Top 10 najplaćenijih TV glumica u 2011. – serijala.com
Trenutno čitaš
Top 10 najplaćenijih TV glumica u 2011.

Top 10 najplaćenijih TV glumica u 2011.

Forbes je sproveo istraživanje o najplaćenijim TV glumicama u 2011. Dobiveni iznos je zarada između svibnja 2010. i 2011. godine. Svih deset glumica skupa godišnje zaradi 94 milijuna dolara, a kako biste mogli predočiti kolika je to razlika u odnosu na filmsku industriju recimo da prve tri najplaćenije filmske glumice skupa zarade oko 88 milijuna dolara. Prvo mjesto dijele Tina Fey (30 Rock) i Eva Longoria (Desperate Housewives) koje godišnje zarade 13 milijuna dolara.

Tina Fey je ove godine u travnju izdala i svoju prvu knjigu naziva Bossypant koje je u prvih mjesec dana prodana u 150 000 primjeraka. I ostale tri kućanice se nalaze na listi, međutim, ako se pitate zašto baš Eva zarađuje najviše, to je zbog njezinih ugovora s Lorealom i LG-om. Marcia Cross zarađuje po 10 milijuna, dok Felicity Huffman i Terry Hatcher po 9 milijunčića. Valja još dodati kako potonja glumica dobiva svotu od 375 000 dolara po epizodi. Ipak, Kućanicama je odvoznilo, zbog rekordne niske gledanosti trenutna sezona serije je ujedno i posljednja.

Na listi se nalaze i glumice s kriminalističkih dramskih serija, tako po 10 milijuna zarađuju još Mariska Hargitay (Law & Order: SVU) i Marg Helhenberger (CSI). Po sedam godišnje dobivaju Courtney Cox (Cougar Town) i Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy). Posljednja na listi je Julianna Margulies (The Good Wife) koja zarađuje milijun manje od prethodnica. Slijedi tablica koja sve navedeno prikazuje čitko, jasno i informativno:

Rbr.GlumicaZarada (u dolarima)SerijaMreža
1Tina Fey13 milijuna30 Rock
2Eva Longoria13 milijunaDesperate Housewives
3Marcia Cross10 milijunaDesperate Housewives
4Mariska Hargitay10 milijunaLaw & Order: SVU
5Marg Helgenberger10 milijunaCSI
6Terry Hatcher9 milijunaDesperate Housewives
7Felicity Huffman9 milijunaDesperate Housewives
8Courtney Cox7 milijunaCougar Town
9Ellen Pompeo7 milijunaGrey's Anatomy
10Julianna Margulies6 milijunaThe Good Wife

3 komentara
  • wow Courtney stvarno puno zarađuje s Cougar Town, malo me čudi da Ellen Pompeo zarađuje isto kao i ona nakon 8 godina GA.

    • Rekao bih da je stvar u tome što GA ima puno jakih likova pa ako svaki od njih (tj. glumac/glumica koji ih igrau :) ) dobi solidan dio kolača, naravno da pojedinci ne mogu zarađivati ne znam kako basnoslovne svote.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861