Dexter je otišao u povijest jednim od najlošijih finala ikada – serijala.com
Trenutno čitaš
Dexter je otišao u povijest jednim od najlošijih finala ikada

Dexter je otišao u povijest jednim od najlošijih finala ikada

Početkom godine, Showtime je najavio da će Dexter biti preseljen u ljetni termin, nakon sedam sezona jesenskog emitiranja. Htjeli su time potaknuti premijeru svoje nove (prilično bljedunjave) drame, Ray Donovan. Nije mi, doduše, jasno gleda li itko u Showtimeovim uredima televiziju, jer već se odavno znalo da će to biti vrijeme kada televiziju napušta jedna od najboljih serija ikada.

Finale Dextera emitirano je uz bok pretposljednjom epizodom Breaking Bada, serije koja je trenutno u fantastičnom nizu koji gledatelje ostavlja bez daha, a televizijske kritičare tjera na preispitivanje najužeg vrha liste najboljih serija i finalnih sezona. Ikada. Dexter? Uglavnom se postavlja pitanje je li ovo najgora sezona do sada ili “samo” kilav način da se završi nekad odlična, popularna serija.

Jedna kratka ilustracija koliko je scenaristička soba Breaking Bada predanija svom poslu, pametnija, detaljnija i talentiranija. (SPOILERI finala treće sezone Breaking Bada, slobodno preskočite odjeljak.) Na kraju treće sezone, Jesse ubija relativno friško predstavljenog lika. Gale je morao umrijeti, a Jesse ga je morao smaknuti, što ga kasnije bacilo u nepovratnu spiralu depresije, čije se posljedice osjećaju i danas. Deb je na samom kraju prošle sezone bila prisiljena ubiti LaGuertu, svoju nadređenu mentoricu i recimo-prijateljicu. Do kraja ove sezone to praktički nije bilo ni bitno, sve je izglađeno i završilo pod tepihom. Fantastičan character development.

No, Breaking Bad i Dexter čak ni u svojim vrhuncima nisu usporedive serije, a kamoli na Dexterovom dnu, a Breaking Badovom vrhuncu. Dexter je županijska liga za Breaking Badov Premiership, posljednjih sezona neuvjerljiv bez usporedbi sa jednom od najboljih serija televizije. U šestoj i ovoj posljednjoj sezoni jednostavno loš, tek je prošla, sedma sezona dala nekakve naznake oporavka i bila zbilja solidna — no, naravno da je kraj ponovo bio neuvjerljiv i antiklimaktičan. Scott Buck — showrunner od početka šeste sezone — i ekipa fino su se posrali na Deb i njenu priču, na sve ono što su mlako i nesposobno pokušavali razviti zadnjih par sezona, a pogotovo na ono što je serija nekad bila. Slijede spoileri, naravno.

Što smo točno vidjeli u finalu? Deb koja umire od ugruška krvi (?!) deset minuta nakon što smo bili uvjereni da će se potpuno oporaviti od ozljeda koje joj je nanio možda najkomičnije loši “big bad” serije. Iako je svrha toga potpuno nejasna. Što se točno htjelo postići? Osim jeftinog igranja sa emocijama one šačice gledatelja kojima nije već pun kurac maloumnih twistova, besmislenog i nepostojećeg character developmenta, traćenja vremena na radnju koja ne ide nikuda (Masuka ima kćer!) te niza idiotskih poteza i reakcija likova.

Dexter, u prvoj sezoni predstavljen kao jedan od najvećih monstruma televizije, sada je spoznao da zapravo ne treba ubijati kako bi zadržao razum i staloženost. Jer se zaljubio u visoku plavusu. Jer mu prethodna supruga, voljena sestra i sin — njegova krv i meso — nisu bili dovoljni prije tog. Bila je to samo gadna navika i prilika da nam u voiceoverima porazgovara sa svojim starim i na nos nam nabije te objasni svaki. jebeni. nimalo suptilni razvoj radnje. Eutanazirao je svoju vegetirajuću sestru, oteo je iz bolnice u civilki pred svima i odjahao svojom brodicom u oluju svih oluja. K’o Batman u zadnjem Nolanovom filmu, samo stoput jadnije.

