Community je imao odlično finale, je li to kraj serije? Možda, vjerojatno, možda – serijala.com
Trenutno čitaš
Community je imao odlično finale, je li to kraj serije? Možda, vjerojatno, možda

Community je imao odlično finale, je li to kraj serije? Možda, vjerojatno, možda

Ovog tjedna šestu sezonu završio je Community, serija sa vrlo zanimljivim putem kroz šest sezona. Serija vječno na rubu otkazivanja, čija sudbina nije ništa izvjesnija ni ovog puta. Štoviše, nema baš puno naznaka u kojem će smjeru ići. Još u drugoj sezoni, Abed je fanovima dao borbeni apel “Six seasons and a movie“, Yahoo je Communityju dao šestu sezonu, a hoće li Dan Harmon i ekipa uspjeti snimiti film?

Finale sezone bilo je odlično, jedno od najboljih ili baš najbolji njihov završetak sezone do sada. Ton je bio sličan onom u trećoj sezoni, kada se Dan Harmon opraštao od serije, a epizoda je bila prepuna referenci, meta-komentara, samosvjesnosti, optimizma i rezigniranosti u jednom. Ekipa je smišljala radnje za “sedmu sezonu svog života”, većina likova spremala se za nove izazove — baš kao i njihovi glumci sada — a Jeff se pomirio da će ostati sam kao jedini originalni akter iz prve sezone.

Kao što bi to i Joel McHale mogao ostati, ako se serija nastavi, jer Ken Jeong i Gillian Jacobs imaju nove serije, nekoliko glumaca već se oprostilo, a drugi ciljaju na filmske karijere. Ni sam autor, Dan Harmon, ne zna kako stvari stoje trenutno, a finale je rušilo četvrti zid kao bageri bespravno sagrađene vikendice na Viru. “Možda, vjerojatno, možda”.

Finale sezone bilo je perfektno finale serije, i ako Community ovdje stane, imat će vrlo lijep, zaokružen kraj. Zapravo, ne treba ni forsirati dalje. Eventualni film, ili jedno-i-pol-satna epizoda, bila bi super u kontekstu ostvarivanja “six seasons and a movie” citata, što se pred par godina činilo suludo, ali u svrhu završetka serije nije ni potreban.

11 komentara
 • Ne znam gdje da pitam, da li se možda bacio pogled na Sense8, bit će recenzije? Ja sam pozitivno iznenađen.

 • Za koje serije mislite da su u kategoriji “must watch”, za koje smatrate da ih svaki ljubitelj serija mora pogledati? Pogledao sam većinu ovih “novijih” serija od 2010. pa na dalje tipa BrBa, mad men, got, homeland, louie…. Koje su serije bile u rangu ovih nabrojanih tamo prije- od 2000. pa na dalje?

  • Podcast tema? Podcast tema.

   Bez bitnog poretka, na brzinu iz glave i vjerojatno mi fali ponesto, ali…

   *udah*

   Wire, Sopranos, Breaking Bad, Mad Men, Deadwood, Lost, Battlestar Galactica, Firefly, Band of Brothers, The Ofice UK i 2/3 američkog, Extras, Arrested Development, Curb Your Enthusiasm, 30 Rock, Community, Parks and Recreation, Freaks and Geeks, Dead Like Me, Pushing Daisies, It’s Always Sunny in Philadelphia, The Shield, West Wing, Friday Night Lights, Veronica Mars, Rome, Carnivale, Louie, Rectify.

   *udah*

   • 29 :P Ovo izgleda kao neka lista najboljih serija svih vremena. Znam da su Wire i Sopranosi uvijek na vrhu :D

    Od tih sam već pogledao Louie, Rectify, sunny, brba, mm, community, P&R, u biti sve koje su aktualne i koje su bile do nedavno, i mogu se složiti da su sve odlične, vrijedne gledanja. Mislim da je bolje gledati ove serije koje si nabrojao, nego počinjati jedan agents of shield, suits, blacklist za koje kažu da su dosta dobre.

    • A gle, 100 ljudi 300 ćudi, ali IMO: Fringe je must see tv, Shield je od poluzabavnog procedurala iz prvog dijela prve sezone postala stvarno jedna jako dobra serija. Suits je je imao jednu dobru sezonu, ali ostalo je po meni katastrofalno. Prije pogledaj The Good Wife dok je Blacklist čisto zabavna serija, ništa više, ništa manje…

     • Za Good Wife vjerujem da je dobra serija, ali ima bas previse epizoda. Kad pogledas ono šest sezona x 22 epizode. Previše. Radije bih počeo gledat The 100 ili Banshee za koje kazu da su postali predobri. Možda čak i jedan Person of interest koji ima 50 epizoda manje od good wife.

     • ok, ali kada ćeš naći vremena za binge watchati neke velike serije nego preko ljeti kada praktički nema puno dobrih i/ili kvalitetnih serija? ja ne znam kakav je tvoj ukus u serijama, ali ove tri serije koje si nabrojao su meni sve dobre iako ih POI šiša jer The 100 i Banshee ipak spadaju pod guilty pleasure. uglavnom, imaš slatke brige kada nisi toliko serija pogledao a danas ih stvarno ima puno. preporučio bih ti i Sense8 koji je tek izašao a ima samo 12 epizoda…

   • Ja ću ubaciti još neke, koje je Krešo zaboravio, nije gledao ili mu se nisu svidjele – The Americans, Hannibal, Orange is the New Black, Six Feet Under, Justified, Sleeper Cell, Brotherhood, 24 (prvih pet sezona), House (prvih pet), Dexter (prve četiri), Sons of Anarchy (prve dvije), Weeds (prve tri), Oz (prve 3-4)…. Ovih zadnjih 5-6 su se dobro srozale ali više nego vrijedi pogledat njihove najbolje sezone.

    • SFU! Zaboravio. A i Marko mi je dao po prstima jer sam zaboravio Buffy.
     Aktualne nisam previse uzimao u obzir, a ostalo… Po jedna-dvije sezone iz serije definitivno u rangu ostalih, ali… Dextera i SoA je trebalo pogledati prvu sezonu-dvije i tu su skoro dobre kao bilo sto navedeno, ali u globalu ni neusporedivo sa ovih 40-ak, koliko se vec sve skupa izbrojalo.

     Btw moguce da ces biti u pravu za Leftoverse, ako se dobro sjecam.

 • Prekrasno finale Communitya. Iako bi volio da bude novi season ili muvi mislim da je ovako najbolje. Pohvale autoru za txt. Usput jedno pitanje; jel valja sta fresh off the boat, sense8,

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861