Vodeći NBC predstavio raspored bez Parksa i Hannibala – serijala.com
Trenutno čitaš
Vodeći NBC predstavio raspored bez Parksa i Hannibala

Vodeći NBC predstavio raspored bez Parksa i Hannibala

NBC je zadnjih godina stalni predmet televizijske sprdnje kao nekadašnja mreža broj jedan, koja je nedavno spala na posljednje mjesto u konkurenciji četiriju velikih mreža. No, u relativno kratkom vremenu, NBC je ponovo zasjeo na prvo mjesto gledanosti — da, ispred CBS-a i Foxa. Doduše, za to nisu zaslužne serije, već sportski i reality program — jesenski prijenosi NFL-a većim dijelom, The Voice dobrim dijelom te Olimpijske igre i The Blacklist nešto manjim.

NBC će iduće godine prenositi Super Bowl, tradicionalno najgledaniji program godine te ima dobru šansu zadržati vodeću poziciju. Njihov trenutno glavni serijski hit, The Blacklist, dobio je taj famozni termin iza finala sezone američkog nogometa. NBC se nada da ima održivi hit, pa će seriju Jamesa Spadera najesen još malo zadržati u terminu ponedjeljkom iza reality showa The Voice, prije nego li ga gurne na četvrtak u 21 sat.

Da, četvrtak, jer mreža je nakon nekoliko desetljeća digla ruke od komedija i odlučila ih zamijeniti jednosatnim programom. “Must See TV” nekoć je bio samoproglašeni naziv večeri i dom mega-hitovima kao The Cosby Show, Prijatelji, Seinfeld, Cheers i Frasier, a posljednjih godina kultnim, ali slabo gledanim komedijama kao što su Community, 30 Rock ili Parks and Recreation. Posljednje navedena komedija obnovljena je za sedmu i posljednju sezonu, ali neće se emitirati najesen. Nego kada? Još se ne zna…

NBC je u par navrata posljednjih godina ubacivao pokoji reality (The Apprentice, npr.), ali sada izgleda dižu ruke od komedija. Večer četvrtkom otvara veteranski reality The Biggest Loser, a kroz jesen će se ipak NBC držati komedija u drugom satu primetimea. Novaci Bad Judge i A to Z okupiraju termin u 21 sat. Večer će kroz jesen zatvarati Parenthood, a na proljeće ulijeće nova špijunska drama Allegiance. U veljači umjesto dviju komedija NBC u vatru baca The Blacklist, nadajući da će vratiti primat u tradicionalno oglašivački najunosnijoj televizijskoj večeri.

To je uglavnom glavna i jedina radikalna promjena njihovog rasporeda, jer ostale večeri konceptualno ostaju iste.

Ponedjeljkom jesen otvaraju The Voice i The Blacklist, no sredinom studenog Spaderova drama ide na pauzu, a mijenja je Katherine Heigl sa novim političkim trilerom State of Affairs. Utorkom opet The Voice, pa nova komedija Marry Me plus povratnički About a Boy te Chicago Fire u zadnjem satu.

state of affairs

Srijedom u prvom satu kreće debitantska drama The Mysteries of Laura sa Debrom Messing otvara večer, koja mijenja otkazani Revolution. Slijedi je veteranski Law & Order: SVU te potom Chicago P.D. Četvrtak smo već prošli, a petak je isti prošlosezonskom — news magazin Dateline NBC, pa Grimm te stripovski Constantine umjesto Dracule u zadnjem satu. I na kraju tjedna, NBC će dominirati prijenosima NFL-a.

Nove serije bez mjesta na rasporedu: Odyssey, Mission Control, Mr. Robinson, One Big Happy, Unbreakable Kimmy Schmidt, Emerald City, Aquarius, Heroes: Reborn (da, to postoji)

Povratničke: Parks and Recreation, Hannibal, Celebrity Apprentice, Hollywood Game Night, America’s Got Talent

Evo predstavljenog NBC-jevog rasporeda:

Dan20.0020.3021.0021.3022.0022.30
PonedjeljakThe VoiceThe VoiceThe Blacklist
(STATE OF AFFAIRS od 17. studenog)
UtorakThe VoiceMARRY MEAbout a Boy*Chicago Fire
SrijedaTHE MYSTERIES OF LAURALaw & Order: SVUChicago P.D.
ČetvrtakThe Biggest LoserBAD JUDGE
(The Blacklist* od 5. veljače)
A TO ZParenthood /
ALLEGIANCE (od proljeća)
PetakDateline NBCGrimmConstantine
NedjeljaSunday Night Football

VELIKIM slovima ispisane nove serije, zvjezdica (*) označava novo mjesto na rasporedu.

Sutra: Fox predstavlja raspored i trailere novih serija.

4 komentara
  • Serije sa velikih cetiri-pet mreza svaki put sve gore. Sve izgleda kao kopije vec popularnih serija, kao sto su Scandal, The Americans, itd. (mislim da imamo milion politickih trilera ove godine, ali sve zvuci nekako slabo), ili su spin-offovi NCIS i CSI, a komedije kao da su izasle iz 90ih (kako je rekao Jack Liz “make it 1997 trough science or magic).

    Ali dok mreze shvate sta je popularno, te vec popularne serije udju u trecu-cetvrtu sezonu i pojavi se nesto novo (cije cemo kopije gledati za par godina na mrezama – secate se Mad Men kopija Pan Am, Playboy Club, Magic City?). Kad se zavrse Parks, mislim da je to kraj dobrih komedija (kao Office, 30 Rock, Community.

    CW bar eksperimentise sa sci fi serijama sto je dobro, ali i dalje svi izgledaju i pricaju kao da su iz Gossip Girl CW ere (zato sam odustao od Arrowa, na svaku kul scenu dodju njih tri o ljubavnim trouglovima ili porodicnoj drami). Planiram da bacim oko samo na Constantine, Gotham i Agent Carter, ali se plasim da ne budu procedurali, uz tek poneki hint serijaliziranosti, jer mreze smatraju da je publika glupa.

    Srecom pa kablovski kanali sve vise eksperimentisu i donose nove stvari u toku cele godine kroz kratke sezone, a ne razvlace od septembra do maja uz duuuge hiatuse.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861