Krim-serije širom svijeta: 16 odličnih i manje poznatih – serijala.com

Dosadile su vam serije sa američkih televizora? Tražite nešto novo, zanimljivo i možda drugačije? Biramo 16 europskih kriminalističkih serija koje se isplati pogledati.

 1. stipest says:

  Odličan pregled. Iako sam dosta već i pogledao, smetaju me spoileri. Malo se ipak previše otkrilo o nekim serijama.

 2. macondo says:

  Svaka čast Milane za ovaj članak, europsku proizvodnju jako malo pratim, osim Britanaca, otkrio si mi par potencijalno zanimljivih serija. Nadamo se što više ovakvih tekstova na Serijali :D

 3. KresoZagreb19 says:

  Skandinavci su pronasli nišu i iskoristavaju je i to rade fenomenalno. Mene muči druga stvar. Zasto Česi mogu snimit fenomenalnu seriju (Pustinja), Srbi mogu, a Hrvati ne mogu? Nemamo tema za obraditi?

 4. David says:

  A na koji jezik pricaju u Bron? Jel to mozda ona prica Svedski, a on Danski. Ili im je jezik slican, nesto kao HR i SR pa se mogu razumjeti bez problema. I da mogli ste bar jednu seriju iz Azija uvjesti u listu, Kina,Japan, Koreja, Tajland il nesto slicno.

  • Valonqar says:

   Nisu toliko slični, ali je uticaj veliki, način pričanja sličan, prilično je lako ljudima koji žive na jugozapadu da razumeju danski.
   Ja sam sa istočne obale i mogu da ga pročitam pomalo, ali ako slušam, verovatno bih imao tu ludu Saga facu.

 5. petar says:

  Svaka čast na ovome ,,,prva liga..napokon da american idiotarije se ne spominju..još jednom svaka čast preporuci..

  • Valonqar says:

   Imaju i oni par pogodaka, ali se ne da meriti sa ovom listom. Sem Ubice mog oca, meni je bilo presmesno, ali valjda da neki novi pravac i prestanu babe sa cesljanjem.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *