Retro recenzija: Twin Peaks — Serija koja je počela mijenjati televiziju – serijala.com

“She’s dead. Wrapped in plastic.” Dvadeseta godišnjica Twin Peaksa.

 1. Pax says:

  Definitivno kultna serija.

 2. marky says:

  Ozbiljno? 20 godišnjica je?! Heh, baš sam prije 2 mjeseca ponovno sve odgledao. Još uvijek me prođu žmarci u nekim epizodama.

 3. d_david says:

  serija koja se definitvno ne smije propustiti, barem prvih 15 epizoda. kasnije je skrenula u sapunjarske vode, sa tu i tamo kojom dobrom epizodom, ali atmosfera, soundtrack, likovi su nesto neponovljivo. i naravno spomenut seriju i nespomenut boba bi bio veliki grijeh. covjek je nesto najstrasnije sto sam ikad vidio na tvu. nedavno sam opet pogledao seriju, nakon sto sam je kao mulac gledao u prvom terminu na htvu i covjek nije izgubio ni malo svojeg zastrasujuceg efekta, kao sto su mnogi likovi moje mladosti (freddy kruger, klaun iz it-a…) izgubili ponovnim gledanjem u nesto ozbiljnijim godinama.
  treba spomenuti i davida duchovny-a kao nesto drugacijeg fbi agenta od fox muldera :)

 4. (dš) says:

  da, prvih petnaest epizoda je jedan od najsavrsenijih epizodnih nizova ikad. bob mi i danas traume prouzrocava. i vriskanje grace zabriskie, zena odlicno vristi, dize mi dlake na ledima. nisam namjerno davida duchovnya spomenuo ;D, zajedno s citavim bataljunom sporednih glumaca koja se pojavljuje kroz seriju, neki prilicno poznati danas, neki malo opskurniji.

  ostalo je jos dosta toga sto sam izrezao iz teksta jer bi stvarno bilo previse, ali sad mi je malo zao sto nisam ostavio dio o hrani i picu, ukljucujuci i ovo: http://www.youtube.com/watch?v=5PcoMrwEa5o scena na 45 sekundi; “you know, this is… excuse me, a damn fine cup of coffee!” zakon.

 5. (mđ) says:

  Ma kakvo rezanje, pa nije ovo neki časopis :D
  Odlična recenzija, pogledao bih sad najrađe opet sve.

 6. baba44713 says:

  Pilot epizoda treće sezone je…. interesantna.

 7. stiva_madman says:

  Jel ima smisla gledati dalje nakon epizode u kojoj uhvate Boba? Svi kažu da od te epizode krene više drama i da nije toliko povezano.

 8. Stjepan says:

  Hoće biti kakva recenzija novih epizoda?

  Nakon 4 odgledane nove epizode, podijeljenog sam mišljenja. Ima tu puno toga što sam očekivao od serije, dijaloga koja kao da su ubačeni iz alternativnog svemira, puno misterije, sporih prizora za koje nisi siguran bi li ih preskočio ili gledao.. Dakle, puno toga radi čega sam obožavao i originalnu seriju. No s druge, fale mi neke stvari. Ne znam je li stvar u meni koji sam onda bio dijete, a sada sam već… Pa nisam više dijete, ali serije me ne plaši ni približno kao nekada. Ubojstava je više, straha manje. Možda je stvar u tome što nema Boba (glumac umro, znam, ali opet, fali to u seriji, prizori u kojima se pojavljuje u ogledalu kada opsjedne čovjeka mi i sada stvaraju trnce). Uglavnom, dovoljno dobro da gledam dalje, nedovoljno dobro da bi hypo okolo seriju.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *