HBO: Datumi jesenskih premijera, True Blood pred obnovom – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO: Datumi jesenskih premijera, True Blood pred obnovom

HBO: Datumi jesenskih premijera, True Blood pred obnovom

Proteklih dana na TCA press touru svoj panel pred televizijskim kritičarima i novinarima imale su gotovo sve kabelske mreže. Među najzanimljivijima – TNT i AMC o kojima smo već pisali, te nakon njih HBO, BBC America i Starz (par riječi sa njihovih panela slijedi uskoro). Tokom drugog tjedna na red dolaze glavne nacionalne mreže ABC, CBS, Fox, NBC i The CW zajedno sa kabelskim mrežama koje drže pod svojom kapom – Syfy, Showtime, FX i ABC Family.

Najzanimljivije informacije dolazile su, očekivano, sa HBO-ovog panela. Prestižni pretplatnički kanal pred kritičare doveo je tek zvijezde True Blooda i Entouragea – ironično, dviju rijetkih HBO-ovih serija koje nisu u milosti kritičara.

Objavljeni su datumi jesenskih premijera, serije koje se vraćaju u idućim mjesecima su:

  • 25. rujan: Boardwalk Empire, sa drugom sezonom od 12 epizoda
  • 2. listopad: Hung, treća sezona sa 10 epizoda i How to Make It in America, druga sezona te 8 epizoda.
  • 10. listopad: Bored to Death, također sa 8 epizoda, a isti dan premijeru ima nova komedija Enlightened sa Laurom Dern u glavnoj ulozi.

Dugoočekivani Luck, drama Davida Milcha (Deadwood, NYPD Blue), sa Dustinom Hoffmanom i Nickom Nolteom u glavnim ulogama, debitirat će u siječnju iduće godine. Preuzet će termin koji je posljednjih godina držao Big Love, serija koja je obilježila period lutanja HBO-a, nakon kraja Sopranosa i The Wirea.

Bored to Death i Enlightened emitirat će se ponedjeljkom, što je prvi put u povijesti HBO-a da emitira originalni program u danima van nedjelje. Nakon spomenutog kriznog razdoblja, HBO ulazi u novo zlatno doba, s još nekoliko serija “na proizvodnoj traci.” Kraj prebukiranih termina, netko će morati otpasti (Treme?) ili će HBO proširiti i dramski program van nedjelje.

Alan Ball, autor True Blooda, koji je prethodno za istu mrežu kreirao vrlo dobri Six Feet Under, potpisao je novi ugovor s mrežom. Iako još uvijek čekamo službenu potvrdu obnove True Blooda za petu sezonu, dogovor ni u kom slučaju nije upitan, jer radi se o najgledanijoj HBO-ovoj seriji. Nije da se HBO-ov poslovni model previše oslanja na gledanost, ali nema razloga da si HBO puca u nogu.

The No. 1 Ladies’ Detective Agency, serija koja je svoju posljednju od sedam epizoda emitirala još tamo u travnju 2009. godine, otkazana je već ranije, a sada je najavljeno da će se nastaviti kroz dva samostalna TV filma.

Prema dugometražnom formatu mogla bi i ekipa Entouragea, o čemu se ponovno pričalo, iako još uvijek nema službenog dogovora. Fanovi serije mogli bi se posavjetovati sa gledateljima Deadwooda oko procedure…

Pročitaj još
Bored to Death, poster

HBO je usput obnovio Real Time, politički late night talk show Billa Mahera koji će ući u 11. sezonu emitiranja na HBO-u.

Naravno, bilo je govora i o Igri prijestolja, što smo izdvojili u zaseban članak.

Nadopuna 31. srpanj, 16:21 –  zaboravismo spomenuti, još uvijek se ne zna hoće li se nastaviti Curb Your Enthusiasm, koji trenutno u osmoj sezoni uživa najveću gledanost dosad. HBO nije mogao potvrditi ni demantirati novu sezonu, no ionako sve ovisi o njenom autoru, Larryu Davidu. Ako i kada Larry odluči da želi snimiti novu sezonu, snimit će je.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861