Ali ne! Frajer je izašao čitav iz oluje zbog koje se dio grada evakuirao, pustio sina i zgodnu plavojku da se gube po Argentini (tko jebe Harrisonovog baku i djeda, nisu mu oni… familija ili nešto). I odlučio postati drvosječa. Jer, kao, poštedio je time svog sina i nesuđenu ljubav. Suzica. AV Club je finalu dao čistu nulu, ocjenu F — što je djelomice i razočarana reakcija na katastrofalno loš kraj jedne nekad dobre serije.

Šteta prokockanog naslijeđa nekad svježe, provokativne, odlične i utjecajne serije.

Bilo je, doduše, interesantno promatrati kako se fandom konačno okrenuo protiv serije koju je bezuvjetno štovao svih ovih godina. Pogotovo na ovim prostorima, bila je to — kraj svih svojih mana — i dalje vrlo popularna serija uvijek pri vrhu sezonskih izbora najboljih serija u izboru naših čitatelja. Dextera se najčešće zazivalo kao “zaboravljenu” seriju izostavljenu sa naših lista najboljih serija godine, na kojoj se Dexter posljednji puta našao u četvrtoj sezoni.

Ako ništa drugo, posljednja sezona bit će upamćena po jednoj od najsmiješnijih, najglupljih scena zbog koje se pitate tko uopće piše ove pizdarije, nadgleda li itko scenaristički tim, ali ujedno objašnjava dosta toga:

harrison-debil
Zato mi ne idemo u teretanu.
54 komentara
 • odličan komentar, svaki tjedan gledam dextera i breaking bad jedno iza drugog, razlika je nebo i zemlja, ako prvo pogledas bb onda nemas volje gledati dextera koliko je opao u kvaliteti, pocevši od price, glume, detalja i da ne nabrajam dalje.

 • Opet ću reći – drago mi je da je gotovo. S ovom epizodom uništili su sve što se uništiti može. Šteta. Osmu sezonu i njezine scenariste treba izbrisat s lica zemlje.

 • Too harsh.

  U ovoj sezoni stvarno ima previše roll eyes momenata, ali uz dextera sam od početka i koliko god je loš sad, onaj dexter u prve 4 sezone će uvijek izvlačiti neki plus.

 • Drago mi je da je napsan ovakav komentar, vidim da je Kreso ljut zbog pada kvalitete serije a jesam i ja. Prve 4 sezone Dextera su bile Extra a tek finale 4 sezone vrhunac serije, ova osma sezona kao da je snimana na brzinu i da su prihvacene sve ideje scenarista ma koliko bile glupe… Zakljucak Dexter sada ima kamion pa ce vjerovatno postat najtrazeniji američki Truck stop killer… ŠTETA!!!

 • evo upravo pogledao i htio sam vidjet ima li na serijali već komentar finala i bome me niste razočarali :)

  spoileri naravno slijede.

  čak ako i zanemarimo mnogo toga, očajan kraj serije. točno se vidi kako su neke stvari bile usiljene kako bi ovo finale imalo, barem prema scenaristima, nekog smisla. npr, kako Harrison jako voli Hannah, kaže za nju da mu je mama, kako je onaj US marshal svaki put kad bi odustao od potrage dobio novi trag,… Cijeli lik Elwaya uopće nema smisla. Ok, on je kao zaljubljen u Debru pa joj na početku dopusta razne stvari, ide s njom na zasjede i sl. ali zašto bi pobogu on osobno pratio Dextera da uhvati jednu bjegunku i dobije 250.000 dolara, ako se dobro sjecam. ima ne znam kolko ljudi koji rade za njega i ne bi fizički mogao to raditi i voditi tako uspješnu agenciju. i zasto je imao neku personal vendetta da ju uhvati? Pretpostavljam da mu taj iznos nije bio nesto preznačajno visok da bi mu bio motivacija.

