Leteći start za Hell on Wheels – serijala.com
Trenutno čitaš
Leteći start za Hell on Wheels

Leteći start za Hell on Wheels

Hell on Wheels

Iako ćete brojke vidjeti u standardnoj usporednoj tablici u tjednoj analizi gledanosti, spomenimo na brzinu da je Hell on Wheels ove nedjelje krenuo vrlo dobro za AMC. Premijeru vesterna smještenog u vrijeme nakon Američkog građanskog rata gledalo je 4.4 milijuna ljudi, od toga 2,4 u ključnoj demografiji – što u prijevodu predstavlja rating od 1,9. To je druga najgledanija premijera AMC-jeve originalne serije i ujedno šesta po redu.

Doduše, pravu sliku popularnosti serije vidjet ćemo iza 27. studenog, kada se emitira posljednja epizoda prve polovice druge sezone The Walking Deada. Najgledanija serija kabelske televizije svakako je imala bitan utjecaj na dobar start Wheelsa – u terminu ranije gledalo ju je 6,29 milijuna gledatelja (uz 3,4 18-49 rating).

Recenziju možete očekivati tokom ovog ili idućeg tjedna, ovisno o tome koliko ćemo imati za reći nakon prve epizode (koju, doduše, još nismo stigli pogledati).

8 komentara
 • Vidim po netu da mnogi vuku paralele s Deadwoodom, no to je pogreška, jer je riječ o potpuno različitim tipovima serija.

  • Deadwood je definicija televizijskog vesterna. Usporedbe su očekivane i jednostavno neizbježne.

   Nego, pilot. Dobar, ali zasad ništa više. Fali mu fokusa i malo je ‘all over the place’ (hoću reći da se na previše strana događaju stvari, a zapravo ne mnogo konkretnog). Ali ne mislim da je loš, daleko od toga. Jednostavno je nedorečen. Želim vidjeti kuda ide u drugoj epizodi prije nego pokušam pametovati malo više u recenziji.

 • Nisam odgledao pilot ovoga, ali kad ste vec spomenuli Walking Dead. Jesam li samo ja u pitanju, ili je ova 2. sezona toliko dosadna, puna glupih nepotrebnih dijaloga popraćenih suzama i pričama o cherokee ružama, blago retardirane djece koja su zbog navedene osobine i dosla u situaciju u kakvoj jesu, a ono čega najviše treba da bude, zombija i akcije, je svedeno na minimum.

  • Nisi jedini, od zombie akcije su napravili Santa Barbaru. Ispravak, čak i ona je bila dinamičnija.

   • I sam strip je postao Santa Barbara, samo sto je u seriji to od starta. A tako je prosta zombi formula uspeha :(

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861