NBC-jev late night kaos – serijala.com
Trenutno čitaš
NBC-jev late night kaos

NBC-jev late night kaos

Pratite li američke late night talk showove ili ne, ovo je svejedno zabavno.

Tamo davne 2004. godine Jay Leno je potpisao petogodišnji ugovor sa NBC-jem za vođenje popularnog The Tonight Showa, a već je tada voditeljska stolica tog showa obećana Conanu O’Brienu (i njegovoj genijalnoj frizuri). Naravno, nakon što Leno odradi svojih pet godina.

The Tonight Show je treći najdugovječniji progam uopće na američkoj televiziji, koji traje još od 1954. Osim Lena, i sada O’Briena, imao je još tri voditelja, od kojih je Johnny Carson show vodio punih 30 godina.

No, pet godina prošlo, O’Brien preuzeo The Tonight Show, a ostalo pitanje što sa Lenom. Kako im ne bi pobjegao na konkurentsku mrežu, NBC je Lenu dao novi show u primetime terminu, u 22 sata svake večeri.

Dok ostale mreže u to vrijeme najčešće imaju serijski program, NBC je ubacio talk show. Računica nije ni bila loša, čak i uz osjetno manju gledanost u odnosu na konkurenciju u tom terminu, NBC bi profitirao pošto je producirati talk show osjetno jeftinije nego jednosatnu dramu. Poput Southlanda, recimo, koji je bio indirektna žrtva ovog poteza.

To je bio idealan scenarij, no potez se NBC-u kvalitetno obio o glavu. Gledanost je bila vrlo loša, lošija nego starom kasnovečernjem terminu iza 23 sata i NBC se sad našao u problemima. Conanu je dao The Tonight Show (23.30h), Leno ima svoj (22h), a osim toga u njihovom dnevnom late night programu imaju još i Jimmyja Fallona (00.30h) i Carsona Dalyja (01.30h).

Zadnjih dana nagađalo se raznim opcijama koje sve imaju jednu zajedničku stvar – micanje Lena iz primetimea. Opcije su otvorene, otkazivanje bilo kojeg od ovih showova, možda čak Lenovog (malo vjerojatno) ili O’Brienovog (malo vjerojatnije, ali opet nategnuto).

Sve je to dovelo do zabavnih skečeva u njihovim showovima, i to ne samo spomenutog dvojca – već i Craiga Fergusona sa CBS-a i Jimmyja Kimmela sa ABC-a.

O’Brien komentira mogućnost otkazivanja:

The Tonight Show will be an iPhone app, and the Jay Leno Show will become an Xbox game.
NBC is going to throw me and Jay in a pit with sharpened sticks. The one who crawls out alive gets to leave NBC.

Treba mu priznati, čak je i Leno prodao par dobrih fora (za razliku od obično) u vezi ove priče:

If we did get cancelled, it would give us time to do sam travell. In fact, I hear FOX is beautiful this time of year.
What does NBC stand for? Never Believe your Contract.

Ubacio se i Craig Ferguson, voditelj CBS-ovog late nigt showa.

A i Jimmy Kimmel sa ABC-a, sa svojom pitom od tikve:

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861