  Ne znam da li je jos netko primijetio, ali dok du Debru vozili u hitnoj rekli su da prevoze “Liutenant Morgan”. to je gaf malo žešći, osim ako im činovi nisu doživotni :)

  Također, kako ga je policajka u njegovoj postaji uopće pustila da ode do Vogela, ko da uopće ne zna što se dešava. Ali ajde barem je jasno da Batista i Quinn nisu uopće povjerovali Dexteru. Barem u toj sceni nisu prikazani ko totalni imbecili. U sceni kad je Batista uhitio Vogela i kad je soba od Debre bila prazna već sam se poveselio da su napravili zamku za Vogela, a nju preselili u drugu sobu, kad ono ništa. Glupi plot twist.

  I kako se samo najednom Dexter promijenio. “Shvatio” je da želi pobjeći od svega što drugi osjećaju ?! Pa se zato odlučio oprostiti od Debre na pučini?! Bilo bi još donekle probavljivo da je poginuo na moru skupa s njom. Ali ne, on je čudom preživio. Bilo bi glupo da su i živjeli svi happily ever after i da se on “izliječio” potrebe za ubijanjem, al ovo je definitivno gore. Izgleda ko da je sklepano na brzinu i da se nisu mogli odlučiti kakav kraj hoće pa su našli neku sredinu.

  Zadnji čavao u lijes ovom trash finalu je očajan CGI.

  • Očekivao sam da će se Dexter sam skončati, a ne da će ga “progutati” oluja. Očekivao sam da će shvatiti da su on i Debra jedno, da će shvatiti da je on odgovoran za njezinu smrt i to iz više razloga (a ne da će ga Debra malo prije nego je umrla odriješiti ikakve krivnje!) i da će shvatiti da ljudima do kojih mu je stalo samo prije ili poslije donosi bol i patnju, i u konačnici smrt.

   Očekivao sam da će uzeti Debru na ruke i zajedno s njom skočiti u vodu i kao pravi psihopat s bezizražajnim licem tonuti u vodu. I onda kraj.

   • to sam i ja pomislila. ali ne…. on nakon što se čudesno izvuče od urnebesnog nevrmenea cjepka drva negde u šumetinama kanade, gdje već a harisona ostavi hani trovačici da mališa ne bio pao pod loš utjecaj oca ubojice. komedija!

 • Najlošija sezona do sada, a kad ti to bude u posljednjoj sezoni, onda imaš još veći problem u cijeloj priči.

  Finale za koje uopće nisam imao osjećaj da je finale i vidi se kako je cijeloj sezoni pristupljeno vrlo šlampavo i nezainteresirano (spomenuta je već Masukina kćer, ali ima tu još hrpu hrpu toga). Ono što su pažljiviji promatrači primijetili kako je naspram prvih godina u posljednje vrijeme i nestala jedna (dobra) glazbena pozadina koju je Dexter imao i koja je definitivno pridonijela napetoj atmosferi (svojedobno).

  Najgore je to što zapravo oni nisu bili ni spremni završiti Dextera (već se naveliko prije kraja pričalo o spin-offu), samo što iskreno raditi spin-off od Dextera s Dexterom – ne znam koliko je pametno.

  Što se kraja tiče, vjerojatno je bila namjera da umre, ali evo, očito nije i imat ćemo spin-off s drvosječom Dexterom.

  Ne znam, sve je krenulo po zlu dolaskom novih showrunnera, ne sjećam se kad sam vidio takav pad kvaliteta kad pogledam unatrag u prve četiri sezone… Ok, možda je problem u tome što je format Dextera takav da nije mogao ponuditi 8 sezona raznovrsnosti, ali onda je o tome trebalo misliti ranije i zaključiti seriju u 4. sezoni (to mi je bila jedna od boljih televzijskih sezona općenito što sam gledao), apsolutno sam siguran kako bi serija stekla kultan status, a ovako ćemo svi pričat kako je bilo dobro do pola, a onda je sve krenulo po zlu.

