Parenthood aka Roditelji i djeca na HRT-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Parenthood aka Roditelji i djeca na HRT-u

Parenthood aka Roditelji i djeca na HRT-u

Parenthood, NBC

Uvijek je lijepo kad nas domaće televizije iznenade otkupom neke kvalitetne serije. Nedavno je HRT otkupio Pushing Daisies, a uskoro kreće još jedna simpatična drama – Parenthood, kojeg su HRT-ovci preveli kao “Roditelji i djeca.” Možda ne spada u sam vrh aktualnih televizijskih ostvarenja, no radi se o vrlo nam dragoj dramediji, koja svako toliko pokazuje da je sposobna dignuti se na razinu vrlo snažne, emocijama nabijene drame. Kad želi.

Drugom polovicom druge sezone imali smo i recenziju (spoiler-free čak i za one koji nisu gledali seriju), impresionirani sjajnim nizom epizoda potkraj siječnja i tokom veljače. Kao što i naslov sugerira, Parenthood je obiteljska drama, prilično velik ansambl redom sjajnih glumaca koje vodi Jason Katims, prethodno zaslužan za tonom ponešto sličan Friday Night Lights. Serija je nedavno obnovljena za treću sezonu.

Čak ni termin nije toliko loš. Prvo emitiranje na HRT1 u 13:20, sa reprizom u puno prikladnijem terminu, na drugom programu u 18 sati. Svakim radnim danom od ponedjeljka do petka, počevši od ovog četvrtka, 26. svibnja. Doduše, čini se da ovog petka nema reprize zbog utakmice rukometnog prvenstva. HRT-ov opis u nastavku, no možda je bolje da bacite oko i na našu recenziju pilota.

Čitajte, gledajte. Ljeto je (skoro), nemate pametnije stvari na rasporedu ionako.

[spoiler]Nova američka serija u 13 nastavaka Roditelji i djeca, nadahnuta filmskim hitom Roditelji, publici predstavlja veliku, živopisnu i nesavršenu obitelj Braverman. Izvršni su producenti dobitnici Oscara Ron Howard i Brian Grazer (Genijalni um, Frost/Nixon), Jason Katims (Najbolji tim), koji je napisao pilot epizodu te David Nevins (Najbolji tim, Prikraćeni). Dobitnik Emmyja Thomas Schlamme (Zapadno krilo) redatelj je i izvršni producent pilot epizode.

arah Braverman (Lauren Graham, Gilmoreice), samohrana majka u financijskim teškoćama, napušta stan u Fresnu i uz negodovanje svoje djece, Amber (Mae Whitman, In Treatment) i Drewa (Miles Heizer, Hitna služba), seli se roditeljima u Berkeley kako bi bila bliže obitelji.

od kuće ih dočekuju impozantni, svojeglavi otac Zeek (Craig T. Nelson, Family Stone, Coach) i majka koja drži sva četiri kuta kuće Camille (Bonnie Bedelia, Živjeti san), koji imaju bračne probleme. Sarina sestra i sušta suprotnost Julia (Erika Christensen, Traffic) uspješna je korporativna odvjetnica koja pokušava uskladiti posao i majčinstvo dok njezin muž Joel (Sam Jaeger, Eli Stone) vodi kućanstvo. Sarin nezreli mlađi brat Crosby (Dax Shepard, Baby Mama) odjednom se suočava s odgovornosti kad se nenajavljeno pojavi njegova bivša cura Jasmine (Joy Bryant Antwone Fisher) i prisiljava ga da posloži prioritete.

Za to vrijeme Adam (Peter Krause, Dva metra pod zemljom), najstariji sin u obitelji Braverman mora odbaciti predrasude o “normalnoj” obitelji kad on, njegova žena Kristina (Monica Potter, “Trust Me”) i kći tinejdžerica Haddie (Sarah Ramos, “American Dreams”) doznaju da njihov ekscentrični sin i Haddien mlađi brat Max (Max Burkholder, “Braća i sestre”) ima Aspergerov sindrom.

Sva braća i sestre i njihove obitelji imaju svoje probleme u životu, ali možda će ovo ponovno okupljanje biti poticaj koji trebaju da bi pomogli jedni drugima da se srede i usredotoče na svakodnevne izazove s kojima se obitelji suočavaju dok podižu djecu i započinju novi život.[/spoiler]

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861