Dan Harmon pozvan natrag na Community. Sigurno, vjerojatno, možda – serijala.com
Trenutno čitaš
Dan Harmon pozvan natrag na Community. Sigurno, vjerojatno, možda

Dan Harmon pozvan natrag na Community. Sigurno, vjerojatno, možda

Dan nakon objave obnove Communityja za petu sezonu, Deadline.com je bacio kost fanovima viješću koju će uvijek rado progutati, koliko god nategnuto i malo vjerojatno zvučala — Dan Harmon je pozvan da se vrati na Community. Zvučalo je nešto manje uvjerljivo kada znate za prisan odnos producentske kuće Sony i Deadlinea, koji im nerijetko služi kao produžena PR ruka. Idućih tjedana, a posebice proteklih par dana, pojavila su se nova nagađanja na istu temu.

Istinitost i izvedivost svega toga je upitna, a jedina konkretna izjava dolazi od samog Harmona, koji je pri snimanju posljednje epizode podcasta Harmontown, prvo ispalio da je pozvan da se vrati na Community, a potom se ugrizao za jezik. Naravno, malo je zeznuto izrezati nešto sa snimke kada snimaš pred publikom sa pristupom internetu, pa je njegov “faux pas” (koji to nije) brzo završio na interwebovima. Ispravio se Harmon vrlo brzo, rekavši da će se vratiti samo ako vrate i Chevyja Chasea. Svi se nasmijaše.

Deadline vrlo brzo ponovo dolijeva ulje na vatru, dajući naslutiti da je Sony prvo ispitivao reakcije, prije nego je hipotetski kontaktirao Harmona. Sada tvrde da Harmonu žele priključiti i također bivšeg scenarista-producenta Chrisa McKennu, autora jedne od najboljih epizoda, “Remedial Chaos Theory”. Trenutni showrunneri, David Guarascio i Moses Port, navodno neće produžiti svoj jednogodišnji ugovor, pa se traži njihov nasljednik. Kakvog smisla ima vraćanje Harmona, koji je ionako dobio otkaz na korporativno hladan način…? Čak i kad pretpostavimo da su glasine istinite te da Sony želi Harmona natrag, nekako je teško povjerovati da bi tvrdoglavi i emocionalni Harmon prihvatio maslinovu grančicu. Koliko god to zvučalo dobro…

2 komentara
  • Community je imao losiju (ne losu, samo losiju u odnosu na prve tri) sezonu i za to krivim previse gimmick-a koji su kopirali Harmona (epizoda sa lutkama npr. koja mi se za razliku od Angel-ove Smile Time nije dopala), kao i Parks koji se malo izgubio nakon vencanja Leslie i Bena. NBC ima problem sto im sitkomi predugo traju i ne znaju kad da stanu (kao i vecina Americkih serija), pa se desi nesto kao sa The Office-om nakon sedme ili blagog pada kvalitete 30 Rock-a u cetvrtoj, petoj i sestoj (obe su se iskupile finalima i dalje ih obozavam i opet cu da gledam neke najbolje epizode). Nadam se da ce C i P&R da opet budu odlicne, a ne samo dobre, mada i kad nisu u rangu najboljih sezona opet su jedne od najboljih sitkoma (pored Raising Hope, Suburgatory, New Girl, Bob’s Burgers, Cougar town i nazalost Happy Endings). Ipak, sreca da i dalje traju jer mi se od novih sitkoma i celokupne jesenske seme nista ne dopada, niti pokazuje neki potencijal, nazalost.

    • Ja nisam primetio slabiji kvalitet Parksa u drugoj polovini sezone, naprotiv. Jeste da su prvu polovinu planirali kao potencijalni kraj serije, pa su kad je NBC naručio još epizoda odlučili da ne konstruišu neki novi arc za drugi deo sezone već da imaju skroz stand alone epizode ali meni makar druga polovina sezone nije bila nimalo lošija. Parks i New Girl su što se mene tiče dve najbolje komedije trenutno na TVu (iako nisam bio preterani fan prve sezone New Girl, jer je, po mom mišljenju bila češće loša nego dobra, druga sezona je najbolji prelaz od dobrog ka fantastičnom još od prve ka drugoj sezoni Parksa).

      Sa druge strane ne mogu iskreno da kažem da sam uživao u više od nekolicine epizoda Community-ja ove sezone (ona koju je pisao Jim Rash, ona sa alternativnom opcijom njihovog upoznavanja, i možda još neka) i to većinom jer su, kao što kažeš otišli skroz over the top ali se nisu dovoljno posvetili svakom pojedinom gimmick-u. Uzeću za primer prvu epizodu četvrte sezone sa ”Hunger games” forom – da su čitavu epizodu posvetili tome, to bi možda bilo bolje/smešnije, možda i ne bi, ne znam. Ali kroz čitavu sezonu su tako koketirali sa nekim idejama ali se nisu potpuno posvetili njima ili su pokušavali da ih sve naguraju u jednu epizodu. Drago mi je da su obnovljeni i nemam ništa protiv gimmick epizoda ako su odrađene dobro, što većina ove sezone nije bila (da ne pominjem da su jedva imali jednu-dve epizode sa relativno ”normalnom” premisom, što su u prethodnim sezonama izvrsno radili).

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861