The Sandman: DC Comics i Netflix su predstavili glumačku postavu – serijala.com
Trenutno čitaš
The Sandman: DC Comics i Netflix su predstavili glumačku postavu

The Sandman: DC Comics i Netflix su predstavili glumačku postavu

Snimanje Netflixove adaptacije popularnog Vertigovog stripa odvija se pod velom tajnosti. Svako malo procuri pokoja mrvica sa seta, ali producenti su uspjeli dobro zaštopati sve potencijalne rupe. U srpnju prošle godine za Digital Spy Neil Gaiman je potvrdio kako je napisao jedanaest epizoda Sandmana, Netflixove adaptacije hvaljenog i vrlo popularnog stripa s početka devedesetih godina prošlog stoljeća. Gaiman, autor samog stripa, pojasnio je kako se serija već trebala početi snimati u svibnju, ali nije zbog već znate kojih razloga. Snimanje traje već neko vrijeme i mislimo da je vjerojatno već pri kraju.

Collider je prošle godine ekskluzivno potvrdio da je glavnu ulogu u seriji — Morpheusa — dobio Tom Sturridge. Sturridge je navodno zaposlen već početkom 2020., a da se za ulogu natjecao s Colinom Morganom (Merlin) i Tomom Yorkom (Poldark). Glumac je poznat po ulogama u filmovima kao što su Song to SongPirate Radio i Far From The Madding Crowd.

“Serija će započeti u 2021. tako da će u Netflixovoj adaptaciji Morpheus biti zarobljenik 105 godina umjesto 70 koliko je bio u stripu.”, pojasnio je Gaiman. TVLine je danas predstavio i ostatak glumačke postave za prvu sezonu, a DC-jev Twitter account složio je kolaž koji možete vidjeti u nastavku.

Sandman je dostupan i na hrvatskom jeziku u prekrasnim izdanjima Fibre koja kaže sljedeće: “Strip Sandman scenarista Neila Gaimana, jednoga od najprodavanijih svjetskih autora stripa prema New York Timesu, najznačajniji je strip devedesetih godina. Kao bogata mješavina modernih mitova i mračne fantastike u koju su neprimjetno utkani suvremena književnost, povijesna drama i legende, Sandman se također smatra jednom od najoriginalnijih i umjetnički najambicioznijih serija modernoga doba. Do svoga svršetka 1996. znatno je pridonio umjetničkom sazrijevanju stripa, a sam postao fenomen pop-kulture.”

Stripovi se mogu kupiti ovdje.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861