Gledanost za ponedjeljak: NBC-jev The Blacklist pomeo CBS-ov Hostages – serijala.com
Trenutno čitaš
Gledanost za ponedjeljak: NBC-jev The Blacklist pomeo CBS-ov Hostages

Gledanost za ponedjeljak: NBC-jev The Blacklist pomeo CBS-ov Hostages

Premijerni tjedan je krenuo, a mi ćemo ga, kao i svake godine dosad, ispratiti izvještajima o gledanosti. Velik broj serija debitirat će u idućim danima, a sinoć su krenule tri: The Blacklist na NBC-u te Mom i Hostages na CBS-u. Konvencionalna logika sugerirala bi da će CBS imati razloga za slavlje, a NBC tradicionalno brojati gubitke i dizati paniku već prvog tjedna — no, situacija je obrnuta.

U posljednjem satu sučelili su se Hostages i The Blacklist, a daleko, daleko uspješniji bio je NBC-jev jesenski adut. Koliko uspješniji? Više nego duplo. Doduše, James Spader je imao snažnu pomoć u obliku friškog dobitnika Emmyja, reality showa The Voice, a Revolution je u ovom istom terminu lani krenuo i bolje. Svejedno, 3.8 rating naspram 1.8 za Hostages su velika razika i veliki promašaj za CBS, koji ne tolerira ovakve brojke.

CBS neće biti pretjerano zadovoljan ni gledanošću novog sitcoma Mom, koji je krenuo iza 2 Broke Girls. Krenuti sa 2.5 ratingom na CBS-u nije dobar zalog za budućnost, iako 2 Broke Girls u terminu ranije nisu bile znatno bolje sa 2.8 ratingom. How I Met Your Mother je u finalnu sezonu ušao jednosatnom premijerom na razini lanjskog debija. Da zaključimo priču o CBS-u i NBC-u, spomenimo da je — naravno — The Voice bio daleko najgledaniji program večeri (4.9) i time poboljšao lanjsku premijeru.

ABC-jev veteranski reality show Dancing With the Stars pogubio je dosta publike u odnosu na prošlotjednu vrlo dobru premijeru — pao je sa 3.1 na ovotjednih 2.3. U finalnom satu i njihov veteran Castle prekoračio je CBS-ovog debitanta Hostages sa 2.2, dok je drugi proceduralni veteran, Bones na Foxu, pao sa prošlotjednih 2.3 na 1.9. No, Fox je puno neizvjesnije iščekivao podatke o gledanosti druge epizode njihovog debitanta Sleepy Hollow. I vijesti su dosta dobre. Nisu izgubili mnogo u odnosu na pošlotjednih 3.5 — druga epizoda imala je 3.1 rating.

Sutra: ABC predstavlja potpuno novu večer: Marvel’s Agents of S.H.I.EjebemtitočkuL.D., The Goldbergs, Trophy Wife i Lucky 7.

VrijemeMrežaSerijaA18-49 ratingUkupna gledanost (mil)
8.00ABCDancing With The Stars2.313.36
CBSHow I Met Your Mother (1h)3.69.19
FoxBones1.96.66
NBCThe Voice4.914.67
9.00CBS2 Broke Girls2.88.76
FoxSleepy Hollow3.18.56
9.30CBSMom2.57.92
10.00ABCCastle2.211.48
CBSHostages1.87.48
NBCThe Blacklist3.812.62
8 komentara
  • Meni osobno je Hostages samo jedan prosječan procedural,prognoziram mu kraj nakon 13 epizoda a što se tiče Cbs-a i njihove Mame,meni je bila dosta zabavna…nekoliko puta me je slatko nasmijala…C. Lorre zna posao…nadam se da je neće brzo ugasiti.Meni je,ako je normativ pilot-dosta bolja od 2 Broke girls.

    • Hostages, za pocetak, nije procedural. Naruceno je 15 epizoda jer je koncept takav, pa ako ce emitirati 13, budu jos te dvije. Ali ne moras biti vidovit da prognoziras otkazivanje CBS-ove serije koja starta ispod 2.

      • Ma iako je rating preko bare najčešće sveto pismo (šifra Rubicon) mislio sam općenito na kvalitetu serije,onaj neki touch koji te zadrži da gledaš (kao Rectify,The Fall ili OITNB)…ja osobno to dalje ne bih gledao i da su iznad 4.Takvih serija ima desetak po sezoni.Jednostavno,čisti prosjek…recimo,mislim da je Blacklist svojim kastingom,režijom i (ili) glumcima taj prosjek nadmašila i gledao bih ju i da je njihov rating ispod 2…ili recimo Sleepy Hollow koji me je zaintrigirao svojim pilotom tako da i to gledam dalje,ali ovo Nbc-ovo čedo više ne budem.

        • Rubicon? To je kabelska, kruske i jabuke. Pa bitan je, naravno, ne radi se televizija radi fore, nego radii para.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861