Stephen Colbert je nasljednik Davida Lettermana – serijala.com
Trenutno čitaš
Stephen Colbert je nasljednik Davida Lettermana

Stephen Colbert je nasljednik Davida Lettermana

Stephen Colbert je mrtav, živio Stephen Colbert. Vrlo brzo nakon što je David Letterman najavio da se oprašta od late nighta i povlači sa mjesta voditelja The Late Showa, CBS je pronašao zamjenu. Iduće godine Letterman će voditeljski stolac prepustiti dosadašnjem voditelju Comedy Centralovog The Colbert Reporta.

Stephen je “proizvod” The Daily Showa, gdje je počeo kao korespondent u satiričko-političkom showu Jona Stewarta. Show je napustio 2005. godine te dobio vlastiti — The Colbert Report — gdje je nastavio svoju personu ultra-konzervativnog voditelja kojom satirizira, ismijava i kritizira američku dnevno-političku scenu. Nažalost, ta persona završava s The Colbert Reportom.

Novi korak naprijed (financijski i u smislu potencijalne publike) za Colberta, no ujedno i gubitak za late night scenu. Njegov faux-news stil bio je zabavan i originalan twist na ustajalu late night formu koja se već desetljećima ne mijenja. Stephen je sigurno talentiran i sjajan voditelj, no hoće li njegove vrline doći do izražaja u postojećem formatu The Late Showa? Teško.

U svom showu je vrlo pametno i dosjetljivo parodirao američke političare (i pop-kulturu usput); tokom posljednje kampanje uspješno ismijao te istaknuo pravne rupe u sustavu financiranja političkih kandidata; intervjuirao je predsjednike i premijere, znanstvenike i pisce te bio sugovornik s kojim se vrlo teško, čak nemoguće nadmudrivati. Sada dolazi u format petnaest-minutnog pričanja loših viceva, odrađivanja pokojeg skeča te intervjuiranja glumaca koje dolaze sa zadaćom reklamiranja svojih novih filmova… Šteta talenta.

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861