Najpopularije serije na internetu prema Googleu, Twitteru i Appleovom iTunesu – serijala.com
Trenutno čitaš
Najpopularije serije na internetu prema Googleu, Twitteru i Appleovom iTunesu

Najpopularije serije na internetu prema Googleu, Twitteru i Appleovom iTunesu

Kraj godine je idealno vrijeme za top liste svih vrsta, pa tako i televizijske. Dok naš top 30 izbor kreće uskoro – strukturiran u tri članka kao i lani – evo što kažu internetovi o popularnosti serija. Google je u sklopu svog redovitog Zeitgeist pregleda godine na izmaku izdvojio najpretraživanije i najpopularnije televizijske programe na svojoj tražilici, Appleov online servis iTunes napravio je slično, upotpunivši liste izborom svojih urednika, dok je Twitter izdvojio pojmove o kojima se pričalo na njihovoj društvenoj mreži.

Google u svom Zeitgeist pregledu godišnje obrađuje trendove pretraživanja na Googleu u nekoliko desetaka različitih zemalja – ne i Hrvatskoj – te globalno. Tako je dvanaesta sezona brazilskog Big Brothera globalno najpopularniji i najtraženiji televizijski program protekle godine, a prati ga telenovela Avenida Brasil. Novi reality show Here Comes Honey Boo Boo, za kojeg se svi kunu da ga gledaju “ironično”, smijući se akterima, na trećem je mjestu.

 1. BBB12
 2. Avenida Brasil
 3. Here Comes Honey Boo Boo
 4. The Voice
 5. American Idol
 6. Game of Thrones
 7. Homeland
 8. Revenge
 9. Cheias de Charme
 10. Carrossel

U SAD-u stvar je nije puno drugačija, minus brazilske sapunice. Najviše prometa napravilo je sljedećih deset programa, a lista je… zbunjujuća.

 1. Here Comes Honey Boo Boo
 2. The Voice
 3. American Idol
 4. Big Brother 14
 5. X Factor
 6. 666 Park Avenue
 7. Alcatraz TV SHow
 8. Dance Moms
 9. The New Normal
 10. Switched At Birth

S druge strane, kumulativno najviše pretraga generiraju dva reality showa te osam serija:

 1. American Idol
 2. The Voice
 3. Breaking Bad
 4. Game of Thrones
 5. Glee
 6. Big Bang Theory
 7. Pretty Little Liars
 8. The Office
 9. Chuck
 10. How I Met Your Mother

Sličnu listu radi i Twitter, brojeći programe o kojima se najviše pričalo na toj društvenoj mreži. Na prvom – ali i sedmom mjestu – je Jeremy Kyle. Pretpostavit ćemo da je to zbog hrpe ljudi koji se pitaju “Tko je Jeremy Kyle?” Britanski talk show voditelj koji je lani dobio svoju američku emisiju, čini se.

 1. Jeremy Kyle
 2. Game of Thrones
 3. American Dad
 4. #EastEnders
 5. Family Guy
 6. Russell Howard
 7. #JeremyKyle
 8. #Hollyoaks
 9. #Newsnight
 10. #CBB

I za kraj, izbor Appleovog servisa iTunes, na kojem su prilično brzo za download i kupnju dostupne friške epizode američkih serija. Njihovi urednici razvrstali su serije po nekoliko kategorija, izdvojili njima najbolje te općenito najpopularnije i najprodavanije serije te epizode. Kažu, Breaking Bad je serija godine, epizoda Homelanda iz prve sezone (“The Weekend”) najbolja epizoda, najbolja debitanska serija je Girls, a Happy Endings ima najbolju glumačku postavu. Louie je najbolja komedija, Mad Men dramska serija, Archer animirana… Pozdravljamo. Najbolje se, pak, prodaju Downton Abbey, The Walking Dead, Breaking Bad, Mad Men, Homeland

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861