Ništa od nove sezone IT Crowda – serijala.com
Trenutno čitaš
Ništa od nove sezone IT Crowda

Ništa od nove sezone IT Crowda

Prokleti Britanci i njihova orjentiranost prema kvaliteti umjesto kvantitete. Iako je proljetos rekao da će snimiti još jednu sezonu IT Crowda “za oproštaj s likovima”, autor Graham Linehan sada govori da nećemo dobiti ni petu sezonu, već samo “produljeni specijal” iduće godine.

Vrlo tužnu vijest potvrdio je odgovarajući na pitanja na Redditu, a odluku obrazložio nedostatkom inspiracije i motivacije:

Glavni razlog je činjenica da se tome više ne radujem kao nekad. Smatram da je prošla sezona vrlo dobar trenutak za odlazak, a sve drugo bilo bi samo “trčanje na mjestu.” U prošloj sezoni imali smo sjajne epizode “Jen the Fredo” i “Final Countdown”, jednostavno nemam nove ideje koje bi nadmašile te epizode, a snimanju sezone radije pristupam smatrajući da možemo ostvariti nove velike trenutke.

Tek je, odgovarajući na potpitanje, dodao “nikad ne reci nikad, ali trenutno to jednostavno ne osjećam.” Ostavio je i mogućnost snimanja filmske verzije, no rekao je “možda” sa dvadesetak ‘m’ – “Film mora biti zaslužen. Mora biti velik na više različitih razina.”

To je najvažniji i najtužniji izvadak iz Linehanovih komentara, a zanima li vas više, pročitajte čitav Q&A.

3 komentara
  • Tip ne shvaća da bismo mi bili zadovoljni i da nastavi s postojećim (“more of the same”), odnosno da ne treba nadmašiti postignuto. Ne shvaća da smo naučeni na dvadesetak epizoda po sezoni, a on nam ih je toliko dao u četiri sezone. Ne shvaća da mi volimo te likove i da bismo ih još željeli gledati.

    Jednostavno je mogao zadržati recept i odraditi još barem toliko – sumnjam da bi uspio uništiti serijal s tim. Pa onda, ako vidi da gledanost pada (ili da se kritike pooštravaju) – odustati. A ne ovako. Pa mislim – serija je ionako dosta (na trenutke i previše) iskarikaturizirana – teško takav koncept možeš samo tako zeznuti.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861