Neil Gaiman je napisao 11 epizoda Sandmana, adaptacija će doživjeti određene promjene – serijala.com
Trenutno čitaš
Neil Gaiman je napisao 11 epizoda Sandmana, adaptacija će doživjeti određene promjene

Neil Gaiman je napisao 11 epizoda Sandmana, adaptacija će doživjeti određene promjene

Neil Gaiman, autor Sandmana, napokon je potvrdio neke sitnice oko nadolazeće adaptacije popularnog stripa za Netflix. Prije više od godinu dana Netflix je naznačio kako su pregovori s Warnerom završili i da će Sandman biti najskuplja adaptacija DC-jevog vlasništva.

Za Digital Spy Gaiman je obznanio kako je napisao jedanaest epizoda (pretpostavlja se za prvu sezonu) koje su se trebale početi snimati još krajem svibnja. Gaiman ne zna kada će snimanje napokon započeti, ali pojasnio je da će serija biti adaptirana za 21. stoljeće i da će se radnja priče odvijati u 2021. godini.

Serija će započeti u 2021. tako da će u Netflixovoj adaptaciji Morpheus biti zarobljenik 105 godina umjesto 70 koliko je bio u stripu.

Neil Gaiman

Osim promjene vremena radnje Gaiman je izjavio da je i rod naslovnog junaka još uvijek pod znakom upitnika. Netflix još nije predstavio glumačku postavu serije.

Sandman je dostupan i na hrvatskom jeziku u prekrasnim izdanjima Fibre koja kaže sljedeće: “Strip Sandman scenarista Neila Gaimana, jednoga od najprodavanijih svjetskih autora stripa prema New York Timesu, najznačajniji je strip devedesetih godina. Kao bogata mješavina modernih mitova i mračne fantastike u koju su neprimjetno utkani suvremena književnost, povijesna drama i legende, Sandman se također smatra jednom od najoriginalnijih i umjetnički najambicioznijih serija modernoga doba. Do svoga svršetka 1996. znatno je pridonio umjetničkom sazrijevanju stripa, a sam postao fenomen pop-kulture.”

Stripovi se mogu kupiti ovdje.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861