Idući tjedan ćete znati sudbine velikog broja serija – serijala.com
Trenutno čitaš
Idući tjedan ćete znati sudbine velikog broja serija

Idući tjedan ćete znati sudbine velikog broja serija

Iduća dva tjedna možete očekivati barem malo pojačanu aktivnost na Serijali jer uskoro kreće vijestima najaktivnije televizijsko razdoblje — takozvani upfrontovi. Četvero glavnih mreža (ABC, CBS, Fox i NBC) te one druge dvije (The CW i španjolski Univision) predstavit će svoje programe za iduću sezonu, objaviti koje serije su obnovljene i otkazane, te najaviti cijelu silu novih.

“Up front”, doslovce prevedeno “unaprijed”, u televizijskoj industriji kolokvijalni je naziv za tradicionalno godišnje okupljanje čelnika televizijskih mreža, oglašivača i novinara, a proizlazi od glavne svrhe — prodaje oglasnog prostora, je li, unaprijed.

Kada ćemo, onda, doznati sudbine preostalih serija koje još nisu obnovljene ili otkazane? Evo datuma prezentacija po mrežama:

 • NBC — nedjelja, 11. svibnja. Iako je formalno NBC-jeva prezantacija uvijek prvog dana tjedna, u ponedjeljak, NBC je posljednjih godina redovito raspored objavljivao dan ranije.
 • Fox — ponedjeljak, 12. svibnja
 • ABC — utorak, 13. svibnja
 • CBS — srijeda, 14. svibnja
 • CW — četvrtak, 15. svibnja.

No, sasvim je moguće — zapravo, bilo je to više pravilo nego iznimka zandjih godina — da će vijesti o preostalim obnovama i otkazivanjima biti poznate i koji dan ranije. Zapravo, kakve smo sreće, vjerojatno će vijesti početi pljuštati pet minuta nakon objave ove vijestice. *gleda na sat, čeka*

Koje su nedoumice pred upfrontove? Osim, naravno, novih serija koje će biti naručene. ABC jedini zasad nije obnovio ništa, ali otkazali su neke užasno slabo gledane serije. S druge strane, CBS i Fox obnovili su manje-više ono što su planirali obnoviti. CBS-u “vise” Hostages, Intelligence, Mentalist, The Crazy Ones i Friends With Better Lives — nije nerealno da neće ništa od navedenog obnoviti — dok Fox vjerojatno samo čeka da službeno objavi otkazivanje komedija Enlisted, Dads i Surviving Jack te drame Rake. CW i NBC obnovili su glavne serije kao što su Arrow i Supernatural ili The Blacklist ili Chicago Fire — ali puno toga još visi, uključujući Hannibal i Community. Naša oklada ide na obje obnove, pa kud puklo.

9 komentara
 • Znam da je Hostages trash serija, ali bih stvarno voleo da je obnove. Pored svih sranja kojima su pružali i previše prilika proteklih par godina, nadam se da mogu da priušte još jedno. A i nije lošija od Intelligence-a.
  To mi je jedina želja, sve ostalo što volim je već obnovljeno.
  Čekamo nove. :)

    • Čitao sam da su ovaj kraj snimili naknadno, kad su vidjeli da neće biti produžetka, o tome govorim :).
     Gledajući kako skupu glumačku ekipu su imali, vjerojatno bi im trebala izuzetno visoka gledanost… A serija kao serija, dobro počela, imala očajnu sredinu i spasila se dobrim krajem… Ja sam zadovoljan njome kao one season serijom, drago mi je da sam ju gledao, ali isto tako mi je drago da je završila kako je…

 • Uhhhh..ak ne obnove Hannibala i Comunity onda stvarno!za sve drugo manje više…..nego,uredništvo,čitate li vi (one genijalne,ups) kolumne Vuka Radića u Jutarnjem o tv-serijama……čovjek će vam preuzeti čitateljstvo,hahahahahahahaha…….?

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861