Sandman: Netflix je objavio trailer za svoju adaptaciju Gaimanovog stripa i datum premijere – serijala.com
Trenutno čitaš
Sandman: Netflix je objavio trailer za svoju adaptaciju Gaimanovog stripa i datum premijere

Sandman: Netflix je objavio trailer za svoju adaptaciju Gaimanovog stripa i datum premijere

Samo nas dva mjeseca dijele od premijere Netflixove adaptacije popularnog DC-jevog stripa, Sandman. Snimanje serije odvijalo se pod velom tajne, a mrvice informacija koje su curile sa seta bile su zaista minijaturne. Dugo vremena nismo znali niti tko će igrati glavne uloge.

Collider je prije nešto manje od dvije godine ekskluzivno potvrdio da je glavnu ulogu u seriji — Morpheusa — dobio Tom Sturridge. Sturridge je navodno zaposlen već početkom 2020., a da se za ulogu natjecao s Colinom Morganom (Merlin) i Tomom Yorkom (Poldark). Glumac je poznat po ulogama u filmovima kao što su Song to SongPirate Radio i Far From The Madding Crowd.

U srpnju 2020. za Digital Spy Neil Gaiman je potvrdio kako je napisao jedanaest epizoda Sandmana i da će radnja serije započeti u 2021. tako da će u Netflixovoj adaptaciji Morpheus biti zarobljenik 105 godina umjesto 70 koliko je bio u stripu.

Sandman je dostupan i na hrvatskom jeziku u prekrasnim izdanjima Fibre koja kaže sljedeće: “Strip Sandman scenarista Neila Gaimana, jednoga od najprodavanijih svjetskih autora stripa prema New York Timesu, najznačajniji je strip devedesetih godina. Kao bogata mješavina modernih mitova i mračne fantastike u koju su neprimjetno utkani suvremena književnost, povijesna drama i legende, Sandman se također smatra jednom od najoriginalnijih i umjetnički najambicioznijih serija modernoga doba. Do svoga svršetka 1996. znatno je pridonio umjetničkom sazrijevanju stripa, a sam postao fenomen pop-kulture.”

Stripovi se mogu kupiti ovdje. Prva sezona serije stiže na Netflix 5. kolovoza.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861