Tjedni top 5: Kompjuteri i ljetni raspored – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedni top 5: Kompjuteri i ljetni raspored

Tjedni top 5: Kompjuteri i ljetni raspored

Na televiziji je počelo ljeto i osim nekih zaostataka to uglavnom znači da ćemo morati pričekati jesen za nešto bolji program. Čak je i Mad Men završio, ali kakvom epizodom! Prekrasno. U nastavku donosimo pet serija koje smo uspjeli skrpati za tjedni top pet.

1. Halt and Catch Fire

AMC u nedjelju ima premijeru svoje nove serije, Halt and Catch Fire. Usprkos nazivu, serija nije o zmajevima koji čekaju na ulazu u pećinu i pale avanturiste koji pokušaju proći – već o kompjuetrima i… stvarima. Ajde sad ozbiljno, Halt and Catch Fire još je jedna povijesna serija, ovog puta smještena u nešto bližu prošlost — osamdesete i vrijeme rapidnog razvoja osobnih računala. Radnja se odvija kroz oči tri glavna, potpuno fikcionalna lika – vizionara i bivšeg IBM-ovog izvršnika (Lee Pace, Pushing Daisies), “nekad sjajnog inžinjera” (Scoot McNairy, Killing Them Softly, Argo) i nepredvidivog čuda od djeteta (Mackenzie Davis, Breathe In). Ansambl predvodi Lee Pace, a neke od prvih reakcija su zbilja u redu.

2. Fargo

Osobno kasnim nekoliko epizoda, ali svi oko mene se kunu kako postaje sve bolje. Moje kašnjenje neće nikako utjecati na to da vam ovaj tjedan ne preporučim ovu odličnu FX-ovu miniseriju. Mi smo imali recenziju pred koji tjedan i jako nam se svidjelo to što smo vidjeli.

https://www.youtube.com/watch?v=C96AfevLkQ4

3. Crossbones

Iz nekog razloga pirati su se vratili na velika vrata… malih ekrana. Uz ovogodišnji Starzov Black Sails, za koji sam imao najbolju namjeru napisati recenziju, ali nisam jednostavno stigao još, i NBC svoje pirate za bitku ima. Osim što je čudno, pogotovo desetak godina od prvih “Pirata s Kariba”, ne vidim neki razlog naglog porasta popularnosti ove tematike. Serija će biti smještena u 1715. godinu, u doba takozvanog zlatnog doba pirata na otok New Providence u Bahamskom otočju. Serija je naručena još pretprošlog svibnja mimo standardnog razvojnog procesa, s deset ugovorenih epizoda “na slijepo”, bez snimljenog pilota. Ovu povijesnu dramu potpisuje autor Luthera, Neil Cross, koji je ujedno scenarist pilot epizode. I Crnobradog glumi John Malkovich. Koji će u seriji imati bijelu goatee bradu jer jebiga. Pa eto.

https://www.youtube.com/watch?v=gJdrrHm3HhY

4. In the Flesh

Ne sjećam se da sam nešto posebno preporučivao ovu sjajnu BBC-jevu seriju. Evo, preporučujem vam je sad. Pretposljednja epizoda druge sezone emitirat će se u nedjelju, a sve skupa za catchupanje imate sedam epizoda. Britanci. Ova nadnaravna drama s elementima horora osvojit će vas na prvi pogled, a to što je njen tvorac osvojio BAFTA-u za scenarij, ali i za najbolju miniseriju, sigurno bi vam moglo značiti nešto. Gledajte, jako je dobro.

 5. The Night Shift

Ovdje je trebao biti  Silicon Valley, ali je prošli tjedan Krešo sjebao stvar i stavio predzadnju epizodu na listu misleći da je finale, ali nema veze. Imamo bolju pizdariju. The Night Shift svoju premijeru ima ovaj tjedan na NBC-u i radi se o nekakvim doktorima koji doktoraju okolo i rade stvari. Uglavnom, radnja serije nije toliko bitna koliko je bitan promotivni poster. Pogledajte ovo i nema na čemu.

The Night Shift - Season Pilot

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861