NBC se vraća u povijest: Will and Grace i novi Law & Order na jesenskom rasporedu – serijala.com
Trenutno čitaš
NBC se vraća u povijest: Will and Grace i novi Law & Order na jesenskom rasporedu

NBC se vraća u povijest: Will and Grace i novi Law & Order na jesenskom rasporedu

Prva mreža koja tijekom tradicionalnih svibanjskih upfrontova predstavlja svoj jesenski raspored je NBC, koji je zajedno sa većinom pet glavnih mreža krajem tjedna razriješio većinu dvojbi za iduću sezonu. Glavni hajlajt je pokušaj povratka na scenu u večeri četvrtkom, u pravilu najprofitabilnijoj televizijskoj večeri. Četvrtak navečer je nekada na NBC-u bio “Must-See TV” pojam, no mreža je posljednjih godina podvila rep pred dosta agresivnim CBS-om. Ne samo to, već će mreža u promotivnim kampanjama stvarno koristiti tu etiketu, umirovljenu pred 10 godina.

Iduće sezone pokušavaju vratiti reputaciju pozicioniranjem nekoliko aduta tamo. Za početak, večer četvrtkom otvara povratnik iz arhive, sitcom Will & Grace — i sam nekada davno dio famoznog i tada dominantnog NBC-jevog četvrtka. Bila su to druga vremena, koja NBC pokušava vratiti još jednim dinosaurom. Dick Wolf nakon dugo vremena stvara novu Law & Order seriju, ovog puta u modernom antologijskom true crime štihu. Podnaslov je True Crime —The Menendez Murders. Ona završava večer, a u sendviču se nalaze povratnički sitcom Great News i lanjski hit This Is Us, sada premješten na novu večer, a dodijeljen mu je i povlašteni termin nakon Super Bowla iduće godine.

U ostalim rošadama: nova drama The Brave dobiva lansirnu rampu nakon The Voicea, a Blindspot je potjeran na petak, kao i drugosezonski Taken. The Brave je zapravo jedina nova-nova serija na jesenskom rasporedu, obzirom da Law & Order te Will & Grace baš ne bi nazivali ‘novim’ serijama. Otkazani, pa brzo spašani Timeless za sada sjedi na klupi za pričuve.

Što se vijesti o obnovama i otkazivanjima tiče

  • Law & Order: SVU obnovljen je za 19. sezonu, The Blacklist za petu, Blindspot za treću, a Taken i sitcom Great News za drugu. Nove sezone također su dobila tri od četiri čikaška procedurala: Chicago Fire, Chicago Med i Chicago P.D.
  • S druge strane, otkazani su The Blacklist: Redemption, Powerless i Emerald City nakon samo jedne sezone.
  • U limbu su još uvijek Trial & Error te Chicago Justice

NBC-jev raspored za jesen 2017

20:0020:3021:0021:3022:0022:30
PonedjeljakThe VoiceTHE BRAVE
UtorakThe VoiceSuperstoreThe Good PlaceChicago Fire
SrijedaThe BlacklistLaw & Order: SVUChicago P.D.
ČetvrtakWILL & GRACEGreat NewsThis Is UsLAW & ORDER: TRUE CRIME - THE MENDEZ MURDERS
PetakBlindspotTakenDateline NBC
NedjeljaNBC's Sunday Night Football

Velikim slovima označene su nove serije na rasporedu.

Od Cosby Showa do Communityja: 30 godina NBC-jevog humorističnog četvrtka

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861