Dogovorili se O’Brien i NBC – serijala.com
Trenutno čitaš
Dogovorili se O’Brien i NBC

Dogovorili se O’Brien i NBC

Conan O’Brien i NBC finalizirali su uvjete raskida ugovora, vijest je koja se pred nekih sat vremena proširila internetima.

Tako je došao kraj sad već dvotjednom late night natezanju koje je započelo skidanjem Jaya Lena iz primetimea te NBC-jevom željom da Conana makne u termin iza ponoći, na što ovaj nije želio pristati.

Prethodno smo već pisali o razvoju situacije, spomenimo sada da Conan odlazi sa 32 milijuna dolara, dok će dodatnih 12 milijuna NBC isplatiti O’Brienovoj ekipi na ime otpremnine.

Svoj zadnji string dance otplesat će sutra, a kao što je i bilo očekivano, Jay Leno se vraća u The Tonight Show, kojeg je napustio prije svega sedam mjeseci, po završetku Zimskih OI, 1. ožujka. NBC će zadržati prava na sve O’Brienove skečeve i likove, u koje spadaju i Triumph, the Insult Comic Dog te Masturbating Bear.

Kroz ova dva tjedna bilo je dosta upiranja prstiju u potencijalne krivce za ovu situaciju. NBC-jevi čelnici otvoreno su prigovorili O’Brienu na lošijim rezultatima od onih koje je postizao Leno dok je vodio The Tonight Show, a NBC-jevi lokalni partneri i sam O’Brien žalili su se na lošu Lenovu gledanost zbog čega su gubili gledatelje lokalnih vijesti koje idu taman nakon primetime termina (nakon Lena), a prije The Tonight Showa. Samim time je i O’Brien imao slabiji lead in.

Ostaje pitanje kuda će O’Brien nakon razlaza sa NBC-jem. Kao najizglednija opcija spominje se Fox, koji ionako nema jakog late night voditelja. To bi stvorilo interesantnu borbu za gledatelje između četiri jaka voditelja – O’Briena na Foxu, Jaya Lena na NBC-u, Davida Lettermana na CBS-u i Jimmya Kimmela na ABC-u. Novi show O’Brien sigurno neće imati do jeseni.

Komentari (1)
  • A kaj je sa Bungee-jumping baby Jesus-om? :) ili The Walker Texas Ranger Lever? :)

    A jbg, barem je NBCu pobrao preko 30 milijuna. Baš me zanima što će dalje.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861