 • Inače, evo kako je prvi, originalni showrunner htio završiti seriju:

  “”In the very last scene of the series,” Philips explained, “Dexter wakes up. And everybody is going to think, ‘Oh, it was a dream.’ And then the camera pulls back and back and back and then we realize, ‘No, it’s not a dream.’ Dexter’s opening his eyes and he’s on the execution table at the Florida Penitentiary. They’re just starting to administer the drugs and he looks out through the window to the observation gallery.

  “And in the gallery are all the people that Dexter killed—including the Trinity Killer and the Ice Truck Killer (his brother Rudy), LaGuerta who he was responsible killing, Doakes who he’s arguably responsible for, Rita, who he’s arguably responsible for, Lila. All the big deaths, and also whoever the weekly episodic kills were. They are all there.

  “That’s what I envisioned for the ending of Dexter. That everything we’ve seen over the past eight seasons has happened in the several seconds from the time they start Dexter’s execution to the time they finish the execution and he dies. Literally, his life flashed before his eyes as he was about to die. I think it would have been a great, epic, very satisfying conclusion.”

  Možda bi to bio kraj kakav ne bi baš bio neočekivan, al opet, i to bi mi bilo draže od Dextera drvosječe… Ova scena bi uz dobre kadrove i sam “setup” i Halla koji je odradio dobar posao za svo ovo vrijeme (ne možemo glumce kriviti za storyline) sigurno naišla na veće odobravanje nego sadašnja.

 • katastrofa. neću ni komentiratii bedastoće koje izgledaju kao da su sklepane u tri minute. kako god da bilo, pamtim dextera iz najboljih sezona. po meni, kraja nema, dexter je živ.

  odgledala i kraj prve sezone donovana. odlično, možda i najbolji od trenutnih završetaka.

  b.b. je toliko mučan da me pomalao živcira to navlačenje do kraja. što će, kako će i sl.. precijenjeno uzdizanje do nebesa. završnica, ili ovaj bedasti frcljek od kraja, živi na slavi cjelokupne serije.

   • prve tri epizode nastavka, pardon frcljeka od nastavka, su bile kupovanje vremene jednog besmislenog produžetka serije. od silne šokiranosti,posebno đesi, jedva da su išta prozborili. ono što su inače znali ubaciti unutar jedne jedine, ali fantastične epizode, bilo koje sezone, ovdje su razvlačili na 5o minuta nečeg za što se, uglavnom, znalo kako će završiti tj. da će se istina saznati. od trenutka kada skajlar krene na walta počinje finale, bar za mene,jer sve, cijela storija se vrti oko walta i njegove brige za familiju koja se u tom trenutku stvarno i raspala.

 • Ne znam za Vas, ali ja sam od kraja 2. sezone navijao da ga netko upuca… Nije se ostvarilo, ali je barem gotovo.

 • Bolje da je poginuo u oluji Laura(interesantno da se tako seriji zove njegova rodjena majka(laura moser))..imalo bi donekle smisla i mozda bi spasilo ovu sezonu koju su posteno iskilavili i izmucili..ipak onima koji su pratili ovu seriju ukljucujuci i mene bice veoma neobicno da sledece nedelje necemo biti vise u mogucnosti da je gledamo…. jer ipak za ovih osam godina uprkos usponima i padovima sto se tice kvaliteta ova serija ce ostati upamcena kao serija koja je pomjerila granice koje se ticu antiheroja kao glavnih likova naravno uz Breaking bad koji se nazalost zavrasava sledece nedelje ali taman kad mu je i vrijeme jer upravo sada serija dozivljava vrhunac za razliku od Dextera koji je vrhunac dozivio u cetvrtoj sezoni…

 • Dexter je do ove recenzije bio na mojoj listi serija za pogledati, ali s obzirom da ima totalno debilan završetak i da se totalno razvodni zadnjih par sezona, mislim da ću ju preskočiti.

