Scorsese i Del Toro zajedno u novom angažmanu za HBO – serijala.com
Trenutno čitaš
Scorsese i Del Toro zajedno u novom angažmanu za HBO

Scorsese i Del Toro zajedno u novom angažmanu za HBO

Neumorni 72-godišnji oskarovac Martin Scorsese još jednom će režirati i biti izvršni producent jednog HBO-ovog projekta, eksluzivno prenosi Deadline. Ovoga puta radi se o Cortesu, povijesnoj drami o istoimenom španjolskom konkvistadoru, kojeg bi, prema najavama, trebao utjeloviti Benicio Del Toro.

Priču o Hernanu Cortesu i njegovoj ulozi u osvajanju Latinske Amerike napisat će Chris Gerolmo, najpoznatiji po scenariju za Oscarom nagrađeni krimić Mississippi Burning iz 1988. Gerolmo je u svom radu na televiziji poznat i kao koautor Over There iz 2005., ratne drame o iračkom ratu. Priznat je i od strane televizijske kritike: za scenarij TV filma Citizen X iz 1995., o sovjetskom serijskom ubojici, nominiran je za Emmyja i nagradu Ceha američkih scenarista (Writers Guild of America). Također, nedavno je bio i za scenarističkim stolom epizode “Maria of the Desert” u prvoj sezoni američkog The Bridgea.

Scorsese je, osim naravno Boardwalk Empirea, na ljeto ove godine za HBO ugovorio produkciju “neimenovanog rock’n’roll projekta“, zajedno sa showrunnerom Boardwalka Terrenceom Winterom i, s još jednim bliskim prijateljem, Mickom Jaggerom.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861