Tjedni top 5: Finalni tjedan za finala – odoše Mad Men i Hannibal – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedni top 5: Finalni tjedan za finala – odoše Mad Men i Hannibal

Tjedni top 5: Finalni tjedan za finala – odoše Mad Men i Hannibal

Službena televizijska broadcast sezona završava ove srijede, a pred nama je zato još cijeli niz finala za odraditi. No, ona najzanimljivija zapravo su na kabelskoj. Mad Meni su tek počeli, a već odlaze na pauzu; dok vjerojatno još uvijek nismo svjesni koliko zahvalni moramo biti da za vikend nećemo gledati finale Hannibala kao serije.

Mad Men

Koliko je idiotska ideja podijeliti sezonu od 13-14 epizoda na dva dijela i emitirati je u dvije godine? Pa, malo više idiotskija nego da to isto napravite sa polovicama od osam epizoda. Nakon Breaking Bada, AMC svoju jedinu preostalu kritički hvaljenu perjanicu razvlači k’o žvakaću gumu. Je li to radi mogućeg osvajanja što više Emmyja ili se AMC boji da će ranijim odlaskom svoje najbolje serije ostati samo na brojkama koje donosi The Walking Dead — pitajboga. Nadam se da je ovo prvo. U svakom slučaju, potez je užasan, a sedam epizoda godišnje je premalo za bilo kakav kompletniji doživljaj. Hej, pogledajte ovaj uzbudljivi i napeti promo nedjeljne epizode u kojoj Don Draper dramatično žuri prema kameri te samouvjereno diže zastor u avionu!

http://www.youtube.com/watch?v=814QdW4oDqI

The Americans

Ni zbog kojeg drugog razloga osim manjka vremena još uvijek stojim sa gledanjem druge sezone na prvoj epizodi. U prvoj sezoni imali smo je među top 20 serija, a ove se godine hrpa kritičara kune da su još bolji — nešto što FX-ove serije imaju redovitu naviku raditi. AV Club je devet puta u ovoj sezoni epizodama dao ocjenu A- ili čisti A, što su vrlo ohrabrujuće informacije. Serija je obnovljena za treću sezonu.

http://www.youtube.com/watch?v=GVcpAqqJs-c

Hannibal

Negdje polovicom sezone napisali smo da je (i) Hannibal nastavio napredovati u drugoj sezoni, nakon uvjerljive debitantske sezone. Druga polovica također ne razočarava, a zahvaljujući atipičnoj produkcijskoj kombinaciji, serija ostaje na životu i u trećoj sezoni, usprkos kilavoj gledanosti. Bryan Fuller nas nikada nije razočarao, a sada tvrdi da ima štofa za sedam sezona. Što je jebeno hrabro za tipa koji je Hannibalovom trećom sezonom oborio rekord dugovječnosti vlastite serije.

http://www.youtube.com/watch?v=wBpmZfggrYY

Silicon Valley

Mike Judge je čovjek koji zna napraviti dobru komediju, a suradnja sa HBO-om je čisti jack-pot, ne? Očekivanja su bila visoka pred pilot, koji pak je bio… solidan. Malo iritantan zbog dinamike dvaju glavnih likova (napadnog alfe i kilavog bete), ali kasnije epizode samo se popravljaju. Erlich na tripu kako smišlja logotip startup kompanije jedan je od hajlajtova sezone, zajedno sa odličnom trećom epizodom u kojoj dosta stvari sjeda na svoje mjesto. Zabavna prva sezona za sada.

Još hrpa finala i… Gang Related-nešto

Na rasporedu je još dosta finala i opet vas upućujem na THR-ovu listu — među njima su i Bones, Supernatural, Revolution, Modern Family, Da Vinci’s Demons… No osvrnimo se na Foxovu premijeru još prošlog svibnja naručene serije Gang Related, sada škartane za ljetni burn-off. Kratki sinopsis je toliko generičan da ne znam zašto bi ikog bilo briga za ovu premijeru — krim drama o elitnoj postrojbi koja lovi opasne gangstere — ali među glavnom postavom je Terry O’Quinn. Da, onaj Terry O’Quinn koji je dobrim dijelom Losta bio jedan od najboljih likova kao John Locke, onaj koji je za tu ulogu dobio Emmy i još dvije nominacije. Onaj koji je poslije imao gostujući arc u Hawaiiju Five-0, pa onda glavnu ulogu u guilty pleasure trešu 666 Park Avenue. I sad ovo. Stari, vrijeme je za novog agenta.

http://www.youtube.com/watch?v=aCz7j1ekE1U

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861