CBS proširio blok komedija, Hawaii Five-0 seli na petak, Person of Interest utorkom – serijala.com
Trenutno čitaš
CBS proširio blok komedija, Hawaii Five-0 seli na petak, Person of Interest utorkom

CBS proširio blok komedija, Hawaii Five-0 seli na petak, Person of Interest utorkom

CBS je već godinama najuspješnija mreža kada se zbroje svi gledatelji, no Fox je proteklo desetljeće uvijek bio korak ispred u onoj važnijoj demografiji, u domovima gledatelja između 18 i 49 godina starosti. Ova sezona bila je prva nakon dva desetljeća koju je CBS završio prvi i u 18-49 demografiji, ponajviše zahvaljujući prijenosu Super Bowla te padu Foxovih pjevačkih reality showova.

Očekivali biste da najuspješnija mreža samo ponovi sve što je radila ove sezone i ode dva sata ranije kući s posla. Zapravo, ne. Umjesto daljnjeg šibanja multi-cam sitcomova, umjesto konzervativnog krpanja manjih rupa na rasporedu, umjesto naručivanja stopedesetsedmog NCIS-a… Mreža radi male-ali-promišljene rošade, naručuje single-cam komedije i čuva brand NCIS-a od prezasićenja još jednim spin-offom. CBS svoj program gradi kopirajući trenersku filozofiju Krune Jurčića, “kontrolirani presing”, s time da njima to uspjeva, za razliku od Dinamova trenera. Možda ne kupujemo što CBS prodaje u smislu dosadnog i konzervativnog sadržaja programa, no dosadna i konzervativna (ali promišljena i stabilna) programska strategija zaslužuje priznanje.

Mreža je ove sezone naručila osam novih serija. Pisali smo o ranije naručenih šest, a potom su dodali još dvije, dramu Reckless i komediju Friends With Better Lives sa Jamesom Van Der Beekom — obje zasad nemaju svoje mjesto na rasporedu. Pet novih serija našlo se na jesenskom rasporedu — sitcomovi We Are Men i Mom ponedjeljkom, sitcomovi The Millers i The Crazy Ones četvrtkom te drama Hostages ponedjeljkom. Dvije serije mijenjaju mjesto na rasporedu — Hawaii Five-0 mijenja otkazani CSI:NY petkom, a Person of Interest je pomaknut na utorak iza NCIS-ova. Tri promjene, zapravo, ako računamo Two and a Half Men koji je pomaknut za jedan sat unaprijed u terminu četvrtkom.

How I Met Your Mother u svojoj posljednjoj sezoni otvara ponedjeljak koji ostaje samo konceptualno isti. Otpadaju lani brzo otkazani sitcom Partners te Mike & Molly, koji vreba prvi otkazani sitcom, jer je obnovljen za 22-epizodnu sezonu. Umjesto njih dolaze We Are Men (Tony Shalhoub, Jerry O’Connell), jedna od dviju njihovih ovogodišnjih single-cam komedija te Mom, četvrti CBS-ov sitcom kojeg producira Chuck Lorre. Večer zatvara drama Hostages sa Toni Collette i Dylanom McDermottom u glavnim ulogama, koju producira Jerry Bruckheimer. Zbog serijaliziranog koncepta imat će samo 15 epizoda, pa je po njihovom završetku mijenja špijunski procedural Intelligence sa Joshom Hollowayjem u glavnoj ulozi.

NCIS: Red ipak nije bio naručen, unatoč tome što se očekivalo da će CBS napuniti utorak NCIS-ovima. Prva dva sata tako ostaju nepromijenjena, a sada će u finalnom satu ići Person of Interest, koji migrira sa četvrtka. Mreža već sezonama ima probleme u tom slotu, kojeg su zadnje tri sezone okupirali The Good Wife, Unforgettable i Vegas. Prva je preseljena na nedjelju, a druge dvije spomenute su otkazane nakon prve sezone. Srijeda ostaje identična.

CBS je najveću promjenu napravio na četvrtku te povukao potez koji se očekivao još lani, a i preklani — proširili su humoristični blok. The Big Bang Theory — najgledanija serija broadcast mreža — ne mrda i otvara večer kao uvertira za dvije nove serije, multi-cam sitcom The Millers (Greg Garcia autor, glume Will Arnett i Beau Bridges) i single-cam komediju Crazy Ones (David E. Kelley autor, glume Robin Williams i Sarah Michelle Gellar). Two and a Half Men je samo pomaknut za jedan sat unaprijed, a Elementary ne mrda iz dosadašnjeg termina.

Petak — CBS mijenja otkazani CSI:NY drugim policijskim proceduralom, Hawaiijem Five-0, te provjerava hoće li itko skužiti zamjenu. Nedjelja također ostaje nepromijenjena.

Dan20.0020.3021.0021.3022.0022.30
PonedjeljakHow I Met Your MotherWE ARE MEN2 Broke GirlsMOMHOSTAGES / INTELLIGENCE
UtorakNCISNCIS: Los AngelesPerson of Interest*
SrijedaSurvivorCriminal MindsCSI:
ČetvrtakThe Big Bang TheoryTHE MILLERSTHE CRAZY ONESTwo and a Half Men*Elementary
PetakUndercover BossHawaii Five-0*Blue Bloods
NedjeljaThe Amazing RaceThe Good WifeThe Mentalist

VELIKIM slovima ispisane su nove serije, zvjezdica (*) označava novo mjesto na rasporedu.

Sutra: CW dolazi među odrasle mreže u potpeticama od 20 centimetara i predstavlja svoj novi raspored.

Komentari (1)
  • Samo nek budu gotovi sa Mentalistom više. Pratim seriju zbog RJ priče al što je previše je previše.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861