   • Glupo mi je pogledati pola serije. Andromeda je jednako tako upropaštena. Počela je kao guba, zanimljiva serija o kapetanu svemirskog broda koji je zapeo na rubu gravitacijskog djelovanja crne rupe. Da bi lik na kraju prerastao u Herkulesa u svemiru, nakon što je Sorbo otjerao scenariste i sam preuzeo brigu oko toga. Crewmatese je sveo na totalno sporedne likove da bi na kraju završilo tako da lika koji upije svu energiju bombe koja uništi sunce i cijeli sustav, ubio sa običnim pištoljem. Lost je dobra serija dok ne pogledaš finale pa ti ispadne da je neka uvjetno govoreći vjerska serija o liku koji mora skužit da je u čistilištu. Sanctuary je relativno debilno završio jer syfy ukida serije da bi mogao prikazivati svoju produkciju: Titanic 2, Sharknado, Mega Piranha vs. Ultra Aligator i slične gluposti. Volim pogledat seriju od početka do kraja i preferiram da ima barem solidan kraj, ako ne već fenomenalan. Ali nikako debilan.

 • Odličan članak, svaka čast. Nevjerovatno kako su upropastili originalnu seriju, sa veoma popularnim i omiljenim likom. Užas.

 • Dexter jedna od najboljih serija ikada?Dobar vic.To bi značilo negdje u top 5 ili top 10, a Dexter tamo neće ići.Po vama možda, ali nešto kao općeprihvaćeno sigurno ne.Opet se sramotite.

  • Pa mislim da se prije ti sramotiš brzopletim komentarom bez čitanja sa razumijevanjem… Vratiš li se na prvi odjeljak i pročitaš li ga pažljivije, shvatit ćeš da se “jedna od najboljih serija ikada” odnosi na Breaking Bad. Ne Dextera. (ne znam ni kako si to uopće mogao pretpostaviti obzirom na naslov i ostatak teksta)

 • Ali da nitko osim Deb ne sazna da je Dexter serijski ubojica, to je strašno kako ova serija nema muda. Pa time su ovu sezonu mogli znatno poboljšati, dakle nekakav rat između Dextera i Miami Metroa, slično kao Walt i Hank u BB-u.
  Od ove sezone i prije njenog početka nisam imao nikakava posebna očekivanja, ali sam bio uvjeren da će Dexterova tajna izaći na vidjelo i tome sam se baš veselio, ako ništa drugo. Ali niti to.

  • Sjećaš se pete sezone kada je Quinn došao jako blizu da otkrije Dextera, ali je to u najboljoj lijeno-ziheraškoj maniri serije u zadnji tren sve izglađeno? U daljnjim sezonama to uopće nije bilo adresirano (živjela konzistentnost i character development), ali Quinnov izraz lica nakon što je Dex ubio Olivera – možda je to trebao biti znak da je zbrojio dva i dva.

   • Quinn i Dex su nakon toga praktički bili najbolji prijatelji, pogotovo u 8. sezoni…

    Inače, ako se kom da 5 minuta slušati http://youtu.be/Hl407-PZa3k

    Meni je ovo čak više “dexterovski” nego ovaj kraj :) Nevjerojatno kad se pogleda kako ljudi koji vode ovu seriju kao da ju nikad nisu gledali…

    • Da je bilo kao sto ovaj lik prica na youtube kraj bi bio odlican …ali nazalost oni koji su je vodili zadnje 2-3 godine su izgleda gledali prve cetiri sezone sa povezom preko ociju..

