David Letterman napušta late night nakon tri desetljeća – serijala.com
Trenutno čitaš
David Letterman napušta late night nakon tri desetljeća

David Letterman napušta late night nakon tri desetljeća

Ovog tjedna je David Letterman u svom Late Showu najavio povlačenje sa voditeljskog stolca late night showa na kojem je sjedio dvadeset godina. Povući će se negdje tijekom 2015. godine, datum još nije određen, ali ni njegov nasljednik.

Letterman je na CBS-u od 1993. godine, gdje je došao nakon što je NBC 1992. izabrao Jayja Lena kao voditelja kultnog Tonight Showa, umjesto njega. Do tada je Letterman preko deset godina vodio NBC-jev Late Night, show sa kojeg su Conan O’Brien i Jimmy Fallon promovirani prema Tonight Showu.

Sa Lenom je vukao najveće late night rivalstvo puna dva desetljeća, te ga na kraju pretekao po dugovječnosti. Uz Johnnyja Carsona pamtit će ga se kao jednog od najvećih late night voditelja televizije, iako možda zadnjih godina nije bio baš najbolji.

letterman-leno

Ako nas pitate, taj bi epitet pripao njegovom kolegi Craigu Fergusonu, koji ima svoj show u satu iza Lettermana. No, upravo zbog svoje uvrnutosti, zaigranosti i činjenice da je jednostavno drugačiji od ostalih voditelja, Ferguson se ne smatra glavnim kandidatom za Lettermanovo mjesto.

Zasad se spominju komičari / voditelji kao Chelsea Handler (ugh), Howard Stern, Zach Galifianakis, Chris Rock… Pa čak i Stephen Colbert, ali sve je to u kategoriji nagađanja. Evo prilike Louisu CK-u da napravi nastavak tro-epizodnog arca iz zadnje sezone Louieja.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861