Bryan Fuller priprema adaptaciju Hannibala za NBC – serijala.com
Trenutno čitaš
Bryan Fuller priprema adaptaciju Hannibala za NBC

Bryan Fuller priprema adaptaciju Hannibala za NBC

Hannibal Lecter

Unutar sljedećih mjesec i nešto dana, piše Deadline.com, Bryan Fuller mogao bi imati čak dvije serije na NBC-u – dva njegova projekta navodno su u ozbiljnoj konkurenciji za narudžbu. The Munsters, remake istoimenog sitcoma iz 60-ih o kojem smo već pisali, jedini je projekt iz prošlosezonske konkurencije kojeg je nova NBC-jeva administracija odlučila zadržati, zatražiti prerade te ponovo razmotriti. Manje ohrabrujući podatak jest da NBC seriju razmatra za ljetno emitiranje, kada nacionalne mreže uglavnom emitiraju otpadke u koje nemaju naročito povjerenja.

S druge strane, nešto ambiciozniji Fullerov projekt je televizijska adaptacija lika Dr. Hannibala Lectera. Kanibalističkog psihopata teško je uopće zamisliti bez Anthonyja Hopkinsa, koji je za tu ulogu u filmu Kad jaganjci utihnu dobio Oskara, a osim toga, nacionalna televizija se čini pomalo neprikladnom za ovako tešku i mračnu premisu. No, NBC se kupnjom projekta obvezao na narudžbu čak 13 epizoda, ukoliko prihvati Fullerov scenarij. Serija bi dakle preskočila klasičnu pilot fazu, a NBC bi snosio određene financijske penale ukoliko ne naruči seriju.

Osim ovih dvaju projekata, Fuller radi na filmskoj igranoj adaptaciji Pinokija, čiji scenarij razmatra studio Warner Bros., plus još dvije serije na kabelskoj televiziji. Za Syfy razvija adaptaciju romana Lotus Caves, o čemu smo također već pisali, a projekt je navodno u ozbiljnoj konkurenciji za narudžbu na toj (kvazi) SF mreži; dok na USA Networku nadzire razvoj serije Mind Fields.

Fuller je prethodno kreirao nekoliko kratkotrajnih, ali sjajnih i originalnih serija, poput Wonderfalls, Dead Like Me i Pushing Daisies, a bio je i scenarist prve i jedine sezone Heroesa koja je valjala. Ne treba posebno spominjati da bismo rado vidjeli novi projekt ovog autora, makar se radilo samo o remakeu.

3 komentara
  • jako bih se želio veseliti ovomu, ali gledanost NBC-a je takva da ne možete očekivati apsolutno ništa, pogotovo kad ovaj projekt o H. Lecteru zvuči kao opasna konkurencija za Breaking Bad, ili barem Dexter.
    13 epizoda u visoko serijaliziranom projektu na NBC-u je ili najbolja serija svih vremena, ili novi razlog za frustraciju, posebno za fanove B. Fullera.

  • Meni Lecter bez Hopkinsa nije Lecter, mislim da bi to bio promašaj.

    Može biti neka vrsta spin-off serijala gdje je dr. Lecter uzor nekom novom psihopatu ili tak nešt a njega se u biti nikad ne vidi, to bi mi moglo proć…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861