   • Bojim se da nije skontao vec mu je vise bilo drago da je sjebao Saxona a da imaju dokaz da je navodno ucinjeno u samoodbrani..osim pete gdje je bio blizu u ostalim sezonama je predstavljen vise kao tipican pandur (nesposoban da skonta odredjenu stvar, a kad je skonta onda je vec kasno ako uopste i skonta)…vjerovatno bi bilo bolje da je saznao u petoj za sklonosti Dextera onda bi serija opet zazivjela i dobili bi opet sukob i razvoj radnje kao u slican drugoj sezoni kada ga je Doaks provalio..mogli su da razrade karakter Saxona ili Zack Hamiltona kao sto su radili sa Trinity ubicom a ne da vec i prije nego se otkrije u epizodi koje Brain Surgeon fanovi prostom logikom vec znoju ko je ubica koji zrtvama vadi dio mozga…

     • Sazem se..a mogla je biti mozda i jedna od boljih da je bolje razradjen karakter Quinn-a i da je uspio otkriti Dexterove sklonosti

     • oj buraz je poceo gledati dextera od pete do ove osme sezone i odlicna mu je serija, a jos nije gledao prve 4. toliko kolko su zapravo prve 4 sezone genijalne i odlicne bile:) iako iskreno moj redosljed bi bio 4,2,1,6,3,7,8,5

 • Nemojte biti tako strogi …. Serija je morala završiti posljednjim Dexterovim ubojstvom. Iz milosrđa. Što prikazuje njegov krajnji domet kao “dobrog serijskog ubojice”… A morala je nekako ostaviti prostora za moguće nastavke…. Najviše od svega me smeta to jednostavno ‘prebrisavanje’ Debine ljubavi prema Dexteru, i laki prelazak preko ubojstva La Guerte….

  • Sumnjam da C. Hall zeli nastaviti lik Dextera u onom spin-offu, nisam bas siguran da su si ostavljali manevarski prostor… Kvragu, nadam se da ne zeli.

    • yep,harry je otišao na zasluženi počinak. a debra se javlja za ispražnjeno radno mjesto.
     iako krivo mi je jer su ubili jedan od najdražih tv likova ikad.
     r.i.p d.m…your “fuck******************” combos will be dearly missed.

 • Istina da je kvaliteta Dextera opala nakon 4. sezone, ali autor teksta kao da je jedva čekao da se pokvari serija kako bi je mogao kritizirati. Iz teksta se može isčitati da nikad ni bio baš fan serije. Bez obzira na pad zadnjih sezona opet ostaje jedna od najboljih serija. Spominje se i ovaj izbor najboljih serija na sajtu i autor se čudi kako je na tako visokom mjestu. Pitam se kako ga ne iznenađuje da je The Walking Dead na čak 3. mjestu puno previše.

  • Mozemo li preskociti ove infantilne gluposti sa pokusajem diskreditiranja kritike jer, kao, autor “mrzi” seriju. Ostavi glupa nagađanja pred vratima i slobodno kritiziraj kritiku po sadržaju, a ne zbog nečeg što si umislio.

   Ja sam gurao Dextera na našu top 10 listu 2009. godine. Iako će ti bilo tko od nas priznati da je taj izbor loše koncipiran, ali to ne umanjuje cinjenicu. Volio sam tu seriju u prvim sezonama, ali ne ono u što se pretvorila.

   Uostalom, ovo je doslovan citat iz teksta: “Šteta prokockanog naslijeđa nekad svježe, provokativne, odlične i utjecajne serije.”
   Ne sugerira li ti to da sam je nekad smatrao dobrom?

   “Spominje se i ovaj izbor najboljih serija na sajtu i autor se čudi kako je na tako visokom mjestu. Pitam se kako ga ne iznenađuje da je The Walking Dead na čak 3. mjestu puno previše.”

   Ne razumijem kako si dosao do ovog zakljucka. Ne, ne iznenađuje me ni Dexterovo, ni TWD-ovo visoko mjesto. Očekivano je. Ali kakve veze ima TWD sa ovom recenzijom?

