The Sandman: Netflix će adaptirati Gaimanovovo najpoznatije djelo – serijala.com
Trenutno čitaš
The Sandman: Netflix će adaptirati Gaimanovovo najpoznatije djelo

The Sandman: Netflix će adaptirati Gaimanovovo najpoznatije djelo

Internet videoteka Netflix navodno je u završnim pregovorima s Warner Bros.-om oko nadolazeće adaptacije najpoznatijeg stripa Neila Gaimana — The Sandman. Predugačka saga oko potencijalne ekranizacije ovog klasika svjetskog stripa seže i nekoliko desetljeća u povijest.

Hollywood Reporter javlja da je Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy) odabran za showrunnera serije, dok će mu se Neil Gaiman i David S. Goyer pridružiti na mjestima izvršnih producenata. Osim šturih informacija procurilo je i da će ovo biti “najskuplja DC-jeva serija u povijesti”.

Sandman je dostupan i na hrvatskom jeziku u prekrasnim izdanjima Fibre koja kaže sljedeće: “Strip Sandman scenarista Neila Gaimana, jednoga od najprodavanijih svjetskih autora stripa prema New York Timesu, najznačajniji je strip devedesetih godina. Kao bogata mješavina modernih mitova i mračne fantastike u koju su neprimjetno utkani suvremena književnost, povijesna drama i legende, Sandman se također smatra jednom od najoriginalnijih i umjetnički najambicioznijih serija modernoga doba. Do svoga svršetka 1996. znatno je pridonio umjetničkom sazrijevanju stripa, a sam postao fenomen pop-kulture.”

Stripovi se mogu kupiti ovdje.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861