Recenzija: Vikings — Zabavna povijesna avantura – serijala.com

Vikinzi uzimaju par trikova iz rukava Igre prijestolja i Spartakovih gladijatora kao čista, jednostavna i nezahtjevna avantura.

 1. alen0ne says:

  Također seriji dajem ocjenu 65!

 2. Bero says:

  Ne bih rekao da je radnja u Danskoj, prije u Švedskoj ili Norveškoj. Jer u jednoj epizodu Ragnar šalje jednog lika u Dansku.

  • Andrew says:

   Odmah u prvoj epizodi idu “samo zapadno” i stizu u Northumbriju. Samo zapadno iz Norveske bi dosli u Island u najboljem slucaju. Danska je upravo paralelno sa sjevernom Engleskom.

 3. Jarney says:

  Meni su likovi previše teatralni (podjećaju me na junake sapunica). ne kužim zašto pričaju engleski sa naglaskom? skandinavci nisu znali engleski prije nego su otkrili englesku? i sam odustao sam nakon 5 epizoda.

 4. gošća says:

  Baš to, serija je neobavezna zabava koja dolazi na valu uspjeha povijesnih serija. Pogledala sam je u komadu i iznenadila se fluidnošću jer nema besmislenih scena i napornih trenutaka. Gustaf Skarsgard, mlađi brat poznatijeg Alexandera, je najjača karika u ulozi Flokija i meni osobno najbolje okarakteriziran lik. Što se tiče povijesnih neistinosti, gledatelj pristaje na njih jer unaprijed zna da je serija fikcionalna i napravljena, prije svega, da zabavi gledatelja. Definitvno preporučam hladnu vikinšku atmosferu za vruće ljetne dane.

 5. davort says:

  “Vikinzi” su dobro krenuli, ali su onda u nekom momentu skrenuli i završili u slijepoj ulici. To je barem moj dojam. U ovih devet prikazanih epizoda preroštali su materijala za solidne barem dvije sezone, ako ne i tri. Glumci su vrlo solidni, a serija je vizualno dojmljiva. Samo se nadam se da će prestati lutati u najavljenoj drugoj sezoni i biti malo koherentniji.

 6. konkvi says:

  sasvim solidno. prve epizode gotovo idilične, kako se radnja razvija postaje brutalnije. istina, nema dubine, žure pa se zaustave na skroz smiješnim detaljima. vjerojatno je razlog i to što su po tri epizode režirali različiti ljudi.
  simpatična zabava, i to je sve.

 7. Svarogh says:

  Osoba koja vam piše recenzije je ko prvo nedovoljno posmena, a kao drugo, povijesno jako loše informirna. Svarogh

 8. Jao says:

  Što je tako teško uzet kartu Europe i malo pročačkat ili pročitat neki povijesni izvor prije nego se počnu objavljivat raznorazne nebuloze. Tiče se i recenzije i komentara.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *