Prognoze otkazivanja: Tko će izvući živu glavu? – serijala.com
Trenutno čitaš
Prognoze otkazivanja: Tko će izvući živu glavu?

Prognoze otkazivanja: Tko će izvući živu glavu?

Ah, svibanj. Najstresniji, najzabavniji i najburniji mjesec u svijetu televizije. Televizijska sezona završava, a mreže predstavljaju svoje nove serije na osvježenim jesenskim rasporedima u pokušaju da poprave svoje greške.

Ove smo sezone svjedočili rekordno niskoj gledanosti serija na velikim mrežama — ako uzimamo u obzir gledanost originalnog emitiranja. DVR-ovi i streaming servisi kao što su Netflix i Hulu, ali i online playeri mreža igraju sve veću i veću ulogu u industriji, te je sve teže doći do jedinstvene formule koja će reći: Aha, ova serija je hit, a ova nije. Neka zamišljena granična brojka ispod koje serija ne smije pasti kako bi izbjegla otkazivanje više ne postoji.

Kabelske su se mreže, pak, svojim originalnim materijalima opasno približile broadcast mrežama, što kvantitetom, a što gledanošću (kvalitetom su ih prestigle već odavno). I dok smo u iščekivanju drugog tjedna u svibnju (o kojem se detaljnije možete informirati ovdje) da saznamo nove jesenske rasporede i serije koje će ih krasiti, što stare, što nove, pripremili smo vam pregled neobnovljenih serija i iznijeli njihove šanse za opstanak u obliku postotka.

Imajte na umu da su ovo strogo naša mišljenja i da ne možemo garantirati da serija kojoj smo dali 80-postotne šanse za obnovu neće nekim čudom biti otkazana. Upozoreni ste.

The 100

Na CW-u je ostao popriličan broj neobnovljenih serija. Među njima, The 100 ima najrealnije šanse za obnovu – gledanost je iza Arrowa poprilično dobra, a potonuće Tomorrow Peoplea ponedjeljkom samo mu povećava izglede. Upitno je samo hoće li CW seriju smjestiti na jesenski raspored ili će ju ponovno zadržati za drugu polovicu sezone.

Šansa za opstanak: 70%

About A Boy

NBC-jevi sitcomi četvrtkom imaju katastrofalnu gledanost – gledanost kojom se ni neke kabelske mreže ne bi pretjerano hvalile. About a Boy je njihova svijetla polusatna točka na rasporedu. Utorkom iza Voicea, nova serija Jasona Katimsa iz tjedna u tjedan pokazuje visoku retenciju gledanosti reality giganta. Hoće li NBC zadržati seriju utorkom ili je relocirati na četvrtak, vrlo vjerojatno ovisi o kvaliteti dramskih pilota na mreži koji bi mogli okupirati veći broj mjesta na rasporedu nego inače.

Šansa za opstanak: 90%

boy

Bad Teacher

Netko ovo prati? Gledanost je na razini The Crazy Onesa, sitcoma kojeg je Bad Teacher zamijenio, ali osviještenost publike o postojanju ove serije je gotovo na nuli.

Šansa za opstanak: 20%

Beauty & The Beast

Katastrofalna gledanost + povratak u mrtvom lipnju = nemojte se nadati trećoj sezoni.

Šansa za opstanak: 10%

Believe

Elementi SF-a, Alfonso Cuaron… NBC se nadao da će s Believe moći stvoriti potpuno novu nedjeljnu večer uz Crisis. Nažalost, to se nije dogodilo. Kabelske mreže vladaju nedjeljom, a srednje žalosti poput Believea i Crisisa nikad nisu imale šanse. Činjenica da je NBC maknuo ove dvije serije s rasporeda u posljednjem tjednu svibanjskih sweepsa dovoljno glasno govori o tome na koju stranu NBC naginje.

Šansa za opstanak: 15%

The Carrie Diaries

Tri razloga zašto je treća sezona Carrie Diaries potencijalna stvarnost: 1. mreža je i lani seriji dala novu priliku usprkos slaboj gledanosti; 2. serija je solidan izvor zarade od internacionalne prodaje; 3. Hart of Dixie petkom ima slabiju gledanost od Carrie. Hoće li to spasiti seriju? Vrlo vjerojatno neće. O seriji nije bilo ni riječi otkad je druga sezona privedena kraju početkom godine, a uz silne pilote koje CW sprema i uz relativno uspješnu grupu ovosezonskih novaka, s Carrie smo se u siječnju vjerojatno oprostili jednom za svagda.

Šansa za opstanak: 15%

Castle

Uz sve silne probleme koje ABC ima, najstabilniji blok na rasporedu – Dancing With The Stars + Castle – ne ide nikuda. U to budite sigurni.

Šansa za opstanak: 95%

Community

Six seasons and a movie? Koliko bi okrutno bilo od NBC-a da otkaže Community jednu sezonu (i film ili jednosatno finale) prije ostvarenja tog proročanstva? Čak i ako se to dogodi, vjerujemo da bi neka druga mreža ili streaming servis vrlo rado na sebe preuzeli “teret” silnog buzza kojeg bi posljednja sezona Communityja imala.

Šansa za opstanak: 70%

community

The Crazy Ones

CBS je nedavno obnovio veliku većinu svojih serija, a The Crazy Ones je tada ostao jedini neobnovljeni sitcom. Nakon toga su još startali Friends With Better Lives i Bad Teacher. Šuška se da će CBS možda spasiti samo jedan od ta tri sitcoma, iako je vrlo realna opcija da niti jedan od njih neće ugledati svjetlo dana na jesenskom rasporedu. The Crazy Ones, nažalost, ima dva velika problema – producira ga 20th Century Fox, a ne CBS, na kojem se emitira. Također, užasno je skup – Robin Williams i Sarah Michelle Gellar nisu jeftin talent.

Šansa za opstanak: 35%

Crisis

NBC među pilotima ima hrpu serijaliziranih trilera, tako da je vrlo teško zamisliti budućnost u kojem će Crisisu pružiti još jednu priliku. Za ostale razloge zašto Crisis neće poživjeti, vidi pod: Believe.

Šansa za opstanak: 15%

Dads

The Cleveland Show je otkazan, American Dad seli na TBS. Family Guy ostaje jedini animirani proizvod Setha MacFarlanea na mreži. Hoće li FOX htjeti udovoljiti MacFarlaneu i obnoviti njegov prvi igrani sitcom? Moguće, ali teško. Dads je imao gledanost kao i svi ostali sitcomi na rasporedu (New Girl, The Mindy Project, Brooklyn Nine-Nine). Međutim, sedmodnevne DVR brojke jedva su podigle gledanost, a Dads nema ni približan buzz kao i ostali sitcomi.

Šansa za opstanak: 30%

Dracula

NBC je svoj termin petkom u 22h rezervirao za serijalizirane horor(ish) serije koje su pratile popularni GrimmDracula u prvoj, Hannibal u drugoj polovici sezone. Mreža bi lako mogla nastaviti taj trend, no gledanost Dracule nije bila impresivna, a šuška se i kako NBC planira taj termin najesen prepustiti televizijskoj adaptaciji Constantinea.

Šansa za opstanak: 40%

Enlisted

FOX-ovci su ližući MacFarlaneovo dupe propustili priliku da spare dva sitcoma gotovo stvorena jedan za drugog – Brooklyn Nine-Nine i Enlisted. Nažalost, Dads je smješten na utorak s Brooklynom, a Enlisted je nekoliko tjedana trunuo petkom dok nije maknut s rasporeda. Ne zna se kada će se emitirati ostatak epizoda, no zna se da Enlisted neće vidjeti drugu sezonu.

Šansa za opstanak: 5%

enlisted

Friends With Better Lives

Da iza FWBL-a stoji CBS, a ne 20th Century FOX, šanse za opstanak bile bi puno veće. CBS je pokušao lansirati sitcom kao “novi veliki sitcom” po završetku HIMYM-a, no gledatelji su valjda toliko bili deprimirani nakon HIMYM finala da nisu imali želuca sjediti još trideset minuta ispred malih ekrana i gledati još jedan tipični CBS-ovski sitcom. Gledanost, doduše, nije toliko loša, i od tri neobnovljena sitcoma, FWBL ima najveće šanse za obnovu, no realnija je opcija da će mreža ipak otkazati kompletan trio i okušati sreću s novim serijama.

Šansa za opstanak: 45%

The Goldbergs

Nitko nije očekivao da će The Goldbergsi postati sinonim za stabilnost. ABC utorkom pati – u terminu u 22h ne može pronaći seriju koja će otići iznad 1.0 A18-49 ratinga, Marvelovi Agenti su podbacili (iako za današnje standarde još uvijek su na nivou podnošljivosti), a Trophy Wife jednostavno ne može zadržati publiku Goldbergsa u 21.30h. Međutim, Goldbergsi su ti koji su se oduprli problemima oko sebe i pridobili stalnu, vjernu publiku. Paul Lee, čelnik mreže, bio bi pametan kad bi Goldbergse smjestio srijedom iza The Middlea. No opet, to je čovjek koji je otkazao Happy Endings i naručio Mixology. I Super Fun Night. I obje serije smjestio iza Modern Family.

Šansa za opstanak: 85%

Grey’s Anatomy

Glumci su upravo potpisali nove dvogodišnje ugovore, a serija je odlaskom Sandre Oh nakon dugo vremena ponovno krasila početne stranice brojnih televizijskih sajtova. Dalje.

Šansa za opstanak: 99%

Growing Up Fisher

Growing Up Fisher nema toliko dobru gledanost kao About a Boy, no vrlo vjerojatno jer se ne emitira direktno iza The Voicea. Sitcom bi trebao dobiti drugu sezonu, a jedina je potencijalna prepreka manjak mjesta na rasporedu.

Šansa za opstanak: 70%

Hannibal

Ah, Hannibal. Pretpostavljamo da će NBC obnoviti seriju čisto iz razloga što znaju da su fanovi gledajući seriju dobili i previše ideja kako se osvetiti mreži ukoliko ju otkaže. Gledanost je mlaka, no NBC plaća samo dio produkcijskog troška. Da se moramo kladiti, rekli bismo da će treća sezona postati realnost.

Šansa za opstanak: 65%

hannibal-6

Hart of Dixie

Drame u trećoj sezoni nikada ne budu otkazane – to je nepisano pravilo televizijske industrije. Zašto? Zbog syndicationa i repriza. No opet, CW voli prkositi pravilima. Primjer – Nikita. Nakon završetka treće sezone, Nikita je dobila samo šest epizoda da završi svoju priču. Hart of Dixie mogao bi završiti sličnim scenarijem, pogotovo zbog iznimno slabe gledanosti petkom – serija je nedavno zabilježila mizerni 0.2 A18-49 rating.

Šansa za opstanak: 70%

Intelligence

Intelligence je popravio CBS-ov prosjek ponedjeljkom u 22h, nakon katastrofe zvane Hostages. Hoće li to biti dovoljno da serija dobije drugu sezonu? Računajte da neće. Uz novi NCIS i novi CSI na vidiku, pitanje je hoće li CBS dati priliku bilo kojem drugom dramskom pilotu, a kamoli ispodprosječnoj prvosezonskoj drami.

Šansa za opstanak: 20%

Last Man Standing

Sitcom u trećoj sezoni, syndication na pomolu. Teško da će se ABC riješiti Tima Allena i zeznuti jednu od rijetkih večeri gdje je dominantan (doduše, zahvaljujući Shark Tanku).

Šansa za opstanak: 90%

Law & Order SVU

SVU je i dalje solidan igrač za NBC. Zašto 85%? Zato što Dick Wolf ima novu, atraktivniju franšizu na mreži (Chicago Fire i Chicago PD), a velika cijena koja prati seriju u četrnaestoj sezoni uz glumce na isteku ugovora mogli bi obilježiti kraj posljednjeg živućeg Law & Order serijala. Hoće li se to dogoditi? Pretpostavljamo da ne. No, dogodile su se i čudnije stvari. A jedna od njih je upravo i NBC-evo šokantno otkazivanje originalnog Law & Ordera nakon propalih pregovora s Wolfom.

Šansa za opstanak: 85%

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

Počelo je obećavajuće – barem s aspetka gledanosti. Međutim, SHIELD-ovi agenti već duže vrijeme plešu na granici 2.0 A18-49 ratinga – malo iznad, malo ispod. Vjerojatno ćemo ih ponovno vidjeti na rasporedu u istom terminu, no ABC ne može biti zadovoljan konačnim rezultatom.

Šansa za opstanak: 85%

CLARK GREGG, CHLOE BENNET, IAIN DE CAESTECKER

The Mentalist

Proceduralna serija u šestoj godini koja trune u terminu nedjeljom u 22h, a koja je usput ove sezone (napokon) razriješila centralni slučaj serije? Piši propalo. Barem na CBS-u. Kruže glasine da autori nude Mentalista drugim mrežama, na čemu se ovaj postotak i temelji. Da nemamo tu informaciju, šanse za opstanak spustili bismo na 15%.

Šansa za opstanak: 30%

The Middle

Ono što su Goldbergsi utorkom, to je The Middle srijedom – oličenje stabilnosti. Obnova garantirana.

Šansa za opstanak: 99%

Mixology

Deadline.com nedavno je imao članak u kojem stoji da su šanse za obnovu Mixologya odjednom narasle, jer su čelnici mreže bili zadovoljni predloženim konceptom za nastavak sitcoma, a i činjenica da će se serija u drugoj sezoni restartati pruža ABC-u priliku da ju lansira kao nešto sasvim novo. Ispričavamo se dok se odemo izbljuvati.

Šansa za opstanak: 40%

Modern Family

Zar vam ozbiljno treba pojašnjenje?

Šansa za opstanak: 99%

Nashville

ABC forsira i forsira Nashville – izbacuje soundtrackove, organizira koncertne turneje, promovira seriju na sve strane. No, gledatelji se jednostavno ne pojavljuju pred malim ekranima. Istina, mreža dobiva dodatne prihode od originalne glazbe, no je li to dovoljno za obnovu? Naš instinkt govori da jest. A obnova za treću sezonu bila bi velika pobjeda za Nashville, jer to je ujedno i vrlo vjerojatna obnova za sezonu broj četiri.

Šansa za opstanak: 65%

nashville-abc

The Neighbors

Paul Lee je pravi genijalac. Spario je petkom tradicionalnu konzervu od multi-cam sitcoma (Last Man Standing) sa single-cam sitcomom koju karakterizira suhi, sarkastični humor prepun modernih referenci. Rezultat – otprije slabo gledani Neighborsi dodatno su se srozali u svom novom terminu.

Šansa za obnovu: 25%

Once Upon a Time

Što smo ono govorili o dramama u trećoj sezoni?

Šansa za opstanak: 99%

Parenthood

Termin u 22h četvrtkom nije bio najbolji prijatelj Parenthoodu. Ipak, serija je na tom, za NBC prokletom, danu nerijetko bila svijetla točka kao najgledanija serija. I to s mizernim A18-49 ratingom u rangu 1.1-1.3. Teško je za povjerovati da će se mreža riješiti serije samo tako, stoga se čini kako je skraćena šesta, ujedno i posljednja, sezona najrealnija opcija.

Šansa za opstanak: 75%

Resurrection

Resurrection se pojavio niotkuda i zabilježio A18-49 rating veći od 3.5 za svoju premijeru. I to u brutalnom terminu nedjeljom u 21h. Sada je gledanost na razini Agents of SHIELD-a, no svejedno, ABC će vrlo rado zadržati seriju na svom rasporedu.

Šansa za opstanak: 85%

resurrection

Revenge

ABC je imao velike planove za Revenge – nakon samo jedne sezone, smjestili su seriju u famozni termin nedjeljom u 21h, gdje su prethodnih sedam godina vladale Očajne kućanice, očekujući slične rezultate. A gledanost Revengea je u usporedbi s popularnom sapunicom bila upravo očajna. Pomak na 22h nije puno pomogao, no otkazivanje ne dolazi u obzir, jer je riječ o drami u trećoj sezoni koja je važan internacionalni igrač za mrežu.

Šansa za opstanak: 90%

Revolution

Revolution se pokazao kao ono što se u industriji zove “timeslot hit”. Prošle je godine bio popularan samo jer se emitirao iza Voicea. Ove sezone, u nesretnom je novom terminu drastično podbacio. S druge strane, The Blacklist, koji trenutno okupira to post-Voice mjesto, pokazuje različite rezultate – uz standardne padove gledanosti Voicea, Blacklist je i dalje stabilan. No, natrag na Revolution. Hoće li biti treće sezone? Teško.

Šansa za opstanak: 25%

Scandal

Najrazvikanija drama/sapunica na broadcast televiziji? Prije će HBO otkazati Game of Thrones.

Šansa za opstanak: 99%

Star-Crossed

The CW se nije pretjerano trudio promovirati Star-Crossed – svoje su marketinške snage uglavnom usmjerili na The 100. Emitira se ponedjeljkom, koji je godinama CW-ova slaba točka, te bilježi ispodprosječnu gledanost. Destinacija: televizijsko groblje.

Šansa za opstanak: 15%

Suburgatory

E, ovo je problem. ABC je Suburgatory izmiješao po svim mogućim terminima, ali serija se i dalje ne da. Rekli bismo da je obnova sigurna stvar, jer bi najesen ušla u četvrtu sezonu, no tekuća sezona broji samo 13 epizoda što ne bi bilo dovoljno za sindikaciju po završetku iduće. Nikad se ne zna s Paulom Leejem, no naše je predviđanje da će se Suburgatory ipak vratiti.

Šansa za opstanak: 70%

suburgatory

Super Fun Night

Zar moramo na ovo trošiti riječi? Sitcom Rebel Wilson dobio je skraćenu sezonu i nestao s malih ekrana u veljači. A mi se samo nadamo da je taj nestanak bio konačan.

Šansa za opstanak: 20%

Surviving Jack

Loš termin, slaba promocija – Surviving Jack se jednostavno izgubio u moru sitcoma. 90% vas vjerojatno nije nikada ni čulo za seriju.

Šansa za opstanak: 15%

The Tomorrow People

The Tomorrow People je glavna ovogodišnja “on the bubble” serija za The CW, čije su šanse drastično opale uspješnim lansiranjem The 100, ali i padom gledanosti nakon pomaka serije na ponedjeljak. Kako sada stvari stoje, čini se da braća Amell neće dugo biti ujedinjena na istoj mreži.

Šansa za opstanak: 20%

Trophy Wife

Ah, Trophy Wife. Vrlo drag nam sitcom koji se tako savršeno uklapa u ABC-jev brend nesretno odabranih naziva za sitcome. Bili smo šokirani kad je mreža naručila kompletnu sezonu, što je signaliziralo da vjeruju u seriju i žele joj dati vremena da pronađe svoju publiku. Do toga, nažalost, nije došlo – Trophy Wife jednostavno gubi previše gledatelja od Goldbergsa i samo stvara veći problem za treći sat primetimea, u kojem ABC već godinama testira propalitete.

Šansa za opstanak: 25%

29 komentara
 • The crazy ones i dads mi je totalno za otkazivanje,once upon a time mi je postao nepodnošljiv henry je ono tipa najiritantnije dite ikad,a mentalista i castle nikad nisam volio,al to je samo moje mišljenje

  A šta se tiče ovoga šta bi volio da se obnovi,tek sam sad počeo sa gledanjem communtya znam dosta kasno al eto serija je super i obožavam abeda hahah koji lik,,meni se čak dopada serija crisis nije loša interesantna je bar nakon prve dvi epizode šta sam pogleda gillian anderson obožavam,,greays anathomy obožavam i dan danas i žalim zbog odlaska sandre oh iz serije,,hannibal mi je premoćna serija,,law and order svu i shield znam pogledat,,the middle,modern family,revange i scandal volim,,parenthood mi je najdraža serija i stvarno se nadam da će dobiti i 6 sezonu,,i za kraj trophy wife aaa obožavam tu seriju obožavam Maricu Gay Harden kao glumicu Jackie i Bert će mi falitit ako se serija otkaže.

 • volio bih prst gore za community , hannibala i parenthood.
  Ouat je postao naporan i dosadan…mentalistu sam pratio,neznam zašto.. kao niti sto neznam zasto su nastavili snimati seriju nakon što su ubili glavnog negatica i temu cijele serije…

 • Revolution gledam, ali pristajem da završi ukoliko naprave dobar kraj, ukoliko ima clifhanger kraj, falit će mi i volio bih treću sezonu…

  Believea mi je žao, zapravo je prekrasna serija i njen najveći problem je što je predstavljena kao SF i ciljali su na takvu publiku, a kod nje to ne prolazi. Serija je zapravo lijepa obiteljska bajka s elementima SFa, a nakon što se pogleda barem tri epizode, Bo na sve gledatelje stvara efekt kakav i na likove u seriji, jednostavno se zaljubiš u nju…

 • Najjači mi je komentar na Modern Family, “zar vam treba pojašnjenje?”.
  Zapravo, DA. Preloša serija, nikada nisam razumio toliku popularnost.
  Fore su očajne.

   • A baš šteta, jel’da?
    Ono, znatno manje smeća bi gledali svi zajedno.
    Dobro, provukli bi se Californication i Supernatural kao guilty pleasure ;)

 • Surviving Jack je jedno od najlepshih iznenadjenjaove sezone!! moram priznati otkako je charli napustio 2ipo muskarca,nije bilo dobrog sitkoma koji je mogao da izvuce makar jedan osmeh,do Jack-a,serija se desha 90tih i ako ste bili fan 70tih ovo ce vam se svideti jer je ukljucena porodica a radnja smeshtena 90tih godina,o muzici u seriji treba reci svaka chast,potpuno su pogodili hitove 90tih u raaznim komicnim situacijama,i svima koji smo odrastali 90tih ova serija ce vas oboriti sa nogu,ja je gledam preko raznih torent sajtova i vredi 20tak minuta smeha i zagarntovano da ce te makar na malo zaboraviti brige i probleme i setiti se kako smo proveli jedan deo nashih zivota,seriju bih ocenio od 1 do 10 sa 10tkom,ali realno 9.glumacka ekipa je odlicna,muzika,pricha i najbolji deo je sto nije klasican sitkom koji se snima samo u studiju vec su se producenti malo vishe potrudili,trenutno je izaslo 6 epizoda i moj savet vam je probajte,shta je najgore sto moze da vam se desi?? sem kao meni da vam se svid i da se zapitate kako su tv mreze odvratne,jer ovakva serija zasluzuje i vishe od druge sezone!!!

  • Zamisli da imaš tvornicu. Proizvodiš dvadesetak proizvoda, njih recimo sedam se ne prodaje dobro. Nabava od sirovina, troškovi transporta, skladištenja, održavanja, proizvodnje i marketinga koštaju te više nego što imaš prihoda od prodaje.
   Što ćeš napraviti? Nastaviti bacati novac u proizvod nadajući se da će magično postati profitabilan usprkos svim pokazateljima da neće? Ili srezati troškove i ukinuti proizvod?

