seriji zbog kojega su ovi ostali likovi izgledali cool ne moze nikako bit dobar znak

 • Što je najbolje, Community stvarno nije tip Chevyevog humora (barem ako je suditi po njegovoj filmskoj karijeri, ostaje pitanje zašto je uopće to prihvatio, pa već u pilotu se vidjelo kuda će to ići. Što se ovoga da je sitcom “najniža tv forma” tiče, ostaje isto pitanje iz prijašnje rečenice.

  Za seriju je dobro što je prihvatio ulogu jer ipak je on cijele glumačke postave najpoznatije ime, treba uvijek imati takvog za publicitet i nekakvu promidžbu.

  Ali zapravo cijelu situaciju najbolje oslikava rečenica “Uglavnom, Chevy se ponašao kao Pierce Hawthorne.” Stvarno je, malo je good guy, malo je bad guy, pa nezna što bi sa sobom :)

  Na koncu, falit će mi Chevy kao što bi mi falio svaki lik, ali da se može bez njega – može, a i neće se sigurno previše izgubiti njegovim odlaskom.

 • btw kako pored toliko debilnih reality showa i debilnih serija poput Revolution moze reci da je sitcom najnizi oblik. Pa ne postoji nijedna sitcom u historiji televizije da je gluplja od takozvanih family frendly serija kao sto su: revolution, warehouse 13, terra nova itd

 • Slazem se s komentarima maloprije, i meni je Chevy bio najbolji lik na pocetku, sa svojim perverznim i rasistickim komentarima. Ali istina da nisu znali sta da s njim naprave kasnije, pa su ga totalno zeznuli u drugoj sezoni kad su napravili negativca od njega. U trecoj su ga vratili u normalu, ali steta je vec bila napravljena. No ako ga nece bit samo u zadnje dvije epizode, to se i nece previse osjetiti, ipak su to samo dvije epizode (ako otkazu).

  I slazem se s ovim za Changa, on je bio zakon u pocetku, poslije su ga totalno upropastili.

  I cijelu seriju su upropastili, od skoro najbolje komedije ikad je postala samo odlicna komedija.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861