   • “Bilo je, doduše, interesantno promatrati kako se fandom konačno okrenuo protiv serije koju je bezuvjetno štovao svih ovih godina.”

    Ovo “konačno” iz te rečenice mi nekako nije sjelo, neznam. Mislim da serija zaslužuje više respekta nije ipak toliko loša.

    Spomenuo sam TWD jer recimo ta serija po kvaliteti nebo i zemlja za Dextera. Isto kao što je Breaking Bad za Dextera u ovim zadnjim sezonama, a ne vidim da se ta serija kritizira. Naprotiv na vrhu je u raznim anketama. Kako ona može biti tako visoko na listi nije mi jasno.

 • odlična zadnja epizoda, natjerala me na suze . totalno neocekivan kraj serije.. ovome se nisam nadao a vi sto pisete da je lose ocekujete ono puno. jucer sam procitao ovu recenziju da je najlosije finale ikada i danas idem pogledat kad ono totalno suprotno. pozdrav

 • Serija je nekada bila fantastična,uzbudljiva i napeta.Po meni je Dexter do 5. sezone bio među najboljim serijama ikad.Žao mi je što je tako nizbrdo krenula serija i što je tako loše završila,ali će za mene uvijek bit jedna od najboljih serija ikada,slagali se vi ili ne.

 • Iskreno nisam očekivao puno (kao ni proteklih sezona), ali nisam ni toliko razočaran.

  Ideja da njegovo kršenje koda će zajebati druge, njegovo zadnje ubojstvo će biti iz milosrđa a ne iz poriva i da će njegova narav kad tad izroniti (i da će ju drugi shvatiti), ponovno rođenje u nekom smislu je ok. Ali jebote izvedeno bože čuvaj bože sačuvaj.

  Još bi dao prolaznu ocjenu za izvuci iz dupeta drvosječu u zadnjoj sekundi da je izgubio pamćenje i bio spašen na nekoj obali u 3pm. Koliko god to loše ovaj hush-hush ja sam mrtav za “ljubav” svog života i dijete, a batista zna za mene ne želim ni komentirati.

 • Što ste očekivali od serije koja je trebala biti završena nakon 4 sezone a mreža, s pravom, hoće izmusti što više love od budala pa snimi još 4?
  Djeca.

 • To sa drvosječom nije baš skroz bzvz. Scenaristi su objasnili da je Dexter otišao raditi kao drvosječa kako bi svaki dan slušao zvuk motorne pile, a to mu je kao trauma iz djetinjstva jer mu je majka ubijena motornom pilom. Nije da to nešto puno popravlja, al bar ono.. ima nekakav smisao, bar nekakav :D Ali sve ostalo je veliki fail.

 • Teška srca moram priznati da je Kešo u pravu, Dexter je za mene uvijek bio i ostati će ikona, idol, van kategorije, njegov lik kao takav je nešto stvarno originalno i što bi svi željeli da stvarno postoji negdje u svijetu, ali kao što je napisano više puta od sredine serije lagano sve ide u krivo, počevši sa ne inventivnošću priče, do ogromne traljavosti i gafova prilikom prezentacije priče:

  npr. barem 20 puta u seriji Dex nekoga prati u sred bijela dana 2 metra od njega i sjedi u autu preko puta bezbrižno, ma daj molim te, ili da ga nikad nigdje ni jedna kamera nije snimila i kad ulazi i provaljuje bilo gdje i nikad nikakav alarm ili kamera ne postoje (samo jedan primjer iz zadnje sezone kad malom bogatašu provaljuje u stan, imaju imanje i milijune dolara, a da na imanju nemaju ni jednu je.be… kameru ili zaštitare ili slično), ili sa Sarah :) ide bježati na aerodrom, a da se serijska trovačica i najtraženija bjegunka na floridi nije ni 1% prerušila, šta ako imaš lažnu putovnicu i drugo ime na aerodromu ti neće pogledati sliku koja im je zalijepljena ispod pulta ili na svim vijestima se vrti svako malo ma daj molim te…. WTF

