Kad si predsjednik, možeš sve — Obama poželio Game of Thrones unaprijed – serijala.com
Trenutno čitaš
Kad si predsjednik, možeš sve — Obama poželio Game of Thrones unaprijed

Kad si predsjednik, možeš sve — Obama poželio Game of Thrones unaprijed

Predsjednik SAD-a, Barack Obama, je u nekoliko navrata izjavio svoju ljubav prema TV serijama. Izgleda da unatoč gustom rasporedu ima vremena za opuštanje uz omiljene serije. A možemo reći da ima i dobar ukus.

Prije izbora 2012. godine, izjavio je da je veliki obožavatelj Homelanda i Boardwalk Empirea, čime nas je najmanje iznenadio, naravno, Homeland. Serija o terorizmu, špijunaži i korupciji je savršen spoj za predsjednika, iako ni Carstvo poroka nije daleko od toga (izuzev što je smještena u 1920-im).

Također, jedna od serija koju je nedavno spomenio preko svog Twitter profila je House of Cards. Još jedna politička serija, o korupciji u Washingtonu i dolasku na vlast. Izjavio je da glavni lik, kojeg glumi Francis Underwood, “obavlja dosta posla u seriji” (možda on sam planira nešto slično).

Žicao je i da mu unaprijed pošalju netom završeni True Detective, a još neke drage mu serije su Downton Abey i Breaking Bad. Zanimljivo je što nije pogledao svih pet sezona Breaking Bada, već ide polako. Iako je u zaostatku, nećemo mu spoilati…

I jedna od najzanimljivijih stvari koje smo za Obamu čuli nedavno jest njegova zamolba upućena Richardu Plepleru, predsjedniku HBO-a. Zatražio je epizode četvrte sezone Igre prijestolja, koja dolazi 6. travnja. Naravno, ne mogu ga odbiti pa su David Benioff i D.B. Weiss, autori serije, u zadnjem broju časopisa Vanity Fair otkrili da je predsjednik dobio epizode.

Ali osim serija o politici i kriminalu, Obama se voli opustiti sa svojom obitelji gledajući Modern Family. Njegove kćerke Sasha i Malia su veliki fanovi serije, dok je Michelle Obama odabrala tu seriju kao njenu najdražu.

I za kraj, nešto o Cosmosu, znanstvenom dokumentarcu koji je nastavak istoimenog serijala iz osamdesetih. Već smo pisali o njemu, ali sad možete pogledati video kojim Barack Obama poziva mladu generaciju na gledanje Cosmosa i istraživanje do sljedećeg velikog otkrića.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861