CBS na vrhu, NBC ispred ABC-a, Supernatural bilježi najveći porast gledanosti – serijala.com
Trenutno čitaš
CBS na vrhu, NBC ispred ABC-a, Supernatural bilježi najveći porast gledanosti

CBS na vrhu, NBC ispred ABC-a, Supernatural bilježi najveći porast gledanosti

Televizijska sezona 2012-13 je konačno zaključena, mrtvi su prebrojeni, a samo jedan pacijent leži u bolničkom krevetu sa infuzijom u ruci. Hannibal još uvijek nije obnovljen / otkazan je netom obnovljen, ali a poznati su rezultati gledanosti serija na nacionalnim mrežama. Standardni tablični rezime slijedi kroz koji dan, za sada čestitajmo pobjednicima — CBS-u koji je nakon dugog niza godina pretekao Fox i postao najgledanija mreža u 18-49 demografiji, zadržavši naravno i titulu najgledanije mreže u ukupnom zbiru.

Fox je degradiran na drugo mjesto, sa ugodnim razmakom u odnosu na trećeplasirani — NBC. Da, često ismijavana mreža čije su nove serije ponovo propadale, koja teško nazire svijelo na kraju tunela… završila je ispred ABC-a. Prvenstveno zahvaljujući pravima na prijenos utakmica američkog nogometa, što ih je čak dovelo na prvo mjesto jesenske ljestvice gledanosti. Upravo su prijenosi NFL-a (ponovo) najgledaniji program godine, dok serijskim programom dominiraju The Big Bang Theory (18-49) i NCIS (ukupna gledanost) — dakle, opet sve po starom.

Da gledanost nacionalnih mreža opada iz godine u godinu nije novost, no vrlo depresivno izgleda Vultureov grafikon koji prikazuje rast i pad gledanosti svih programa na petorki nacionalnih mreža. Samo dvanaest od… puno programa završilo je godinu u plusu, a najveći rast bilježi — Supernatural. Zvuči impresivno i fascinantno za seriju koja je sada okončala osmu sezonu, no razlog je lako objašnjiv. CW je Supernatural povukao sa tradicionalno slabo gledanog petka natrag na termin srijedom, što je rezultiralo logičnim, ali svejedno respektabilnim povećanjem gledanosti za veteransku seriju.

Među pozitivcima je još jedna CW-ova serija, The Vampire Diaries, koja čak nije mijenjala termin, kao ni Grimm, The Big Bang Theory, Parenthood i Bob’s Burgers. Također, među njima je i ABC-jev Scandal, koji postaje neočekivani novi hit za mrežu kojoj su hitovi itekako potrebni. Na drugom kraju grafikona su Touch, Smash, Apartment 23 i Happy Endings, čiji je drastičan pad gledanosti također lako objašnjiv preseljenjem na manje popularne termine petkom i subotom.

Izvor: Vulture.com
Izvor: Vulture.com
8 komentara
 • Supernatural već zadnje dvije sezone gledam zbog zajebancije između Deana i Sama i dobre mjuze <3. Vrlo simpatični likovi :)
  A Scandal mi je imao najbolji završetak sezone od svih do sada odgledanih, a i serija je dobro, još samo da smanje onu foru s gladijatorima :roll:

 • Prijatelju, ne budi zbunjen tako. Ta “zajebancija” traje od prve epizode.Znam jer pratim seriju od samog početka a imam i kompletnu blue-ray kolekciju koju često pogledam iznova s obzirom da je meni Supernatural najzabavnija i najduhovitija serija ikad. Također “mjuza” je svi će ti reć najbolja u prvih 5 sezona. Pogađaš kako znam? Tako je, imam sve soundtrackove po sezonama. Dakle kako je Krešo i napisao, gledanost je čisto uzrokovana promijenom termina.

  • hahahahah, sta jest jest, serija je super…
   al brate mili, nebi me cudilo da uz svoju blue-ray kolekciju, kolekciju saundtrackova imas i svetu vodu ispod jastuka, sol po pragovima i one znakove po zidu hahahahah

  • Pa sad, ne znam da li je komentar upućen meni, ali znam da nisam zbunjenA. Pratim i ja Supernatural od početka, ali zadnje dvije sezone radnja se već toliko beskrajno vrti u krug pa jedino što me veže za seriju su njih dvojica. A meni je mjuza u globalu dobra što znači neka ep pogodi moj ukus, a neka ne :)

   • I ja ih pratim od početka, pa očekujem da će se u sljedećoj sezoni boriti protiv Boga svemogućega, ostale su već shebali ;)

 • haha, komentari su vam odlični :D

  baš neki dan naletjela, valjda na 2 programu, repriza vjerojatno, i mislim si gle kako su momci odrasli, dobili i brata :D . sjećam se da sam geldala prvu sezonu ali brzo odustala ali nije ostavilo nikakvog spešl traga.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861