  E daaaa sad sam sjetio, najviše što mi je išlo na živce je kad je Dex jedno 10k puta mijenjao i podmećao dokaze u sobi za čuvanje dokaza u Miami metro, eeeejjjjj, pa je li ima itko normalan od kreatora serije, da u toj jednoj od najvažnijih i najčuvanijih soba u policiji nema ni jedne jeb…. kamere, nego si uđeš ko u GETRO na policu dođeš i stavljaš i mijenjaš šta hoćeš yah right, pa u GETRO-u bi ti zaštitar došao za za par minuta i rekao da te je snimio…..

  Smrt Debre, WTF?? čemu tu molim te, koja je poanta bila da je ubije ugušak nakon što je preživila 3456 serijskih ubojica i psihopata koji su se na nju ljepili i bila je spremna na ludnicu i rehabilitaciju od jedno 15 godina.

  Na emmy-u je trebala dobit nagradu “most fucked up person in drama series”

  Seriju sam pogledao do kraja samo iz razloga da vidim hoće Dextera spržit na stolici, objesit ili ga ubiti injekcijom, 1000000 puta bi bolji završetak bio da se svi šokiraju, čitava policija i Miami i florida i USA da je jedan policajac među najvećim serijskim ubojicama u povijesti svijeta i da se ostvari rečenica koju je dexter sam rekao : Monsters don’t get to live happily ever after……

 • I tako kraj Dextera, nisam bio neki veliki fan ali sam ga pratio (neću nikad zaboravit onaj njegov prvi monolog iz prve sezone glas kao da je Max Payne). Ne znam zašto su svi negativni oko kraja pogotovo jer su rekli da će biti neki spin off. Naravno da je serija opala u kvaliteti i da je bilo puno rupa, ali ipak sam je gledao jer je unique ( navijaš za ubojicu ). Meni je kraj ok kakav je mogao biti…

 • Kritiku kao da sam ja pisala! Finale je ĐUBRE! Toliko sam razočarana da to pišem i govorim gde stignem! Cela sezona je bila užasna, ali finale je prevršilo svaku meru.

  I House M.D. me je isto tako razočarao. Ali Housea sam od samog početka volela mnogo više nego Dextera, tako da nisam mogla da izdržim pad u kvalitetu i odustala sam od poslednje sezone. Nisam mogla da podnesem da je jednom tako dobra, čak odlična serija pala tako nisko (u odnosu na ono što je nekad bila). A Dextera nikad nisam veličala u tolikoj meri, tako da sam izdržala do kraja. Ali stvarno nisam očekivala da će finale biti toliko loše. Taman kad pomisliš da ne može gore!

 • Evo upravo pogledah finale…..uhhhhhhh,nakon osam godina-razočaran sam.Prvo želim reći-KAKAV UŽASAN CGI! Finale me jako podsječa na finale Housa…sve mi je jako plitko i naivno.U suštini,kao i svakome normalnome vrijede prve 4 sezone,ostatak je življenje na staroj slavi.Hejjjjjjjj,ako su već sve ujebali-zar nije mogao i on biti mrtav u toj očajnoj CGI oluji (a nema ni vala na moru dok baca Debru!!!)Ovako…tu gdje on završava kao da počinje Bourne ultimatum.Baš sam pomalo razočaran krajem.,ali mogli su nešto izvuči iz toga…tipa-Dex se ubije a u prikazu Harrisona i Hanne vidimo maloga u završnoj sceni kako čini nešto svirepo i Hanna će ga učiti “kodu”.I eto im tog nesretnog spin-offa…….(Masukina kćer!!!WTFFFF!!!!Čemu,zašto,gdje!!!???)Tužan kraj jedne serije kojoj sam posvećivao sate i sate slobodnoga vremena…:(

 • Ma serija je super,jedna od najboljih ikada,pogledao sam je kao i svi vi u jednom dahu,nemojmo se lagati…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861