Listopad 2015: Serije na domaćim kanalina – serijala.com
Trenutno čitaš
Listopad 2015: Serije na domaćim kanalina

Listopad 2015: Serije na domaćim kanalina

Ako ste vjerni pratitelj Serijale još od njenog nastanka davne 2009. godine, možda se još sjećate sličnih članaka poput ovog u kojima smo pisali o najnovijim otkupljivanjima američkih i britanskih serija na domaćim kanalima. S vremenom takvi članci baš i nisu bili popularni te se sve to polako ugasilo, ali u svjetlu nedavnih iznenađujućih otkupljivanja odlučio sam oživiti ovaj mjesečni format kako bih vam pokušao pomoći u organiziranju gledanja serija.

Naime, već nekih godinu dana pratim press-releaseove domaćih TV kuća pokušavajući sebi olakšati gledanje serija, organizirajući si vrijeme pomoću dobivenih televizijskih vodiča. Nije tajna da se većina TV serija na našim prostorima (a i šire) gleda i komentira preko interneta, dok se sama televizija sve manje koristi osim ako želimo gledati najnovije prošlogodišnje epizode neke popularne turske sapunice. No, zahvaljujući kreativnom napretku domaćih mreža, otkupljuje se sve kvalitetnija televizija pa bi bilo šteta da ovakvi pokušaji propadnu zbog nedovoljne reklame i slabe gledanosti.

HTV

Televizijski kanal koji nas je tijekom svog postojanja počastio fantastičnim i višestruko nagrađivanim serijama od Sopranosa, The WireaDeadwooda do Game of Thronesa i House of Cardsa, ovaj put u svoju ponudu premijerno dovodi The BlacklistMadam Secretary, dok će Boardwalk Empire, Californication, Sons of AnarchyTwin Peaks reprizirati u groznim terminima poslije ponoći ili u potpuno drugačijim večernjim terminima svakog sljedećeg dana.

Tijekom ljeta, HRT je svoj program popunio sa reprizama Bates Motela, Raya Donovama, Brona, Dinastije te Počivalih u miru, jedne od najboljih serija domaće produkcije. Početkom rujna nas je iznenadio otkupljivanje odlične drame The Affair, ali je zbog dnevnog prikazivanja serije vrlo brzo ispucao cijelu sezonu.

SerijaPrijevodSezonaTerminŽŽanr
The BlacklistCrna lista1Pet-sub, poslije 22h, HRT1krimi
Madam SecretaryMadame Secretary1Pon-čet, 20:00, HRT1politička drama
Boardwalk EmpireCarstvo poroka4Sub, 00:00, HRT2 (x2)povijesna drama
Twin PeaksTwin Peaks1-2Pon-čet, poslije 22h, HRT3drama
CalifornicationKalifornikacija7Ned, 23:20, HRT2dramedija
Sons of AnarchySinovi anarhije6Pet, 00:00, HRT2drama
CSICSI: Las Vegas15Uto-čet, 22:50, HRT2krimi

RTL

Matični kanal RTL-a ovih dana nije baš najpopularniji zbog emitiranja Big Brothera, no zato ima svoje pomoćne kanale koji mu podižu reputaciju, iako možda ne onoliko koliko bi oni htjeli, može se naći neki kvalitetan sadržaj i kod njih. Na samom RTL-u, serije poput Kostiju, Dr. Housea i CSI-a su gurnute u termine poslije Big Brothera, što nije baš isplativo uzimajući u obzir da su ti termini poslije 23 sata.

Ali zato RTL2 svoje komedije i dalje vrti od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnim satima ubacujući i pokoju kriminalističku dramu između. Mogla bi se istaknuti 8. sezona The Big Bang Theoryja koja dolazi na naše prostore samo godinu dana nakon premijere!

Najnoviji članovi RTL-ove obitelji, Living, Crime i Passion dodaju određeno osvježenje rasporedu prikazujući serije poput svih mogućih CSI-jevih inkarnacija, Oza, Shielda te reprize Cobre 11.

https://www.youtube.com/watch?v=DQ-obeWWMbE

SerijaPrijevodSezonaTerminŽŽanr
ERHitna služžba9Pon-pet, 12:30, RTLmedicinska drama
House M.D.Dr. House4Pon-čet, 23:20, RTLmedicinska drama
BonesKosti8Pon-čet, 00:20, RTLkrimi
The MentalistMentalist5Sub-ned, 20:00, RTL2krimi
The Big Bang TheoryTeorija Velikog Praska8Pon-pet, 22:00, RTL2humoristična
OzOz1-6Pon-ned, 19:45, RTL Crimekrimi
The ShieldNa rubu zakona1-7Pon-ned, 20:35, RTL Crimekrimi
ElementarySherlock i Watson1Sub-ned, 21:50, RTL2krimi

NOVA TV

Kao i RTL, ni matični kanal Nova TV se ne može pohvaliti sa nekim fantastičnim otkupljivanjima (između ostalog i Farma), no zato je tu Doma TV koja nas je ovog ljeta iznenadila prikazivanjem Arrowa i to u ne tako lošem terminu. Treća sezona Arrowa je nedavno završila, a umjesto njega je došla jedanaesta sezona NCIS-a, nakon kojeg slijedi druga sezona 2 Broke Girls. Večernji program još popunjavaju reprize Dadilje i Castlea, a vikendom se prikazuje The Following i The Carrie Diaries.

