History obnovio Vikings, svoju prvu originalnu seriju – serijala.com
Trenutno čitaš
History obnovio Vikings, svoju prvu originalnu seriju

History obnovio Vikings, svoju prvu originalnu seriju

History Channel je obnovio svoju prvu originalnu seriju Vikings, koja je svoj debi imala početkom prošlog mjeseca. Povijesna dramska serija trenutno je na polovici svoje prve sezone, a narudžba za drugu sezonu povećana je ua jednu epizodu — deset komada.

Serija je krenula početkom ožujka i odmah skupila vrlo respektabilnu publiku. Doduše, dobrim dijelom zahvaljujući mini-seriji The Bible, koju je u premijeri gledalo preko 13 milijuna ljudi. Vikinzi su privukli njih 6,2 u premijernoj epizodi.

Serija je ekranizacija priče o vikinškom kralju Ragnaru Lodbroku, legendarnom nordijskom osvajaču, smještena u početne dane njegove vladavine s početkom dolaska na vlast. Autor serije je Michael Hirst, najpoznatiji kao autor Showtimeovih Tudora. Uglavnom anonimnu postavu predvodi Travis Fimmel, dok glumačku težinu dodaje Gabriel Byrne, Emmyjem nominiran za ulogu u HBO-ovom In TreatmentuVrlo solidne kritike opisuju seriju kao nezahtjevnu, ali vrlo zabavnu akciju.

History Channel je još jedan u nizu kabelskih kanala koji kreću sa razvojem originalnog programa. U posljednjim godinama sve veće pomake, kraj dosadašnjih poznatih igrača, rade A&E, BBC America i Cinemax te streaming servisi poput Netflixa, Hulua i Amazona.

Razočaravajuće, regionalni kanal History još nije imao premijeru serije kod nas.

http://www.youtube.com/watch?v=XQFQN3-Pm8E

history-vikings

10 komentara
  • Mene prve tri epizode nisu oduševile. Djeluje mi vrlo naivno i nisam siguran da ću nastaviti pratiti.

    • Mislim da griješiš, serija je stvarno ok, trebalo im je malo vremena da se zalaufaju, ali je sad stvarno ok, prvih par epizoda je zaista bilo osrednje, ali ja sam pogledao u komadu prve četiri i moram reći da mi se ipak na kraju svidjela…

  • pratim redovito, što dalje odmiče to je bolje. vjerujem da će druga sezona biti još bolja

  • Serija je ok, samo fućkaš seriju o Vikinzima bez eksplicitnog nasilja i sisa i guzica :D . Šteta što nije na Starzu ili nekoj drugoj premium cable kući.

  • Vikinzi su mi pravo osvježenje.Ponedjeljkom navečer pogledam GOT i Vikings te mogu reći da me GOT ništa više ne zabavi od Vikinga.

  • sasvim solidno, od početne skoro idile, iz ep u ep stvari se kompliciraju, postaje napetije ali i mračnije, priča razrađuje, likovi kompleksniji…. sviđa mi. ne fascinraju me velike filmske zvijezde i draže mi je gledati manje poznatu ali kvalitetnu glumačku ekipu. respekt, g.byrne- odličan!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861