   (taj proizvod nije ni tako dobar kao sto ga reklamiras, ali nema veze sad)

 • belive josh jedno lepo inenadjenje za sve ljubitelje sayfaya i teorija zavere i opet nevidim nishta drugo sem pohlepe tv mreza,jer serija je visoko budzetna,pricha,glumci… zasluzuju pohvalu,no mozda smo u zadnje vreme prenatrpani raznim mutantima i super herojima da bih se serija probila,dok je mentalista trebao biti zavrshen ubistvom red jack-a,ali kada su krenuli sa novom sezonom i prichom koja uopshte nije losha,definitivno mislim da bih trebalo napraviti josh jednu sezonu gde ce prichu zaokruziti i zavrshiti

 • OD novih serija Hanibal dobar ali ne odličan 1 sezona mi je bila ok,ali druga mi vec lagano postaje dosadna,gledam je jedino zbog mads mikelsena,koji po meni super glumi,revolution,1 sezona je ok,druga vec pomalo postaje dosadnija,ali eto gledam je.Believe mi je ok serija mislio sam da će serija biti dosadna međutim svaka epizoda je sve zanimljivija.Još bi se osvrnuo na par novih serija ove god koje nisu navedene.Turn trenutno gledam i serija po meni zaslužuje 2 sezonu,isto i za muskeeters i black sails od kojih sam više očekivao i na kraju,jedva cekam crossbones i john malkovicha:))

 • Za većinu serija (meni dragih) nisam ni sumnjao, no biti će mi žao Believe-a, nekako su mi Bo i Tate prirasli srcu.. A i jedva sam čekao da ponovo vidim Jamie Chung :D Nije vrhunska serija ali jednostavno sve skupa ima neku kemiju.

 • Nitko ne spominje Sinove anarhije koji kreću u devetom mjesecu sa sedmom sezonom….jedna od boljih serija koje sam ikad pratila iako moram priznati da su ga sad već malo razvukli, ali i dalje se radujem novoj sezoni! :)

  • Kabelske serije su sviejt za sebe i nisu uključene ovdje, ali Sonsi su ionako obnovljeni — pa i nema poante u prognoziranju otkazivanja.

 • Čudesno je kako je nakon onog vrhunca od prije nekoliko godina kad je još Lost dominirao i kada je televizija doslovno doživjela renesansu, sada ponovo došlo do gotovo identičnog stanja kakvo je bilo prije razdoblja kada su se Heroes pojavili, drugim riječima, hrpa niskobuđetnih serijica sa katastrofalno lošom glumom. Ogroman korak unazad.Šteta.Čast izuzecima kojih ima dva tri, sve ove serije su zaista loše.

  • Da, ali kako je broadcast deevoluirao – i kvalitetom i gledanoscu – tako je kabelska usla u svoju /renesansu/.
   A na kraju je nebitno tko emitira, jer nikad nije bilo vise zbilja dobrih serija na televiziji nego zadnju godinu-dvije.

   Ove serije sa gornjeg popisa nisu reprezentativna slika televizije, not by a long shot.

 • AKO CW UKINE I BNB I TP I SC, NIŠTA IM NEĆE OSTATI PA NE MOGU SVE UKINUTI NEĆU NEEEE STAR CROSSEDDDDDDDDDD :((((

 • revolution mi je stvarno draga serija, ali ja nisam mjerilo = okidam na postapokalipticne serije i filmove :), stoga neeeeeeeeee! a surviving jack mi je iznimno draga i zabavna serijica, za njih drzim fige! ovi ostali – ocekivano :)

 • Ha, Pratim Surviving Jack redovno svaka nedelja i stvarno je zabavan, podsjecha me na hit sitcoma 90tih

 • Eto, i dok se još čeka odluka o parenthood-u ( za kojeg bi volio da dobe oproštajnu sezonu), ja poprilično sretan sa samo jednom žrtvom (jeli, community). Ove godine nisam imao takvih šokova kao prijašnjih sezona, vjerojatno i zato jer sam počeo pratiti gledanost ( tv by the numbers za svakog koga zanima) pa sam se valjda polako navikavao na mogučnost da će mi otkazati neku seriju

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861