https://www.youtube.com/watch?v=fAe1Qim1u9I

SerijaPrijevodSezonaTerminŽŽanr
La Femme NikitaNikita3Pon-pet, 13:50, DomaTVakcija
2 Broke GirlsCure bez love2Pon-pet, 23:20, DomaTVhumoristična
The NannyDadilja1-6Pon-pet, 20:00, DomaTVhumoristična
NCISNCIS11Pon-pet, 21:45, DomaTV (x2)krimi
CastleCastle2Pon-pet, 20:55, DomaTVkrimi
The FollowingSljedbenici1Sub-ned, 23:15, DomaTVkrimi
The Carrie DiariesDnevnici mlade Carrie B.1Sub-ned, 11:30, DomaTVdramedija

FOX International Channels

Najveći paket iznenađujućih otkupljivanja dolazi od regionalnog FOX-a koji nam već nekoliko godina za redom donosi najpopularnije američke serije na domaće ekrane samo nekoliko dana ili sati nakon premijere. Nove epizode The Walking Deada dolaze tradicionalno samo dan nakon američke premijere, dok će ove jeseni nove epizode Homelanda i Da Vincijevih demona dolaziti na isti način. Najgledanija serija televizije, Empire, također dolazi na regionalni FOX samo dan nakon premijere, a Last Man on Earth, Jane the VirginAgent Carter i Tyrant u listopadu završavaju svoje sezone.

https://www.youtube.com/watch?v=08OeesGVgqo

SerijaPrijevodSezonaTerminŽŽanr
HomelandDomovina5Uto, 22:00, FOXakcija
MistressesLjubavnice3Ned, 18:15, FOX Lifedrama
Jane the VirginDjevica Jane1Pon-čet, 20:55, FOX Lifedramedija
The Walking DeadŽŽivi mrtvaci6Pon, 22:00, FOXhoror
Young and HungryMladi i gladni1Pon, 21:50, FOX Lifekomedija
BonesKosti9Pon-čet, 21:00, FOXkrimi
Da Vinci's DemonsDa Vincijevi demoni3Ned, 22:00, FOXpovijesna fikcija
EmpireImperij2Čet, 22:00, FOXdrama

HBO i Cinemax

Domaći HBO već godinama prati u stopu svog američkog izvornika pa nam tako donosi najnovije serije iz svoje produkcije istovremeno s premijerom. Ovog listopada su to The Leftovers, serija o kojoj smo najviše pisali i hvalili prošle godine, a nadamo se da će druga sezona nastaviti uspjeh i odličnost prve sezone. Dolaze i nove epizode Raya Donovana, komedije Patricka Stewarta Blunt Talk te Last Week Tonight with John Oliver. Na Cinemaxu nas očekuje premijera druge sezone The Knicka, dok će se u večernjim satima reprizirati druga sezone Carnivalea.

SerijaPrijevodSezonaTerminŽŽanr
The LeftoversPreostali2Pon, 03:00/20:05, HBOdrama
Ray DonovanRay Donovan3Pet, 21:05, HBOdrama
The KnickKirurg2Sub, 22:00, Cinemaxdrama
CarnivaleCirkus2Sri, 22:00, Cinemaxdrama
Blunt TalkDirektno1Pon, 21:05, HBOkomedija
Last Week Tonight With John OliverPregled proteklog tjedna s Johnom Oliverom2Sub, 21:30, HBO Comedykomedija

AXN

Ovo je jedan od kanala koji u zadnje vrijeme nema nikakvu veću reklamu izvan svog programa, ali nas i dalje zna ugodno iznenaditi svojim otkupljivanjima. Tijekom prošle godine dobili smo najnovije epizode Outlandera, How to Get Away with Murder, Beauty and the Beast, Californication te niza ne tako popularnih policijskih procedurala. Zasad se u listopadu ističu treća (i zadnja!) sezona Hannibala i prva sezona otkazane CW-ove serije The Messengers.

Ali, ono što je bitno za AXN ovaj mjesec nisu serije već Star Wars maraton svakog vikenda pa ako želite malo osvježiti pamćenje prije sedmog filma, sad znate gdje možete. AXN kod nas ima i svom pomoćni kanal, AXN Spin koji mu služi za dodatne reprize i maratone serija poput Reign, Elementary, Hannibal, Murder, She Wrote i sl.

https://www.youtube.com/watch?v=v15ctWyUF-8

SerijaPrijevodSezonaTerminŽanr
HannibalHannibal3Pon, 22:00, AXNdrama
The MessengersGlasnici1Pon, 21:00, AXNSF
NCIS: New OrleansNCIS: New Orleans1Uto, 21:00, AXNkrimi
Beauty and the BeastLjepotica i zvijer3Sri, 21:00, AXNfantasy
ReignVladavina2Sri, 22:00, AXNpovijesni

Svaki od navedenih kanala ima pravo mijenjati svoj raspored tijekom mjeseca. Sva ostala pitanja vezana za raspored postavite u komentarima ili posjetite službene web-stranice navedenih kanala.

7 komentara
  • -crna lista- vikendom u 7,30h! tko se diže nedjeljom u 7h da bi gledao krimi seriju? a radi se o sasvim solidnoj priči na koju nabasah jedne subote,pa se pitam kakvi to mudraci na hrtu rade raspored?

    • Nažalost, imaju jako loše termine dok otkupljuju solidne, ako ne i odlične serije.
      Napisao sam u raspored vikendom u 7,30 jer je to vrijeme donekle točno, dok je prvo prikazivanje epizode dan ranije (petak i subota) oko 22 ili 23 sata, ali to varira sa plus/minus sat vremena.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861