George R.R. Martin, autor Igre prijestolja, radit će novu seriju za HBO – serijala.com
Trenutno čitaš
George R.R. Martin, autor Igre prijestolja, radit će novu seriju za HBO

George R.R. Martin, autor Igre prijestolja, radit će novu seriju za HBO

George R.R. Martin, autor fantasy sage Pjesma leda i vatre, koju HBO adaptira za seriju Igra prijestolja, sklopio je dvogodišnji ugovor sa HBO-om o razvoju novog televizijskog projekta za mrežu. Dogovor uključuje i nastavak njegove uloge izvršnog producenta na Igri prijestolja, a u dosadašnje tri godine potpisao je po jednu epizodu u sezoni.

Game of Thrones, naravno, je izuzetan uspjeh za HBO i trenutno njihova druga najgledanija serija, iza i dalje vrlo popularnog True Blooda. Kao što je slučaj i kod većine kabelskih serija, gledanost je u konstantnom usponu, pa je lako moguće da Igra prijestolja u skorije vrijeme i prestigne Okus krvi.

George R.R. Martin je u svojoj spisateljskoj karijeri već radio na televiziji, no nikad nije autorski potpisao seriju. Naravno, televizijski Game of Thrones pripisujemo Davidu Benioffu i D.B. Weissu, dvojcu koji je adaptirao izvorni materijal te vodi razvoj serije. U osamdesetima je radio kao scenarist prvog remakea Zone sumraka, a potom i scenarist serije Beauty and the Beast, sa Ronom Perlmanom u glavnoj ulozi. Bilo je to prije nego je stvorio svoj današnji rudnik zlata — A Game of Thrones, prva knjiga iz serijala A Song of Ice and Fire, izašla je 1996. godine.

9 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861