Pokušaj drugi: NBC opet adaptira IT Crowd za Amer’ku – serijala.com
Trenutno čitaš
Pokušaj drugi: NBC opet adaptira IT Crowd za Amer’ku

Pokušaj drugi: NBC opet adaptira IT Crowd za Amer’ku

Što je mrtvo, nikad ne može umrijeti. Bar ne ako se radi o iole uspješnoj, makar i završenoj britanskoj televizijskoj seriji. E, pa, izvadite u podrumu spremljene baklje, vile, flomastere i protestne znakove jer NBC kreće s adaptacijom kultne britanske humoristične serije IT Crowd. Opet.

Još dvije i sedme, NBC je htio adaptirati seriju britanskog Channela 4, tada aktualnu u prvoj-drugoj sezoni. Projekt je propao, iako se snimljeni (grozni) pilot sa Joelom McHaleom i Richardom Ayoadeom u ponovljenoj ulozi još uvijek, nažalost, može naći na bespućima internetova. Original je završio lani jednosatnim specijalom.

http://www.dailymotion.com/video/xmjpk4_the-it-crowd-us-pilot_fun?start=5

Pokušaj drugi za NBC vodi Bill Lawrence, koji ujedno daje tračak nade da ovo neće biti jednako loš pokušaj. Autor Scrubsa, Spin Cityja i Cougar Towna kroz svoj produkcijski studio Doozer vodi adaptaciju, koju pišu s Neil Goldman i Garrett Donovan, izvršni producneti Communityja te “druga i treća desna ruka Dana Harmona” kroz prve tri sezone. Zasad je naručen “put pilot”, što znači da će NBC platiti određenu kaznu ako ne producira i emitira pilot, odnosno ne naruči seriju.

I ne samo to — ABC se namjerio na adaptaciju još jedne britanske serije. Ovog puta je to Moone Boy, jako simpatična i zabavna polu-autobiografska komedija Chrisa O’Dowda koju autorski potpisuje i u njoj glumi. Doduše, opet pozitivna vijest — O’Dowd je uključen u adaptaciju kao scenarist pilota i izvršni producent, što je uvijek ohrabrujuće.

3 komentara
  • Moone Boy mi je na watchlisti sigurno više od godine dana, ali nikako da pogledam tih neš sitno epizoda. Doći će valjda na red prije nego što izađe američka verzija.

  • Ima i izvrsnih VB->SAD adaptacija, dvije koje mi padaju na pamet su Office i Shameless (obje su mi zapravo bolje od originalnih – Office marginalno, Shameless daleko bolji u SAD verziji). Prvi adaptirani IT Crowd je užasan – možda će drugi biti dobar. Nada uvijek postoji. :-)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861