HBO: Nema zime za Igru prijestolja – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO: Nema zime za Igru prijestolja

HBO: Nema zime za Igru prijestolja

Iron Throne (Game of Thrones, HBO)

Rezime događanja na HBO-ovom panelu na TCA press touru imali smo u prethodnom članku, no vjerujemo da vas posebno zanimaju detalji o Igri prijestolja, koji su se također mogli čuti tamo. HBO nije imao poseban panel za Game of Thrones, no to ne znači da nije bilo interesa među kritičarima, a na pitanja su odgovarali HBO-ov podpredsjednik Richard Plepler te Michael Lombardo, čovjek zadužen za programski dio mreže.

Nakon prve sezone bilo je kristalno jasno da je Game of Thrones veliki HBO-ov uspjeh, i kod publike, i kod kritike. Iako je, sa aspekta gledanosti, serija imala tek solidan start, do kraja sezone nadmašila je Boardwalk Empire. Doduše, brojke nisu usporedive sa onima True Blooda, no HBO-ovi vampiri imali su mnogo slabije gledanu prvu sezonu od Thronesa.

Stoga nikog neće iznenaditi izjava HBO-ovog podpredsjednika da će “seriju snimati tako dugo dok će George R.R. Martin pisati romane,” obećavši da neće prestati prije nego serija bude spremna da završi. Takav tretman, nažalost, ali zbog raznih razloga, nisu imale neke druge njihove serije, poput Deadwooda, Carnivalea te Romea.

Također, upitan zašto se drže samo 10 epizoda godišnje, dok druge njihove drame imaju po dvije više, Plepler odgovara da ne mogu snimiti više epizoda bez da razvodne kvalitetu. Što vjerojatno ima veze sa skupom produkcijom, koja je za prvu sezonu koštala ionako visokih 40-ak milijuna dolara, ali i kompleksnošću Martinovog materijala. No, nakon uspjeha prve sezone ne sumnjamo da će HBO praktički ispisati bianco ček autorima serije.

Game of Thrones je, također, produkcijski mnogo zahtjevniji čak i od ostalih njihovih drama, što je razlog neobično ranog početka snimanja nove sezone, još početkom ovog tjedna, iako se premijera očekuje tek u travnju iduće godine.

Dakle, pripremite se na desetljeće Zime, Game of Thrones ne ide nikuda.

Za one koji žele znati više: Izvještaj o Igri prijestolja na HBO-ovom panelu te kratki intervju sa R.R. Martinom ima Mo Ryan sa AOLTV.com-a, a Winter is Coming ima ponešto informacija sa snimanja nove sezone.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861