Scorsese i Del Toro zajedno u novom angažmanu za HBO – serijala.com
Trenutno čitaš
Scorsese i Del Toro zajedno u novom angažmanu za HBO

Scorsese i Del Toro zajedno u novom angažmanu za HBO

Neumorni 72-godišnji oskarovac Martin Scorsese još jednom će režirati i biti izvršni producent jednog HBO-ovog projekta, eksluzivno prenosi Deadline. Ovoga puta radi se o Cortesu, povijesnoj drami o istoimenom španjolskom konkvistadoru, kojeg bi, prema najavama, trebao utjeloviti Benicio Del Toro.

Priču o Hernanu Cortesu i njegovoj ulozi u osvajanju Latinske Amerike napisat će Chris Gerolmo, najpoznatiji po scenariju za Oscarom nagrađeni krimić Mississippi Burning iz 1988. Gerolmo je u svom radu na televiziji poznat i kao koautor Over There iz 2005., ratne drame o iračkom ratu. Priznat je i od strane televizijske kritike: za scenarij TV filma Citizen X iz 1995., o sovjetskom serijskom ubojici, nominiran je za Emmyja i nagradu Ceha američkih scenarista (Writers Guild of America). Također, nedavno je bio i za scenarističkim stolom epizode “Maria of the Desert” u prvoj sezoni američkog The Bridgea.

Pročitaj još

Scorsese je, osim naravno Boardwalk Empirea, na ljeto ove godine za HBO ugovorio produkciju “neimenovanog rock’n’roll projekta“, zajedno sa showrunnerom Boardwalka Terrenceom Winterom i, s još jednim bliskim prijateljem, Mickom Jaggerom.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2021 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861