Usprkos glasinama, Twin Peaks se još uvijek ne vraća na TV – serijala.com
Trenutno čitaš
Usprkos glasinama, Twin Peaks se još uvijek ne vraća na TV

Usprkos glasinama, Twin Peaks se još uvijek ne vraća na TV

Kao što ste zadnjih dana mogli vidjeti na brojnim domaćim portalima, naši vrli novinari prenijeli su neutemeljenu vijest o povratku Twin Peaksa na male ekrane. Kao i svaki put dosad, to naravno nije točno, a David Lynch ne snima ama ništa vezano uz Twin Peaks.

Prije nekoliko dana objavljen je poziv na snimanje u kojem se traže mlade tamnokose djevojke za ulogu konobarice i to je nekako pokrenulo lavinu glasina da se snima nastavak Twin Peaksa. Mark Frost, izvršni producent i dugogodišnji Lynchev prijatelj, na Twitteru je pobio glasinu, no to svejedno ne znači da Twin Peaks ove godine ne slavi 24. rođendan, a i činjenicu da ćemo 26. ožujka ove godine ugledati i prekrasno Blu-Ray izdanje obje sezone serije.

3 komentara
  • Nedavno sam ponovo pogledao sve epizode…

    Serija je možda legendarna, ali gledano u cjelini nije sve baš toliko dobro koliko se sjećam. Prvih osam epizoda – tj. prva sezona – su apsolutno fenomenalne. Nevjerojatno dobar ugođaj, glumci, kadrovi… ma doslovno jezivo dobro. Ali nakon famoznog cliffhangera osme epizode sve kreće nizbrdo. Očita je frustriranost i gubitak interesa Lyncha i Frosta za seriju zbog uplitanja producenata, fabula se gubi, a nakon otkrića ubojice Laure Palmer sve ode kvragu. Epizode sa Jamesom i zločestom Evelyn su katastrofalne, gore od najgorih zapleta iz Očajnih kućanica; nekad sam mislio da je serija izgubila na gledanosti zbog sve očitijeg naginjanja bizarnome i nadrealnome.. sad sam gotovo siguran da su ljudi odlazili zbog toga što su epizode 18-22 na rubu gledljivosti.

    Najtužnije od svega je što je serija ukinuta taman kad su sapunjavi subplot-ovi konačno zamrli i kad se radnja potpuno okrenula prema toj svojoj bizarnoj mitologiji. Zadnja epizoda je savršena – totalni “fuck you” Lyncha prema publici i producentima sa svim tim cliffhangerima i sporim scenama.

    Film mi nikada nije baš sjeo, ni kada sam ga prvi put gledao a nisad kod ponovnog gledanja. A povratak Twin Peaks-a – ne, hvala. Sjetimo se da su svi slinili za Indiana Jones 4, a znamo kako je sve to završilo.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861