Otkazana Dark Tower adaptacija – serijala.com
Trenutno čitaš
Otkazana Dark Tower adaptacija

Otkazana Dark Tower adaptacija

Ambiciozni projekt adaptacije epskog serijala Stephena Kinga, The Dark Tower, konačno je otkazan nakon nekoliko odgoda. Produkcijski studio Universal Pictures odustao je od predložene filmske trilogije te dviju televizijskih mini-serija. Razlozi su, naravno, financijski. Ron Howard u predloženom planu trebao je režirati trilogiju, sa Javierom Bardemom u glavnoj ulozi.

The Dark Tower je Kingov magnum opus, najveće djelo slavnog autora čiji su radovi nebrojeno puta adaptirani za film i televiziju, a nerijetko pritom i unakaženi. Serija romana broji sedam knjiga, a osma je najavljena za iduću godinu. Dosad je prodano preko 30 milijuna primjeraka romana.

King je već jednom prije, za 19 dolara, ponudio prava na snimanje Abramsu, Lindelofu i Cuseu, autorima Losta. Njih trojica su odustali od ogromnog projekta, koji bi im vjerojatno pola života uzeo. No, usprkos nagađanjima da bi projekt mogao biti ponuđen drugim studijima, od projekta, čini se, neće biti ništa. Što je šteta, nadamo se da serijal, koji zaslužuje visokobudžetnu ekranizaciju u rangu Gospodara prstenova, neće kroz koju godinu završiti kao jeftina serija u Syfyevoj produkciji…

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861